<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: szögletek, gólok és két tenisz

A pénteki wimbledoni kínálatból két női meccsre tippelünk, az esti Eb-csatában a szögletekre hajtunk, míg az ír élvonalban a gólok ellen fogadunk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

05788. P. Kvitova - E. Makarova, 1 (1.40) - Wimbledon női egyes, 12:30

Két magas, és jól szerváló hölgy találkozik egymással a második fordulóban a wimbledoni női füves pályás Grand Slam tornán Kvitota és Makarova személyében. A kétszeres wimbledoni bajnok Kvitova útja döcögősen indult, már ami a felvezető versenyeket illeti, de a wimbledoni szentély kedves emlékeket idézhet fel számára. Magabiztos győzelemmel kezdte a versenyt Cirstea ellen, Makarova viszont döntő szettbe bonyolódott Larrson ellen, igaz, azt 6-1-el abszolválta. Makarova kiváló páros játékos, így a röpte játéka nagy valószínűséggel jobb cseh ellenfelénél, ám az az agresszív tenisz, amit Kvitova tud nyújtani ihletett állapotában a füvön, bárki ellen veszélyes. Nem hibába nyert itt kétszer, és a bal kezes szerva is sokat segíthet neki majd előny oldalról a mérkőzés során. Eddig hétszer találkoztak, abból négyet nyert Kvitova, hármat pedig Makarova. Egyenlítést nem várunk, inkább Kvitova harmadik fordulóba jutását.

05806. A. Beck - A. Sasnovich, 1 (1.50) - Wimbledon női egyes, 12:30

Bár péntek, a sok esőszünet miatt még csak a második fordulós mérkőzések zajlanak többnyire. Ezúttal Annika Beck és Aliaksandra Sasnovich mérkőzésére tippelünk. A német teniszező óriási csatában győzte le az ezt megelőző fordulóban a hazaiak kedvencét, Heather Watsont, úgy, hogy a döntő szettben 10-9-es Watson vezetésénél három mérkőzés labdáról sikerült fordítania, ami óriási lelki erőről tesz tanúbizonyságot. Ám Sasnovich sem kis nevet búcsúztatott a 31. helyen kiemelt Mladenovic személyében. Két egyaránt 22 éves játékosról van szó, akik még nem találkoztak egymással, de úgy gondoljuk, óriási lelki pluszt adhatott Becknek az első fordulós győzelem Watson ellen, és bejuthat a harmadik fordulóba a füves pályás Grand Slam tornán.

06999. Derry City - Dundalk, 2.5 gól alatt (1.55) - ír bajnokság, 20:45

A Derry 31 pontjával a harmadik helyen áll, hazai pályán különösen erős, statisztikája 6-1-1, gólkülönbsége 12–5. Jó formában van, három meccse veretlen, bár most könnyebb ellenfelekkel találkozott. A 16 bajnokija közül hétszer esett legalább három gól. A Dundalk vezeti a bajnokságot, a címvédő előnye azonban még nem megnyugtató: a Cork tapad a fekete-fehérekre. A vendégek 40 pontot szereztek, idegenben pedig 7-0-1-es a mérlegük - épp a Corknál kaptak ki pár hete. Azóta hazai sikerrel javítottak pozíciójukon. Gólkülönbségük félelmetes, nyolc kimozdulás alkalmával 24–3. Az előző négy egymás elleni bajnokijukon nem esett sok gól, és ma sem várható három.

12091. Wales - Belgium, 9.5 szöglet felett (1.60) - Eb-negyeddöntő, 21:00

Wales eddig rácáfolt kritikusaira, simán, csoportelsőként jutott tovább a B-jelű négyesből, majd az észak-írek ellen is győzelmet aratva már a legjobb nyolc között várja ellenfelét. Bale és Ramsey vezérletével felvállalja a nyíltabb játékot a csapat, és ma is biztosan lesznek majd lehetőségeik a belgák kapuja előtt. A "vörös ördögök" a rossz rajt után három győzelmet arattak, rúgtak nyolc gólt, és közben egyet sem kaptak. Gyors játékosaik révén bárkire veszélyesek lehetnek. Ma várhatóan többet birtokolják a labdát, mint a britek, és sok ziccert alakítanak majd ki Henessey kapuja előtt. Lüktető játék és így sok szöglet várható.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!