<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Olasz-spanyol: mint négy éve a döntőben?

A címvédő spanyol együttes elszórakozta a horvátok elleni csoportzárót, ám az egyenes kieséses szakaszban nincs több hibalehetőség. Még akkor sem, ha az eddig remeklő Olaszország az ellenfél.
Eb-nyolcaddöntő
Olaszország – Spanyolország
Hétfő, 18:00 óra

Már a legjobb 16 között szembekerül egymással a legutóbbi torna két döntőse, a címvédő spanyol, valamint az olasz válogatott. Hétfői mérkőzésük a nyolcaddöntő legkiemelkedőbb párharca. Négy éve, a kijevi fináléban a spanyolok 4-0-ra nyertek a rendkívül egyoldalú meccsen, így az olaszoknak van miért visszavágniuk.

A mostani Eb csoportkörében mindkét alakulat vegyes teljesítményt nyújtott. A spanyolok jól kezdtek, de aztán 2-1-re kikaptak a horvátoktól, így csak csoportmásodikként jutottak tovább, s ennek köszönhető, hogy már most összekerültek az olaszokkal.

A leginkább tapasztalt játékosokra építő olaszokat sokan leírták a rajt előtt, ennek fényében meglepetésként hatott, hogy mindjárt az első meccsükön 2-0-ra megverték a titkos favoritnak tartott belgákat, majd már a második mérkőzésükön - a svédek elleni 1-0-lal - bebiztosították a csoportelsőségüket. Később – amikor szinte tartalékcsapattal álltak ki - 1-0-ra kikaptak az írektől.

„Ugyanarra a lelkes hozzáállásra lesz szükségünk a spanyolok ellen, mint korábban a belgák ellen, akik ugyancsak erősebbnek tűntek nálunk” - mondta a hétfői összecsapás előtt Antonio Conte, az olaszok szövetségi kapitánya.

Amíg az olaszok védelmét többen a legjobbnak tartják az egész mezőnyben, addig a spanyolok hátsó alakzata nyomás alatt képes meginogni. Igaz, elöl van egy Moratájuk, aki eddig háromszor volt eredményes, s ezzel a walesi Bale-lel a góllövőlista élén áll.

Conte rotálta csapatát a csoportkör alatt, spanyol kollégája, Vicente Del Bosque viszont sok kritikát kapott amiatt, hogy gyakorlatilag ugyanazt az együttes küldte pályára mind a három mérkőzésen.

05942. Olaszország – Spanyolország, a spanyol válogatott jut tovább (1.50) – Tippmix

„Elfogadom a bírálatot, együtt jár a munkámmal. Ezzel együtt, ha változtattam volna, és szintén kikapunk, akkor mindenki azt mondaná: miért változtattam azon, ami működött? Nem volt okom változtatni" - mondta ezzel kapcsolatban a szakember.

A spanyolok rekordot jelentően sorozatban harmadszor nyerhetik meg az Eb-t. Úgy véljük, a hispán keret az egyik legerősebb a tornán – világklasszis kapus, fantasztikus védelem, rutinos középpálya, és frissített, talán a korábbinál lendületesebb támadósor -, és bár az olaszok a taktika királyai, meglátásunk szerint a spanyolok készülhetnek a németek elleni negyeddöntőre.

Az olasz együttes csaknem öt éve győzte le a hétfői riválisát, azóta két spanyol diadal és három döntetlen a mérleg.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!