<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

2.00

Négy pazar tipp a szombati BL-fináléra

Mindkét madridi együttes hosszú utat járt be a milánói szombati döntőig, ahol kemény csatában dőlhet el a Bajnokok Ligája trófeájának sorsa szombat este.
Bajnokok Ligája, döntő
Real Madrid - Atletico Madrid
Szombat, 20:45 óra

Két spanyol együttes, a Real Madrid és az Atletico Madrid jutott be a Bajnokok Ligája idei fináléjába, vagyis szombat este megismétlődik a 2013/14-es szezon döntője, melyet végül a Real nyert meg hosszabbítást követően (4-1). Amolyan visszavágónak is tekinthető ez a meccs még akkor is, ha közben eltelt két év, a két együttes viszont hajszálnyit sem gyengült ez idő alatt. Mindkét együttes nagyon kemény szezont tudhat maga mögött, hiszen a BL mellett versenyben volt a spanyol bajnoki címért is, melyet végül a Barcelona gárdájának sikerült bezsebelnie. Vagyis, a két rivális közül az egyik biztosan nem nyer semmilyen trófeát ebben a szezonban.

A Real Madrid zaklatott szezont tudhat maga mögött, hiszen az idényt még Benítez mesterrel kezdte meg, őt azonban Zidane váltotta. A francia ikon pedig versenyben tartotta együttesét a bajnoki címért folyó küzdelemben, emellett pedig bejutott vele a BL-fináléba. Ehhez persze kellett egy olyan erős keret, melyet elsősorban a Bale-Ronaldo-Benzema hármas vitt a hátán. A csoport megnyerése nem okozott gondot a Realnak (5-1-0 19:3) és ha őszinték akarunk lenni, akkor a sorsolás is kedvezett nekik az egyenes kieséses szakaszban. Ugyanis a legjobb 16 között jött egy szebb napokat is látott Roma, majd a negyeddöntőben az a Wolfsburg, amely meg sem közelítette tavalyi önmagát, ennek ellenére ráijesztett a madridi drukkerekre. Az elődöntőben aztán egy rémesen impotens játékot mutató City legyőzése következett, a manchesteri csapat a 2*90 perc során gyakorlatilag helyzetig sem jutott el.

Az Atletico finoman fogalmazva is nehezebb utat járt be: a Benfica-Galata-Asztana hármast megelőzve 13 ponttal nyerte csoportját, a legjobb 16 között pedig a PSV-t búcsúztatta és az ott mutatott játék alapján nem sokan gondolták volna, hogy döntőig jut a gárda. A negyeddöntőben aztán búcsúztatták a címvédő Barcelonát, amely az első meccset úgy nyerte meg 2-1-re, hogy a 2. félidőben emberelőnyben fordított. A madridi visszavágón azonban teljesen megérdemelt 2-0-s Atletico-siker született. A Bayern is kemény menetnek ígérkezett és otthon minimális előnyt tudtak szerezni a matracosok, a müncheni izgalmas visszavágón pedig végül az idegenben szerzett góllal döntötték el a továbbjutás kérdését. Simeone mester évek óta bevált taktikáját követi: agresszív védekezéssel zárja le a területeket, ezáltal megbénítva a legerősebb támadósorokat is (Barcelona, Bayern többek közt). Elsősorban Griezmann személyében van egy hatékony befejező csatár, de a többi poszton is kivétel nélkül mindenki pontosan tudja a saját szerepét és feladatát és azt hatékonyan végzi el. A bajnokságban 38 forduló alatt mindössze 18 gólt kaptak, a BL-ben pedig 12 meccs alatt csupán hetet, ez pedig mindent elárul a csapat erejéről.

Szombat este az a Mark Clattenburg vezeti majd a döntőt, akit az Atletico jól ismerhet, hiszen az elődöntőben ő dirigálta a Bayern elleni odavágót, melyet 1-0-ra nyert meg a madridi csapat, sőt a PSV elleni büntetőkkel végződő nyolcaddöntő visszavágóján is ő volt a játékvezető. Az Atletico csapatának tehát pozitív élményei vannak az angol bíróval kapcsolatban. A Real sem panaszkodhat, hiszen a PSG elleni madridi csoportmeccset ők is megnyerték, melyet szintén Clattenburg vezetett.

