<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Briliáns odds a magyarok nyolcaddötőjére

A magyar válogatott mindhárom Eb-meccsén szerzett legalább egy gólt, és tippünk szerint nem kíméli Belgiumot sem. Egy találatra persze Hazard-ék is jók…
Eb-nyolcaddöntő
Magyarország – Belgium
Vasárnap, 21:00 óra

Az eddigi legerősebb rivális vár a magyar válogatottra a franciaországi Európa-bajnokság toulouse-i nyolcaddöntőjében. Bernd Storck szövetségi kapitány együttese a kontinenstorna egyik üde színfoltja. Nemcsak eredményeivel hívta fel magára a figyelmet, hanem a mutatott játékával is. A torna előtt elsősorban stabil védekezésében bízhatott a csapat, ugyanakkor a csoportkörben hatékony támadójátéka okozott meglepetést. Amíg idei három felkészülési mérkőzésén egyetlen gólt szerzett, azt is szabadrúgásból, addig az Eb-n - Walesszel holtversenyben - hat találatával a legeredményesebb csapat.

Az öt pontjukkal veretlenül csoportelső magyarok meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtottak. Elsőként Ausztriát győzték le 2-0-ra kiegyenlített mérkőzésen, majd úgy játszottak 1-1-es döntetlent Izlanddal, hogy az egész találkozón fölényben futballoztak. Végül a sokkal jobb játékosokból álló portugálokkal szemben az Eb eddigi egyik legjobb összecsapásán értek el 3-3-as döntetlent úgy, hogy Storck több alapemberét pihentette, nehogy azok eltiltás miatt ne szerepelhessenek a nyolcaddöntőben.

A sokak által titkos favoritnak tartott belgák kifejezetten rosszul rajtoltak, ugyanis váratlanul sima, 2-0-s vereséget szenvedtek az olaszoktól. Ezt követően eddigi legjobb teljesítményüket nyújtva könnyed, háromgólos győzelmet arattak az írek felett, majd egy viszonylag gyenge mérkőzésen a hajrában elért találattal gyűjtötték be a három pontot Svédország ellen, ezzel másodikként léptek tovább az E csoportból.

A belga újságírók egybehangzó véleménye szerint nemzeti együttesük legnagyobb gyengesége, hogy csapatként nem játszik jól, emiatt adós maradt a szórakoztató és hatékony játékkal, ami a futballisták önbizalmának sem tett jót. Legfőbb erényként pedig azt említették, hogy számos játékos, például Eden Hazard vagy éppen Romelu Lukaku egyéni villanásokkal bármikor képes eldönteni egy-egy találkozót.

A papírforma az elmúlt két hét ellenére is a belgák sikerét ígéri, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a világhírű William Hill fogadóiroda a megjátszott tét 6,5-szeresét fizetné vissza magyar győzelem esetén a szerencsés fogadóknak (a Tippmix oddsai: 4.45, 3.75 és 1.75). A két csapat közös múltja alapján is Belgium az esélyes, ugyanis Magyarország 58 éve nem győzte le mostani ellenfelét, amely néhány hónapja még vezette a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáját, jelenleg pedig a második. Érdekesség, hogy a 44 év után ismét Eb-résztvevő magyarok legutóbbi vereségüket éppen a belgáktól szenvedték el a kontinenstornán, az 1972-es torna bronzmérkőzésén.

04241. Magyarország – Belgium, mindkét csapat szerez gólt (2.40) – Tippmix

A mieinknél egyedül Fiola Attila sérülése okoz gondot, de a portugáloktól kapott három gól ellenére Storck valószínűleg ismét ugyanannak a védelemnek szavaz bizalmat, azaz Lang Ádám lesz a jobb oldali hátvéd, a helyét pedig fehérvári klubtársa, Juhász Roland veszi át középen. Eltiltottja nincs a csapatnak, ugyanakkor nyolc játékosnak is vigyáznia kell, mivel - továbbjutás esetén - újabb sárga lapos figyelmeztetéssel eltiltás miatt nem léphetnének pályára a negyeddöntőben.

A belgáknál a hírek szerint nem léphet majd pályára Moussa Dembélé, a Tottenham középpályása. A magyar csapat mindhárom eddigi meccsén szerzett gólt az Euro 2016-os tornán, és az olaszok elleni gyengélkedést követően beindultak a belgák is. A gólváltásban éppen ezért látunk fantáziát. A találkozó továbbjutója jövő pénteken Lille-ben a walesi együttessel találkozik a négy közé jutásért.

Várható kezdőcsapatok:

MAGYARORSZÁG: Király - Lang, Guzmics, Juhász, Kádár - Gera, Nagy - Lovrencsics, Kleinheisler, Dzsudzsák – Szalai.
BELGIUM: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan, Witsel - Carrasco, De Bruyne, E. Hazard – Lukaku.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!