<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Román-albán gólváltás? Azt már nem!

Csábító oddsért kínálják, hogy nem talál be mindkét válogatott az A-csoport harmadik fordulójának meccsén. Albánia még egy gólt sem szerzett, könnyen lehet, hogy ezúttal sem fog…
Európa-bajnokság
Románia – Albánia
Vasárnap, 21:00 óra

Rengeteg izgalmat ígér a román-albán ütközet az A-csoport harmadik fordulójában, ugyanis mindkét együttesnek csak győzelem esetén van esélye a továbbjutásra. Az albánok olasz szövetségi kapitánya, Gianni De Biasi úgy vélekedett, hogy a szilárd védekezésüket meg kell tartaniuk, de hatékonyabb támadójátékra van szükségük, hogy sikerrel járjanak a lyoni mérkőzésen. Nem túl nagy igazság, hiszen az albánok 1-0-ra kaptak ki Svájctól, 2-0-ra a házigazda francia együttestől, vagyis egyelőre nem szereztek gólt az Euro 2016-os tornán. Nem lesz könnyű dolguk a harmadik fordulóban sem, hiszen a románok, pontosan tudjuk, mindössze két kapott találattal hozták le a selejtezőt (az egyiket Dzsudzsák lőtte…).

„Hiszek a továbbjutásban. Úgy gondolom, ha képesek leszünk végre gólokat szerezni, begyűjtjük a három pontot, és ott leszünk az egyenes kieséses szakaszban" - nyilatkozta a 60 éves edző, aki elismerte, hogy játékosai időnként nem összpontosítottak megfelelően, és ezért komoly árat fizettek.

A románok csatára, a spanyol másodosztályú Córdoba csapatát erősítő Florin Andone hangsúlyozta, hogy győztes mentalitásra lesz szükségük vasárnap este. „Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert nagyon jó az albán csapat, játékosai sokat futnak és nagyon agresszívak. Tudjuk, hogy csak győzelem esetén van esélyünk a továbbjutásra, ezért száz százalékot fogunk nyújtani" - nyilatkozta.

Az albánok legtöbb válogatott mérkőzésüket éppen a románok ellen játszották, a mérleg az ő szempontjukból 2 győzelem, 3 döntetlen és 11 vereség, ráadásul az egyik győzelmük 1946-ra, a másik pedig 1948-ra datálódik.

20599. Románia – Albánia, NEM szerez gólt mindkét csapat (1.70) - Tippmix

Annyi bizonyos, Franciaország már továbbjutott, és a négypontos Svájc is kedvező helyzetben van. Románia hajrágóllal kapott ki 2-1-ra a torna nyitó meccsén, majd 1-1-et játszott Svájccal. Jó tipp lehet a román győzelem is, ám Albánia rendkívül masszív, ezért mi azt mondjuk: nem szerez gólt mindkét együttes. Pintili combsérüléssel bajlódik, kérdéses a játéka, míg albán részről a mindkét eddigi Eb-meccsén sárga lapot kapó Kukeli hiányzik.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!