<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 6 pénteki tutival 13-szoros pénz

Még el sem kezdődött a hétvége, de máris érkezik a tippeső, hiszen nem kevesebb, mint 6 mérkőzést gyűjtöttünk ezúttal egy csokorba. Válogass kedvedre és nyerjünk együtt!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

03677. PS Kemi - Helsinki JK, 2 (1.45) - finn bajnokság, 17:30

A 6. fordulóban az éllovas HJK az újonc és jelenleg 7. helyen álló Kemi csapatához látogat. Felemásan rajtolt az élvonalban a hazai együttes, a nyitó körben rögtön 3-0-ra verte az azóta is pont nélkül álló címvédő SJK-t, majd otthon kikapott a Mariehamn csapatától, legutóbb pedig 0-0-ra végzett a HIFK csapatával. A cél természetesen a bennmaradás, de egyelőre még korai lenne bármit is mondani ennek elérésével kapcsolatban. A HJK tavaly csak bronzéremig jutott, idén visszaszerezné a bajnoki trófeát és hatalmas szerencséjére a címvédő komoly mélyrepülésben kezdte a friss szezont. Ezzel szemben a helsinki csapat 3-2-0 mérleggel kezdett, a Rovaniemi és a Mariehamn otthonában ért el döntetlen eredményt. Az 5 meccs alatt 9 gólt szerzett támadósorral nincs baj, igaz az előző meccsükön nem találtak be az ellenfél kapujába. A két együttes még nem találkozott egymással, az viszont nyilvánvaló, hogy komoly tudásbeli különbség van köztük és céljaik is eltérőek. A bajnoki címre pályázó HJK-nak nem okozhat gondot az újonc legyőzése még idegenben sem.

04372. Le Havre - Nimes, 1 (1.60) - francia másodosztály, 20:00

Az utolsó utáni szalmaszálba próbálhat ma este belekapaszkodni a francia másodosztályban a Le Havre csapata. A kikötővárosiak jelenleg negyedik helyen állnak a tabellán és három fordulóval a bajnokság vége előtt három pont a hátrányuk a harmadik, még feljutó helyen álló Metzzel szemben. Ha tehát feljutási álmokat dédelgetnek, ma este nem hibázhatnak a Nimes ellen, ami azért nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. A vendégek ugyanis a 12. pozícióban tanyáznak, a bennmaradásuk immáron matematikailag is biztosított, előre pedig maximum egy-két helyet léphetnek, így túlságosan nagy tétje nem lesz számukra a hátralévő fordulóknak. Bár a forma a vendégek mellett szól (zsinórban három siker, míg a hazaiaknál két döntetlen és egy kudarc), a Le Havre szerintünk életben tartja a reményeit az osztályváltással kapcsolatban és érvényesíti a papírformát!

18317. PSG - Rennes, 3.5 gól alatt (1.60) - francia bajnokság, 20:30

A már biztos bajnok PSG a hetedik Rennest fogadja a francia bajnokság 36. fordulójában. A hazaiak attól függetlenül nem álltak le, hogy már megnyerték a pontvadászatot, a legutóbbi három meccsükön diadalmaskodtak, ráadásul 12 gólt lőttek, s mindössze egyet kaptak. A vendégek két vereség után a legutóbbi fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak a harmadik helyen álló Monacóval. Jó hír mindkét csapat számára, hogy alig van hiányzó. A hazaiaknál eltiltás miatt nem léphet pályára Adrien Rabiot, míg a másik oldalon Paul-Georges Ntep és Fallou Diagne nem bevethető. A két csapat általában megszenved egymás ellen. A legutóbbi négy találkozón kétszer 1-0-s PSG siker született, valamint egy-egy döntetlen (1-1) és Rennes győzelem (2-1). Figyelembe véve az egymás elleni eredményeket, mi most sem számítunk gólzáporra. Úgy gondoljuk, három találatnál több nem születik péntek este.

24417. Bohemians - Dundalk, 2 (1.50) - ír bajnokság, 20:45

A Bohemians kilenc fordulót követően a nyolcadik helyen áll az ír élvonalban. A gárdának tíz pontja van, hazai mérlege pedig 2-1-1. A piros-feketék eddig papírforma eredményeket játszottak, az erősebb ellenfelektől kikaptak, a gyengébbeket verték. A formája nem jó, két bajnoki vereség között a Ligakupának is búcsút intett. A bajnok vezeti a tabellát, kilenc mérkőzésen 22 pontig jutott, idegenben pedig száz százalékos az eddigi teljesítménye! Mind az öt meccsét megnyerték a fehér-feketék, tizenöt rúgott gólra csak kettőt kaptak. A Ligakupából ők is kiestek, de a pontvadászatban elkapták a fonalat. Ma is nekik áll a zászló, nyer a listavezető.

24512. Shamrock Rovers - Bray, 1 (1.40) - ír bajnokság, 21:00

Nincs túl jó formában a bajnoki címre, vagy legalábbis a dobogóra hajtó Shamrock, hiszen legutóbbi két bajnokiját zsinórban elveszítette. Ráadásul mindkettő komoly rangadó volt (Cork és Dundalk) és egyik meccsen sem tudta bevenni a riválisok kapuját, ez pedig intő jel lehet. A csapat 15 ponttal vissza is csúszott a 6. pozícióba, jelenleg 5 győzelemmel és 4 vereséggel áll.

Péntek este azonban a Bray személyében egy olyan ellenfél érkezik, amely évek óta gondokkal küzd és ebben a szezonban sem áll túl fényesen. Kilenc kör alatt mindössze 7 pontot szerzett a Bray, az előző körben viszont sikerült megtörnie a 3 mérkőzés óta tartó vesztes szériát, ráadásul egy erős ellenfelet gyűrtek le a St. Patrick's személyében. Idegenben azonban gyakorlatilag reménytelen a csapat, a Longford elleni 1-1 mellett három zakója van, ezeken a meccseken pedig még gólt sem tudott szerezni. A Shamrock számára ez egy hatalmas esély a javításra és a két együttes közti tudásbeli különbség ki is jöhet péntek este.

19179. Braga - Setúbal, 2.5 gól felett (1.70) - portugál bajnokság, 22:00

A házigazda őrzi magabiztosan a negyedik helyét, sem előre, sem hátra nem kell figyelnie nagyon. Ez viszont meglátszik a teljesítményén, az elmúlt hetekben többször is kikapott idegenben. Otthon viszont nagyon erős, statisztikája 10-4-1, gólkülönbsége pedig 38–11. Két hete nyert otthon simán, utána viszont kikapott vendégként. A Setúbal 29 pontjával a tizenötödik helyen áll, a kiesőjelöltek feljöttek rá, előnye már csak öt pont. 2016-ban csak egyszer nyert, a formája nagyon rossz, sorra szenvedi el a vereségeket. Idegenben 4-3-8-as a mérlege, gólkülönbsége pedig 22–27. Valószínűsíthető a hazai siker, de a gólokban nagyobb az érték. Lesz három találat.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!