<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.80

Jól fizető tipp a lengyel-portugál meccsre

Kiélezett meccset hozhat az Eb első negyeddöntője, melyen Lengyelország és Portugália küzd meg egymással a továbbjutásért.
Európa-bajnokság, negyeddöntő
Lengyelország - Portugália
Csütörtök, 21:00 óra

A lengyel válogatott elsősorban védelmi stabilitásának köszönhette eddigi teljesítményét a kontinenstornán. A csoportban nem kaptak gólt a német együttestől, ez pedig nagy szó, sőt akár nyerhettek is volna Milikék, ha jobban figyelnek a befejezéseknél. A csoportmeccsek során az északír és az ukrán válogatott is képtelen volt bevenni a lengyel kaput, így végül 7 ponttal és 2-0-ás gólkülönbséggel jutott tovább a gárda. Svájc ellen az első félidő hajrájában megérdemelten szerzett vezetést az együttes, ám a második játékrészben ráült az eredményre, ez pedig komolyan megbosszulta magát. Shaqiri szépségdíjas góllal egyenlített a hajrában, a meccset pedig végül büntetők döntötték el, ahol végül a lengyelek nem hibáztak.

Egészen biztos, hogy komoly tanulságokkal szolgált a válogatott számára a nyolcaddöntős mérkőzés, hiszen ahelyett, hogy megnyugtató második gólt lőttek volna, magukra húzták a svájci csapatot, mely könnyen a kiesésüket eredményezhette volna. Az is igaz viszont, hogy Nawalka mesternek nem igazán van minőségi cseréje: az erős kezdőt nem tudja felfrissíteni hatékony és igazán lendületes játékosokkal, ez pedig nagy hátrány lehet itt az egyenes kieséses szakaszban. Ezt egyébként mi sem jelzi jobban, mint hogy a rendes játékidőben nem tudott belenyúlni a csapatába, az első cserét a 101. percben hajtotta végre. A portugálok elleni meccsen is hiányzik majd Szczęsny, így a kapuban továbbra is Fabianski áll majd, Kapustka viszont letöltötte eltiltását és ott is lesz majd várhatóan a kezdőben.

03065. Lengyelország - Portugália, 1. félidő X (1.80) - Tippmix

A portugál válogatott egyelőre nem lehet büszke arra, amit eddig nyújtott az Eb-n... A csoportmeccsek során helyzetek tömkelegét hagyta ki, így csak három döntetlenre futotta erejéből, ráadásul tőlük három gólt is benyelt a védelem, de Izland válogatottja is talált ellenük egy gólt. Ronaldo csak a mieink elleni meccsen volt igazán formában, a többiek nem tudják hatékonyan kiszolgálni az ő játékát. Nani és Quaresma bármikor képes villanni, azonban a hátsó alakzat sebezhető. A nyolcaddöntőben talán a torna leggyengébb meccsét játszotta a gárda, gyakorlatilag a 90 perc során Ronaldo lövésig sem jutott (nem tudjuk, mikor fordult elő utoljára ilyen...), de a horvátok sem szakadtak bele a rohamokba. Végül a 117. percben egy kontragól döntött, Subasic bravúrja után Quaresma 1 méterről fejelt a kapuba.

Fernando Santos minden bizonnyal pontosan tudja, hogy ennél sokkal több kell majd ahhoz, hogy a válogatott akár a döntőig juthasson, de a horvátok ellen nyújtott játék a lengyelek ellen is kevés lehet itt a negyeddöntőben. A lengyelek minden bizonnyal tanultak az előző mérkőzésből, ugyanakkor nehezen tudjuk elképzelni, hogy nekirontanának a portugál együttesnek az első játékrészben. Sokkal inkább egy hasonló első 45 perc várható, mint amilyen a horvát-portugál derbin is volt, egyik gárda sem fog felesleges kockázatot vállalni az óriási tét okán, így pedig az első félidei döntetlen eredmény jó választás lehet a meccsre.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!