<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: magyar kosár mellé 4 focitipp

Két észt bajnoki mellett orosz osztályozóra és spanyol másodosztályú meccsre fogadunk, de van ötletünk a fehérvári kosármeccsre is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

03908. Parnu Linnameeskond - Paide Linnameeskond, 2 (1.50) - észt bajnokság, 18:00

Az észt bajnokságban a hazaiak gyengén szerepelnek, az utolsó előtti helyen állnak, tizenhárom meccsen csak három pontot szereztek. Még az első fordulóban nyertek a sereghajtó ellen. Otthon 1-0-5 a statisztikájuk, gólkülönbségük 3–8. A Paide tizenhat pontos, idegenben és hazai pályán is 2-2-3-as mérleggel rendelkezik. A középmezőny tagja, formája hullámzó. Nagy célja nincsenek, de biztosan nem lesznek kiesési gondjai. A Parnu az egyik legrosszabb együttes a ligában, ma ismét kikap.

03913. Rakvere Tarvas - Sillamae Kalev, 2 (1.30) - észt bajnokság, 18:00

Kiesési rangadót rendeznek az észt első osztályban. A sereghajtó 13 mérkőzésen egyetlen pontot szerzett, az is idegenben. Gólkülönbsége 7–39, ez is sok mindent elárul az együttes játékerejéről. A formája egyenletes, egymás után nyolcszor kapott ki. A Kalev sem áll sokkal jobban, a nyolcadik helyet foglalja el, 12 pontos, vendégként viszont nyeretlen (0-3-3). Négy forduló óta nyeretlen, de ma jó esélye van, hiszen az egyik biztos kieső otthonában lép pályára. A Rakvere a leggyengébb csapat a bajnokságban, ez ma is bebizonyosodik. Nyernek a látogatók.

07350. Kubany Krasznodar - Tom Tomszk, 1 (1.65) - orosz bajnokság osztályozó, 18:45

Az orosz élvonal osztályozójának első meccsén az élvonalban 14. helyen záró Kubany fogadja a másodosztályban 3. helyen célba érő Tom Tomszk együttesét. A Kubany nem futott túl fényes szezont, az előző idényben elért 10. hely után mindenképp csalódás a mostani osztályozós részvétel. A 30 forduló alatt szerzett 26 pont rémesen kevés, ráadásul az utolsó fordulóban képtelen volt nyerni az Ural vendégeként, pedig egy esetleges ottani siker bennmaradást is érhetett volna. Otthon 4-5-6 mérlegével közepesen teljesített, ráadásul 34 góljából 22-t hazai környezetben szerzett.

A Tom Tomszk simán ért oda a másodosztály dobogójának alsó fokára, végül 74 pontot gyűjtött, az utolsó 4 bajnokiját zsinórban meg tudta nyerni. Vendégként azért még másodosztályú szinten is sebezhetőnek bizonyult (10-4-5), bár a védelem saját arénájától távol sem működött rosszul (19 meccsen 17 kapott gól). Vélhetően az odavágón mindkét csapat óvatos taktikával lép majd pályára, ugyanakkor az erősebb keret a Kubany csapatát támogatja. Jó esélyt látunk rá, hogy a krasznodari csapat az első meccsen előnyhöz fog jutni, de minden bizonnyal a továbbjutás majd a visszavágón dől el.

08568. Alba Fehérvár – Atomerőmű, 1 (1.40) – férfi kosárlabda NB I, 20:15

Egy egyről folytatják a csapatok az elődöntő-párharcban, mindkét eddigi találkozó hazai sikert hozott. Valamelyest visszanyúlva az időben: a felsőházi rájátszás második helyezettje söpréssel intézte el a Kaposvárt a negyeddöntőben. Különösen a párharc harmadik meccse hozott nyomasztó Alba-fölényt, a házigazda 103-57-re győzött. Az elődöntőben aztán 99-77-es diadallal indított a Fehérvár, amely április elején is jókora csapást (97-74) mért az Atomra.

Pakson mindenki egészséges, ugyanakkor idegenben rettenetesen szenved a társaság, a negyeddöntőben, Sopronban 30 és 11 ponttal kapott ki, az Alba otthonában pedig 22-vel. Szombaton 80-76-ra hozni tudta hazai meccsét az Atomerőmű, amely így kiegyenlített. A fehérvári sérültek egyre jobb állapotba kerülnek, a hírek szerint Wright is bevethető – nem hinnénk, hogy gyökeres változás állna be kedden: simán győznie kell az Albának…

01702. Alcorcon - Tenerife, 1 (1.75) - spanyol másodosztály, 20:30

A nyolcadik helyen álló Alcorcon a 12. Tenerifét fogadja a spanyol másodosztály 40. fordulójában. A hazaiak számára nagy a tét, ugyanis mindössze egy pontra vannak a hatodik, kettőre az ötödik, és háromra a negyedik, már osztályozót érő helyektől, így egy esetleges sikerrel nagy lépést tehetnének az élvonal felé. A hazaiak győzelemmel hangolódtak a találkozóra, ám ettől függetlenül nem állíthatnánk, hogy kirobbanó formában lennének, ugyanis a legutóbbi öt meccsen két sikert arattak három vereség mellett. A vendégek négymeccses nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg azzal, hogy ez előző héten 3-1-re verték a Valladolidot. Jó hír, hogy mindkét vezetőedző a legerősebb összeállításban küldheti pályára csapatát, hiszen nincsenek hiányzók. A két együttes szezonbeli első meccsén az Alcorcon idegenben tudott nyerni 2-1-re. Figyelembe véve, a Tenerife rendkívül gyenge idegenbeli formáját (öt meccsen három pont), és a hazaiak céljait, mi Alcorcon győzelemre számítunk.

 
 
  • 5eselyessracok2016május24.22:48ÚjVálasz
    Idézet: nyavajda
    Mivel raktam, holnap mit olvasok a címlapon: MEGFORDÍTOTTA AZ ATOMERŐMŰ PÁRHARCOT!!! R.hadjak meg, ha nem így lesz!
    ...

    Lehet megrohadsz "Nyavajda"

     
  • 4nyavajda2016május24.20:47ÚjVálasz

    Mivel raktam, holnap mit olvasok a címlapon: MEGFORDÍTOTTA AZ ATOMERŐMŰ PÁRHARCOT!!! R.hadjak meg, ha nem így lesz!

     
  • 3Lavjaman0072016május24.17:44ÚjVálasz

    Ne rakd 20-al te szerencsétlen, mert utánna itt fogsz sírni, hogy nincs kenyérre, meg ilyenek! :D

     
  • 2nyavajda2016május24.13:06ÚjVálasz

    Ami érdekes, hogy a Kubany győzelme már 2.10. Na meg persze ott a Körmend, amely a zárt kapus meccset szerintem megnyeri...Egy 2000-est megér ezutóbbi két tipp :)

     
  • 1nyavajda2016május24.13:00ÚjVálasz

    Ma mennyire biztos az Alba-siker? Egy 20ast raknék rá, de nem tudom...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!