<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Nyolcszoros zseton három húzással

Kettes szorzókat szedtünk csokorba pénteken, rögtön hármat is. Két kosárcsata mellett hozunk tippet az angol-ausztrál felkészülési futballmeccsre is.

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

18248. Atomerőmű SE - Alba Fehérvár, meccsgyőztes, 2 (2.00) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

Az Alba 2-1-re vezet a három nyert meccsig tartó bajnoki elődöntőben, és ha kicsit is odafigyel a paksi meccsre, pénteken bejuthat a fináléba. Aki látta a két csapat szerdai meccsét, az pontosan tudja, mekkora különbség alakult ki köztük. A fehérváriak egészen könnyedén, 96-68-ra diadalmaskodtak, akárcsak a párharc első felvonásán, amikor is 22 pontos zakóval küldték haza az Atomerőműt. Mindezek tükrében kész csoda, Pakson hogy tudott 80-76-ra diadalmaskodni a házigazda.

Úgy hírlik, az Atom jövője meglehetősen bizonytalan, az Atomerőmű vezérigazgatója is ott lesz a pénteki sajtótájékoztatón: egyáltalán nem biztos, hogy a kosarasok megnyugtató híreket kapnak… Az Alba kerete nagyon erős, az ASE szétesett együttes benyomását keltette legutóbb, jó esélyt látunk rá, hogy a negyedik derbi lezárja a párharcot.

13494. Adecco ASVEL - Monaco, meccsgyőztes 2 (2.05) - francia kosárlabda-bajnokság, rájátszás, 21:00

Az 5. és az 1. kiemelt csatázik egymással az elődöntő harmadik meccsén, jelenleg 1-1-re állnak a felek. A Monaco 27-7 mérleggel nyerte meg az alapszakaszt, így végig a rájátszás során élvezheti a hazai pálya előnyét, azonban ezt az Adecco el is vette tőle az első meccsen. De ne szaladjunk ennyire előre! A vendégek idegenben is 11-7 mérleget hoztak össze, a Nanterre csapatát pedig nagyon simán búcsúztatták a negyeddöntőben két meccs alatt (93-76 és 83-64). Az Adecco (Lyon) 21 győzelemmel és 13 vereséggel végzett az 5. pozícióban, otthon 4 alkalommal szenvedett vereséget saját közönsége előtt. A rájátszásban meglepően könnyedén, két meccs alatt darálta be a Chalon/Saone együttesét. A párharc eddigi mindkét meccse nagyon szorosan alakult: az első derbin úgy nyert 6 ponttal az Adecco, hogy a záró negyedet 5 ponttal nyerte meg, míg az előző meccsen 6 ponttal a Monaco diadalmaskodott, csupán az első negyedben nyújtott gyenge játékot a mostani vendég csapat, a záró negyedben 8 ponton tartotta ellenfelét.

Minden bizonnyal kiélezett csatát hoz majd a harmadik meccs is, hiszen három győzelemig tart a párharc és a győztes most komoly lépést tehet a továbbjutás, vagyis a döntő felé. A Monaco mellett szól, hogy sokkal ütősebb támadásban (közel 81 pontot átlagolt az alapszakaszban, idegenben közel 79-et, míg az Adecco csupán 73-ig jutott meccsenként átlagban). A védelem is sokkal ütősebb vendég oldalon, ezt az előző meccs utolsó negyedében is megmutatta a Monaco. Mindezek alapján szerintünk érdemes lehet kihasználni a párharc esélyesének számító Monaco sikerére kínált 2.05-ös szorzót!

06048. Anglia - Ausztrália, 1 és 3.5 gól alatt (2.05) - válogatott mérkőzés, 20:45

Újabb barátságos mérkőzés vár az Eb-re készülő Angliára. Törökország után ezúttal Ausztráliát fogadják Rooneyék. Mindkét csapat jó formában várja a találkozót, a britek százszázalékos teljesítménnyel jutottak ki a franciaországi Európa-bajnokságra, a barátságos meccsek során pedig legyőzték a júniusi kontinenstorna házigazdáját (2-0), a világbajnok németeket (3-2), valamint Törökországot (2-1). Az Eb-címvédő spanyoloktól azonban 2-0-s, a hollandoktól pedig 2-1-es vereséget szenvedtek. Bár az ausztrálok négy mérkőzés óta veretlenek, olyan ellenfelek ellen diadalmaskodtak, mint Jordánia, Tadzsikisztán, Banglades és Kirgizisztán.

Egy kulcsjátékos hagyhatja ki a találkozót az angoloknál, a bajnok Leicester City házi gólkirálya, Jamie Vardy, aki szerdán tartotta esküvőjét, ám pályára léphet a törökök elleni meccset kihagyó friss FA-kupa-győztes Rooney és Smalling. A két gárda eddig egyszer találkozott egymással. A felkészülési találkozón 3-1-es ausztrál siker született. Úgy gondoljuk, Roy Hodgson legényei megnyerik az összecsapást, ám óvatos mérkőzésre számítunk, ugyanis az Eb előtt két héttel már senki nem szeretne lesérülni.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!