<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 2 BL, norvég foci és francia kosár

Két keddi BL-meccsre is van ötletünk, igaz ebből az egyik az ázsiai Bajnokok Ligájából érkezik. Emellett Norvég Kupára és francia kosárra fogadunk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

03478. Al-Ain - Nasaf Qarshi, 1 (1.40) - ázsiai Bajnokok Ligája, 18:30

Az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörének D-csoportjában a 2. helyezett fogadja a csoport utolsó helyén álló együttest. Ebből a négyesből még csak az éllovas Al-Jaish továbbjutása biztos, mögötte ugyanis 7 ponttal áll az Al-Ain, a 3. helyen pedig az Al-Ahli áll 6 ponttal. Teljesen nyílt tehát a továbbjutás kérdése, ugyanakkor az Al-Ain lépéselőnyben van jelenleg. Egyrészt gyengébb ellenfelet fogad, mint riválisa, másrészt ha ezen a derbin nyerni tud, akkor biztosan továbbjut. A továbblépés tehát a saját kezében van és a forma is biztató, ugyanis hiába kezdett két vereséggel a gárda, ezt két győzelemmel és egy döntetlennel sikerült javítani.

Papíron még a sereghajtó vendégeknek is van esélyük a továbbjutásra, ehhez azonban itt mindenképp nyerniük kellene, illetve továbbjutásukhoz még az is kell, hogy az Al-Ahli ne nyerjen a csoport másik meccsén. Az Al-Ain sokkal jobb erőkből áll, két brazil légiós mellett a holland Babel és a kolumbiai Moreno is nagy lendületet ad a csapatnak. A forma is jobb hazai oldalon, így szerintünk a jelenlegi üzbég harmadik nem fog tudni meglepetést okozni, az Al-Ain egy győzelemmel bebiztosítja továbbjutását.

27690. Brattvag - Aalesund, 2 (1.35) - Norvég Kupa, 19:00

A norvég kupa harmadik fordulójában a harmadosztályú együttes élvonalbeli ellenfelet fogad. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, iksz esetén hosszabbítás és büntető következnek. A Brattvag egy második ligás alakulatot már búcsúztatott a sorozatban, és a bajnokságban is jól szerepel. Az Aalesund az első osztály tagja, a középmezőnyben foglalnak helyet hét ponttal. Vendégként gyengélkednek, még nem győztek. A kupában eddig nem remekelnek, egyszer 1-0-ra, egyszer pedig büntetőkkel mentek tovább. Ma sem várható kiütés, de a nagyobb tudás és a rutin vendég győzelmet érhet.

07840. Paris Levallois - Strasbourg, meccsgyőztes 2 (1.45) - francia kosárlabda bajnokság, 20:30

A 32. forduló zárómeccsén találkozik egymással a két csapat és a meccs igazán már csak a vendégek számára bír jelentőséggel. A Paris ugyanis 12-19 mérlegével lemondhat a rájátszásról, viszont a kiesés veszélye sem igazán fenyegeti. A legutóbbi két meccsét el is veszítette a társaság a Dijon és a Chalon-Saone vendégeként, otthon egyébként 9-6 mérleggel állnak. A Strasbourg megtartaná jelenlegi 2. helyét, mivel valószínűleg a Monaco megelőzése már nem fog összejönni. A 22-9 mérleg nem rossz, minden bizonnyal komolyan kell számolni majd a csapattal a rájátszásban. Zsinórban három bajnokit nyert a társaság és idegenben is pozitív mérleget tud felmutatni, nemrég a nagyjából Paris-szintet képviselő Nancy otthonában 8 pontos sikert arattak. Egyértelmű a két együttes közti tudásbeli különbség, mely az egymás elleni meccseken rendre ki is jön. Nem lesz ez másképp a kedd esti meccsen sem.

06424. Bayern München - Atletico Madrid, 1 (1.60) - Bajnokok Ligája, 20:45

A fináléba jutás a tét a Bayern München-Atlético Madrid összecsapáson a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. A „matracosok” 1-0-s előnyből várhatják az összecsapást, így a nyomás a bajorokon van. Pep Guradiola sztáralakulata otthon félelmetes. A legrangosabb európai kupasorozatban még nem szenvedett vereséget, sőt minden találkozóját megnyerte, igaz egyet nem rendes játékidőben. A nyolcaddöntőben a Juventust csak túlórában tudta felülmúlni. A bajnokságban pedig 16 mérkőzésből 14-szer győzött mindössze a Mainz tudott diadalmaskodni az Allianz Arénában, míg a hétvégén a Mönchengladbach csent pontot Münchenből. Az Atlético Madrid ellen azonban nem egyszerű a győzelem. A BL-ben eddig csak a Barcelona tudta legyőzni Simeone gárdáját hazai pályán, igaz akkor a „matracosok” több mint egy félidőn keresztül emberhátrányban futballoztak. Kokéék a Rayo Vallecano 1-0-s legyőzésével hangolódtak a keddi összecsapásra. Mi Bayern sikerre számítunk, ugyanis a BL-győzelemről álmodozó bajoroknak otthon mindenképp nyerniük kell a továbbjutáshoz.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!