<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Zseniális odds a veszprémi diadalra

Hatalmas küzdelmet és veszprémi sikert várunk a Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
Kiel - Veszprém
Szombat, 18:00 óra

Történelmi tettre készül a hétvégén a Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely első ízben hódíthatja el a Bajnokok Ligája serlegét, ám a bakonyiakra előtte még nagy feladat vár, ugyanis az elődöntőben a német Kiellel találkozik. A két csapatot nem kell bemutatni egymásnak, ugyanis ez lesz a 14. összecsapásuk. Az örökmérlegben jelenleg eggyel (7-6) a németek állnak jobban. Az előző két elődöntőben is egymás ellen küzdöttek, 2014-ben 29-26-ra nyert a Kiel, tavaly pedig 31-27-re a Veszprém diadalmaskodott.

Ha a múltat vennénk alapul, akkor a németek lennének a favoritok. A csapat hetedik alkalommal kerülhet be a döntőbe, és ebből 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben meg is nyerte a BL-t. A kieliek mestere, Alfred Gislason is sokkal rutinosabb, mint spanyol kollégája. Az izlandi vezetőedző 2002-ben a Magdeburggal, 2010-ben és 2012-ben pedig Kiellel nyert BL-t. Xavi Sabaté, a bakonyiak trénere pályafutása első Final Fourjára készül vezérként. A Veszprém eddig kétszer játszott BL-döntőt, 2002-ben a Magdeburgtól, 2015-ben a Barcelonától szenvedtek vereséget.

A jelenlegi erőviszonyokat tekintve, azonban sokkal jobb a magyar együttes. Idén már zsebben a bajnoki cím, a Magyar-kupa és a regionális SEHA Liga-trófea. Ezzel szemben a Kiel csupán a harmadik a német bajnokságban, a kupában pedig már a negyeddöntőben elvérzett. Ráadásul a gárda jelentős hullámvölgyben van, ugyanis zsinórban háromszor szenvedett vereséget a Bundesligában. A gyengébb teljesítmény a hiányzókkal is magyarázható, hiszen nem léphet pályára Kölnben Rene Toft Hansen, míg Steffen Weinhold, Patrick Wienchek és Christian Dissinger hosszú kihagyás után térhet vissza. A Veszprémnél mindenki bevethető.

05984. Kiel – Veszprém, a vendégcsapat 1-5 góllal nyer (2.30) - Tippmix

A két csapat ebben az idényben a csoportkörben már találkozott, akkor hazai győzelmek születtek: 29-27 Veszprémben október 17-én, és 25-24 Kielben december 6-án. Rendkívül szoros csatára számítunk, ám úgy véljük, a bakonyiak diadalmaskodnak, és sorozatban másodszor ott lesznek a vasárnapi döntőben.

 
 
  • 12016május28.00:56ÚjVálasz

    A Kiel nem házigazdája a rendezvénynek, az esemény Kölnben lesz. A kupában nem az elődöntőben estek ki, hanem már a negyeddöntőben még tavaly decemberben a Flensburg elle. Egyébként a tipp jó.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!