<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Pénteken is bízunk a szlovén csapatban

Pénteken véget ér a katowicei divízió 1/A-s világbajnokság, jelenleg a hatból öt csapat bír feljutási esélyekkel. A két tavaly még A csoportos együttes egymás ellen játszhat, a körbeverések miatt valószínűleg csak egyikük juthat vissza a 16 legjobb csapat közé.
Jégkorong vb, divízió 1/A
Ausztria - Szlovénia
Péntek, 16:30 óra

Szlovénia évek óta felváltva esik ki az A csoportból és jut vissza oda. Az idei vb-t egy Japán elleni 7-1-es erődemonstrációval kezdte, majd 3-1-re legyőzte Olaszországot. Kedd este váratlanul kikapott Lengyelországtól, majd szerdán 5-1-re győztek Dél-Korea ellen. Hihetetlenül neves csatársoruk van, a Jeglic, Ticar páros a KHL-es Slovan játékosai, míg Sabolic a napokban még cseh döntőt játszott. Legponterősebb játékosuk, a 6 pontos Urbas (2+4) a torna legjobbja, míg Ograsenjak 1+4 pontos. Kapusaik közül Kroselj a jobb 96,3%-kal, ellenben Kristan 82,8%-a pocsék.

Ausztria szintén liftező együttes. A torna első meccsén Dél-Korea pontot rabolt tőlünk, a sógorok csak büntetőkkel nyertek 3-2-re. A következő meccsen 3-1-re legyőzték a már biztos kieső Japánt, kedden 4-2-re verték az olaszokat, majd szerdán 1-0-s vereséget szenvedtek a házigazda Lengyelországtól. Két hárompontos játékosuk van, Manuel Geiger és Lebler egyaránt 1+2 ponttal. A kapuban Starkbaum védett az összes meccsen, ezt 94,2%-kal tette.

11677. Ausztria - Szlovénia, meccsgyőztes 2 (1.55) - Tippmix

Világbajnokságon 2014-ben találkoztak utoljára, Szlovénia 3-1-re nyert akkor, míg az ugyanebben az évben rendezett olimpián 4-0-ra győzött. A két csapat közül a szlovénok jobb erőkből állnak, hiányzóik ellenére is több elitligás jégkorongozójuk van. A meccs tétje óriási, meglehet, csak a győztes jut vissza az A csoportba kettejük közül.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!