<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 3 foci és 1 kosártipp szombatra

A magyar kosárligában hazai pályán a Zalaegerszeget favorizáljuk, de hoztunk tippet a német, az angol és az ír foci élvonalból is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

14555. Mönchengladbach - Leverkusen, mindkét csapat szerez gólt (1.45) - német bajnokság, 15:30

Rangadót rendeznek az utolsó előtti fordulóban a Bundesligában. A mérkőzésnek inkább a negyedik helyezett hazaiak számára van tétje, ugyanis a BL-selejtezős pozícióért még hárman hajtanak. Hazai mérlegük erős, 12-1-3, és az április eleji botladozást is feledtették már a zöld-feketék, legutóbb például az Allianzban elért döntetlennel (Bayern, 1–1). A Leverkusen a liga legjobb formában lévő csapata, nem is meglepetés tehát, hogy a piros-feketék már biztosan bronzérmesek. 57 pontosak, és idegenben is erősek (8-3-5). Hét bajnokit nyertek meg egymás után, veretlenségi sorozatuk nyolc mérkőzésre nyúlik vissza. Ma lehet, hogy megszakad a Bayer sorozata, de a találatváltás inkább értékes opciónak tűnik.

11843. West Ham - Swansea, 1 (1.40) - angol bajnokság, 16:00

Az angol élvonal 37. körében a 6. helyen álló West Ham a 13. helyezett Swansea csapatát látja vendégül. A két együttes közül már csak a WHU számára van tétje ennek a meccsnek, ugyanis a Swansea biztosan a középmezőnyben végez. A vendégek 43 pontot szereztek eddig, így 11 pontra vannak a veszélyzónától, míg a nemzetközi szereplést érő helyek szóba sem jöhetnek. A motiválatlanság kiszámíthatatlan formával társul: a gárda előbb 3-0-s majd 4-0-s zakóba szaladt bele, ezt követően pedig 3-1-re verte az El-re tartalékoló Liverpool csapatát.

A West Ham jó formában van, a legutóbbi két bajnokiját megnyerte (Watford és WBA) és úgy áll 59 ponttal a tabellán, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint pl. az őt üldöző Southampton. Ettől függetlenül nincs lehetőség a lazításra, hiszen az El-indulást érő helye nincs biztonságban, sőt akár még a selejtezőket is elkerülheti, ha megelőzi a manchesteri csapatot. Otthon a 8-7-2 mérleg jónak mondható, a Swansea pedig mindössze 3-5-10 sort tud idegenben. A motiváció és a forma is a hazai siker mellett szól, húzzuk tehát be egy szelvényre a WHU sikert!

12399. Zalaegerszeg – Körmend, meccsgyőztes, 1 (1.57) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

Szerdán a Körmendet favorizáltuk, és az akkori házigazda meg is nyerte a negyeddöntő első meccsét. Szombaton folytatódik a két ősi rivális párharca, és a zalaiaknak egyenlíteniük kell, különben nagy bajba kerülnek. Az első derbin sem volt esélytelen a ZTE, ám hiába futott neki kétpontos előnnyel az utolsó negyednek, karmestere, Kinney kipontozódása után már nem maradt ereje, így 88-78-ra kikapott. A Körmend a legfontosabb pillanatokban alig-alig hibázott a triplavonalon túlról, Channels, Dickerson és a többiek összesen 14 hármast süllyesztettek el a gyűrűben.

Szombaton a zalaiakat támogatja a 2-3 ezres szurkolótábor, ami nagy segítség lehet a szoros és feszült playoff-meccseken. A Zalaegerszeg három vereséggel fejezte be a középszakaszt, így elvesztette a pályaelőnyt, ugyanakkor a Körmend ellen van sikerélménye, hiszen az évad első három párharcát megnyerte. Tavaly novemberben 88-75-re diadalmaskodtak Pantelicsék, ha szombaton nem is várható ekkora különbség, de a házigazdának mindenképpen nyernie kell.

30724. Longford Town - Shamrock Rovers, 2 (1.45) - ír bajnokság, 20:30

Az ír élvonal 11. fordulójának szombati játéknapján a kiesőjelölt fogadja a bajnoki címre pályázót. A fordulót a Longford a sereghajtó helyről várhatta, 10 kör alatt mindössze 6 pontig jutott. Persze nincs még veszve semmi, de az 1-3-6 mérleg intő jel lehet. Ráadásul otthon még nyerni sem tudott a csapat és 4 hazai meccsén csupán kétszer talált az ellenfelek kapujába. A Shamrock idén is bajnoki álmokat dédelget, de nem lesz egyszerű dolga. A Dundalk ugyanis idén is kiemelkedik a mezőnyből, ráadásul a Rovers immáron 4 vereségnél jár 6 siker mellett, ezzel szemben a Dundalk mindössze egyszer kapott ki 10 forduló alatt. Az előző fordulóban két meccses nyeretlen szériát szakított meg a mostani vendég csapat, a Bray csapatát verték 2-0 arányban. A Longford nagyon gyenge rajtot vett, egyértelműen övék a mezőny leggyengébb védekezése, amelyet az időnként akadozóan teljesítő Shamrock támadósor ki is használhat szombat este. Az egymás elleni mérleg is a vendégek mellett szól, az erősebb keret szintén. A Shamrock mindkét riválisa (St. Patrick's és Dundalk) is nyerni tudott a Longford vendégeként, így ők sem hibázhatnak ezen a meccsen.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!