<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: négy focitipp, izgalmas oddsok

Angol és osztrák gólok mellé hozunk egy-egy tippet a norvég és a belga bajnokságból. Oddsok 1.45 és 1.75 közt. Fogadunk?

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

07899. Austria Wien – Salzburg, 2,5 gól felett (1.50) – osztrák bajnokság, 16:30

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt valószínűsíthető, hogy az Austria megőrzi a harmadik helyét, a Salzburg pedig aranyérmes lesz. Persze egy ilyen meccs sohasem lehet tét nélküli, mi most a gólokra hajtunk. Az Austria Wien közepes otthon, ám a találatokkal nem áll rosszul. Másfél hete 5-2-re kikapott az Osztrák Kupában a vasárnapi ellenféltől, majd 9-0-ra (!) verte a Mattersburgot. A vendégek rendre eseménydús mérkőzéseket vívnak, a legutóbbi három eredménye: 2-1, 5-2, 3-1. Egymás ellen is potyognak a találatok, a már említett hétgólos összecsapást megelőzően 4-1-re nyert a Salzburg, korábban pedig 1-1-es, illetve 2-2-es döntetlent játszottak.

08497. Southampton - Manchester City, 2,5 gól felett (1.75) – angol bajnokság, 17:30

Az idény végéhez közeledve elkapta a fonalat a Southampton, amely kis szerencsével még elcsípheti az Európa-ligát érő hatodik pozíciót. A legutóbbi hat bajnokin 4-1-1 Longék mérlege, és nem fukarkodnak a gólokkal sem, hármat-hármat rúgtak a Newcastle-nek és a Liverpoolnak, négyet az Aston Villának. A keret teljes, egyetlen meghatározó játékos sem hiányzik.

A Citynek kellenének a pontok a biztos BL-induláshoz, csakhogy jövő szerdán az elődöntő madridi visszavágója vár rá a legrangosabb európai porondon. A Real elleni odavágón enyhén szólva sem mutatott sokat a Pellegrini-csapat, amely a bajnokságban kikerült a hullámvölgyből, és 13 pontot gyűjtött a legutóbbi öt meccsén. David Silva és Yaya Touré hiányozni fog, és bizonytalan Samir Nasri játéka is, nem lennénk meglepve, ha a „szentek” otthon tartanák a pontokat, vagy döntetlent hozna a meccs. Mi inkább a gólokra hajtunk, ebben a párharcban ugyanis igencsak gyakoriak…

09916. Sogndal - Rosenborg, 2 (1.45) - norvég bajnokság, 18:00

Az újonchoz látogat a bajnok. A hazaiak hét meccs után hét pontosak, otthon kétszer nyertek, egyszer kikaptak. Három vereség jött egymás után a bajnokságban, a kupában viszont továbbjutottak egy kis csapat ellen (0–1). A Rosenborg idén is az aranyéremre tör, ennek megfelelően is rajtoltak a fehér-feketék. 18 pontosak, magabiztosan vezeti a bajnokságot, idegenben kétszer győztek, viszont az Oddnál kikaptak. Az már régen történt, azóta hat bajnokit nyertek meg sorozatban, és a kupában sem hibáztak. Ebben a párosításban még nem nyert a Songdal, döntetlenek is csak ritkán jöttek neki össze (0-5-11). Ma is a vendégek az esélyesebbek, és el is hozzák a pontokat.

10999. FC Bruges - Genk, 1 (1.60) - belga bajnokság, rájátszás, 18:00

Az éllovas fogadja a 4. helyen állót a belga élvonal felsőházának 6. körében. A Bruges egyértelműen a bajnoki címre pályázik és az aktuális fordulót 3 pont előnnyel várhatja, rajta kívül a Gent és az Anderlecht csapatainak lehetnek még a bajnoki címmel kapcsolatban esélyei. A Genk erről már lecsúszott minden bizonnyal, hiszen 33 pontra van, így elsődleges cél vendég oldalon a 4. pozíció megőrzése. Lélektani szempontból azonban nem jött jól a Gent elleni vereség, hiszen a csapat a 2. félidőben emberelőnyben játszhatott, de egy hosszabbításban befújt büntetővel végül a rivális szerezte meg mindhárom pontot. Ezzel szemben a Bruges egy komoly önbizalom-növelő sikerről érkezik, a Waregem csapatát ugyanis 5-0-al lépték le. Otthon pokolian erős ez a brüsszeli csapat, a rájátszásban saját közönség előtt még gólt sem kaptak, pedig már a Gent is látogatást tett náluk. A jelenlegi forma és a kereterősség a Bruges csapatát támogatja, esik is a hazaiak szorzója, 1.60-ért szerintünk még megéri behúzni.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!