A hírek szerint Ronaldo sérülése rendbe jött (bár továbbra sem 100%-os) és ott lesz a pályán, az egyetlen hiányzó a Real Madrid oldalán lesz mégis, Varane sérülés miatt nem léphet pályára. Az Atletico oldalán Tiago visszatért már a Celta ellen, ennek ellenére jó eséllyel Simeone csereként számít rá a döntőben.

Ami biztos, hogy egy kemény döntő vár majd mindkét együttesre. A tét óriási, az Atletico pedig bosszút állhat a két évvel ezelőtt elbukott döntőért. Gyakorlatilag mindkét fél a legjobb kezdőjével léphet pályára, ugyanakkor az is igaz, hogy ebben a szezonban a Real egyik meccsen sem tudta legyőzni városi riválisát. Tavaly a BL-negyeddöntőben és idén a két bajnokin is szoros, kevés gólos összecsapást produkált egymás ellen a két gárda és nem nagyon tudjuk elképzelni, hogy másképp lesz ez a BL-fináléban. Taktikus meccsen az dönt majd, hogy ki és mikor tudja majd megszerezni a vezetést. Jó esélyt látunk arra, hogy az Atletico az első 45 percben jól zárja majd le a területeket a Real-játékosok előtt, ez pedig könnyen ahhoz vezethet, hogy a 2. félidőre döntetlen eredménnyel fordulnak majd rá a felek (a legutóbbi 4 közös meccsükből háromszor így volt ez). Bár csak statisztika, de tény, hogy a Real az idei egyenes kieséses szakaszban 6 meccsből ötször 2.5 gól alatti meccset játszott, ez az Atletico esetében 4/6. A tét, az egymás elleni közelmúltbeli meccsek is arra utalnak, hogy nem lesz gólzápor a döntőben. Kemény csata viszont lesz, ez szinte biztos, márpedig ez szögleteket és lapokat is eredményezhet, Clattenburg a pár nappal ezelőtti FA Kupa döntőjében sem fukarkodott a lapokkal, ráadásul a két együttes legutóbbi 3 közös tétmeccsének mindegyikén összejött legalább a 7 sárga kártya.

Tippek a BL-döntőre

04392. Real Madrid - Atletico Madrid, 1. félidő X (2.00) 04553. Real Madrid - Atletico Madrid, 2.5 gól alatt (1.50) 19091. Real Madrid - Atletico Madrid, 9.5 szöglet felett (1.50) 07251. Real Madrid - Atletico Madrid, 6.5 sárgalap felett (1.80)
 
 
  • 4SeRiaL2016május27.23:18ÚjVálasz

    a legjobb az első tipp.. legvalószínűbb / legjobb szorzó :)

     
  • 3petter2016május27.13:24ÚjVálasz
    Idézet: thomas5000
    Rendes játékidő számít...
    ...

    oké, de tegyük fel hosszabbítás lesz, és másnap megnézem a szögletek statisztikáját, akkor kivonják belőle ami a hosszabbításban esett? vagy külön jelzik, hogy melyik volt a rendes játékidőben melyik nem?

     
  • 2thomas50002016május27.13:20ÚjVálasz
    Idézet: petter
    Sziasztok!
    Ha sárgalap ill. szöglet számra tippelek, akkor az esetleges hosszabbítás is beleszámít? Régen a tippmixen külön oda volt írva ennél a fogadási típusnál, hogy (hossz.
    ...

    Rendes játékidő számít...

     
  • 1petter2016május27.13:07ÚjVálasz

    Sziasztok!
    Ha sárgalap ill. szöglet számra tippelek, akkor az esetleges hosszabbítás is beleszámít? Régen a tippmixen külön oda volt írva ennél a fogadási típusnál, hogy (hossz.) Most ez nincs külön odaírva, de attól még így van?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!