<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Csak kamu, hogy a Fradi a vendégcsapat

A Fradi duplázhat az idén: a bajnoki cím után a kupát is megnyerhetik a zöld-fehérek a szezon végére összezuhanó lilák ellen.
Magyar Kupa, döntő
Újpest - FTC
Szombat, 20:30 óra

A döntőt "semleges" helyszínen, a Groupama Arénában rendezik meg. Az Újpest amit felépített ősszel, azt sikeresen lerombolta tavasszal. A bajnokságban a 6. helyen zártak, február elejétől csak kétszer nyertek, rengeteget ikszeltek, a kiesőjelöltekkel pedig nem bírtak. Ahogy teltek a hetek, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy a lilák már nem tudnak megújhodni, Vignjevics hiába próbált belenyúlni a kezdőcsapatba, már nem segített semmi. A kupában szerencséjük volt Baloghéknak, hiszen elkerültek minden nagyágyút, élvonalbeli csapattal csak egyszer találkoztak, a kieső Békéscsabával. Sok a bizonytalanság a IV. kerületieknél, nem lehet tudni, hogy marad-e a szakvezető, és bizony néhány kulcsjátékos távozásával kapcsolatban is megjelentek pletykák.

A Fradi eddig hozta a kötelezőt, már áprilisban letutizta a bajnoki címet - igaz, ilyen kerettel és háttérrel ciki lett volna nem első helyen zárni. Az ősszel látványosan és eredményesen futballoztak Bödéék, tavasszal jobbára "csak" eredményesen, különösen a Groupamában. 13-3-1-es hazai statisztikája önmagáért beszél, ehhez pedig 41-14-es gólkülönbség társult. Apró szépséghiba, hogy az egyetlen vereséget éppen az ősi riválissal szemben szenvedték el Geráék (Újpest 0-1). A keret erős, és a kupát kiemelten kezelik a IX. kerületben. A sorozatban egyébként már kétszer is kikaptak Nagyék, a Csákvár és a Vidi tréfálta meg Vargáékat, de mindkétszer összejött a továbbjutás. Az elődöntőben a Loki ellen a 0-0-ás odavágó után magabiztosan nyertek Lamahék (3-0).

24060. Újpest - FTC, 2 (1.62) - Tippmix

A derbinek mindig különleges hangulata van, ott tényleg a pillanatnyi forma dönthet. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Ferencvárosnál rendezettek a viszonyok, a liláknál viszont rendeget a kérdőjel. Noha az idén még nem nyert az FTC az Újpest ellen a Groupamában (0-1, 2-2), ma szerintünk megtörik az átok, és Radóék a rendes játékidőben győznek. Tippünk így: 2-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!