<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: szédítő keddi ötletzuhatag

Egy hétfőről keddre áthozott teniszmeccs mellett a BL-selejtező uralja a terepet ebben a rovatban. Irány Prága, Zágráb, Ukrajna és Amszterdam! Fogadjunk, hogy nyersz!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

02014. E. Gulbis - R. Ram, 1 (1.35) - torontói tenisztorna, férfi egyes, 16:00

A férfiaknál is kiemelt torna következik, méghozzá egy 1000-es verseny Torontóban, ahol a lett Ernests Gulbis és az amerikai Rajeev Ram csap össze az első fordulóban (a meccset hétfőről keddre halasztották). A korábban csodagyereknek kikiáltott Gulbis, aki egymás utáni két alkalommal is letudta győzni Roger Federert, próbálja megtalálni régi formáját, amely szép lassan, de úgy néz ki, sikerül neki. Bár kiemelkedő eredményei nincsenek mostanában, Ram ellen mindenképp őt tartjuk esélyesebbnek. Bombaerős szervával rendelkezik a lett teniszező, amelyet bődületes erejű alapütések kísérnek. Ha odafigyel Gulbis, és kontroll alatt tudja tartani a mérkőzést, mindenképpen az ő győzelmét várjuk, ezzel együtt pedig a második fordulóba jutását.

16445. Sparta Praha - Steaua Bukarest, 1 (1.65) - BL-selejtező, 20:00

A cseh ezüstérmes most csatlakozik a sorozathoz. A felkészülési időszakban nem ment jól a fővárosiaknak, sok meccset vesztettek el, igaz, ezek eredményeiből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. A gárda kerete erős, és a Generali Arénában bombaerősek. A Steaua is a második lett hazája bajnokságában, a pontvadászat a csapatnak a jövő héten kezdődik. Az elmúlt hetekben igazán jól futballoztak a piros-kékek, a barátságos meccsek után a Liga Kupa döntőjében is nyerni tudott. A Steaua vendégként zavarba hozható, a prágai kirándulás sem lesz könnyű menet. A csehek előnyt szereznek a visszavágóra.

16553. Dinamo Zagreb - Dinamo Tbiliszi, 1 (1.30) - BL-selejtező, 20:45

Habár alacsony az odds, de a keddi BL-selejtezők egyik tutija lehet a zágrábi együttes hazai győzelme. A gárda ismét megnyerte a horvát bajnokságot, ezúttal nyolc ponttal előzte meg a Rijekát, így ismét próbálkozhat a BL-ben. Az előző szezonban ott volt a csoportkörben, ahol végül 1 győzelemmel és 5 vereséggel zárt, az idén is cél bekerülni a legjobbak közé. Ehhez azon a grúz bajnokon kell először átverekednie magát, amely 13 ponttal nyerte hazája pontvadászatát, az előző körben pedig az örmény Alashkert csapatát búcsúztatta 3-1-es összesítéssel. A Dinamo számára meleg volt az előző selejtezőkör, hiszen a 2-1-es idegenbeli győzelem után a hajrában még hosszabbításra állt a Vardar ellen, de végül fordítani tudott, és simán jutott tovább. Nem kérdés, hogy a horvát együttes kerete sokkal erősebb, és maga a horvát élvonal is magasabb szinten van, mint a grúz. Vélhetően fergeteges hangulat vár majd a két csapatra Zágrábban, és a hazai drukkerek már az odavágón győzelembe hajtják kedvenceiket.

16579. Sahtar Doneck - Young Boys, 1 (1.50) – BL-selejtező, 20:45

Az ukrán Sahtar Doneck a svájci Young Boyst látja vendégük a Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik fordulójában. A hazaiak az előző szezonban a Dinamo Kijev mögött végeztek a második helyen, míg riválisukat a Basel előzte meg. Mindkét gárda most rajtol a legrangosabb európai kupasorozatban. A felkészülési időszakot az ukránok zárták jobban, a csapat három győzelem mellett csupán a Vitesse együttesétől szenvedett vereséget. A svájciak viszont csak a Sparta Prahát tudták legyőzni. Mindkét csapat győzelemmel rajtolt a bajnokságban, mely az előző héten kezdődött. A vendégek dolgát a sok hiányzó is nehezítheti. Sérülés miatt nem léphet pályára, Denis Zakaria, Florent Hadergjonaj, Loris Benito, Thorsten Schick és Taulant Seferi sem. A másik oldalon lényegesen jobb a helyzet, itt Márcio Azevedo és Ruslan Malinovsky nem bevethető. A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, kétszer a Sahtar, míg egyszer a Young Boys diadalmaskodott. Úgy gondoljuk, a hazaiak otthon nem hibáznak, s győzelemmel utaznak majd a svájci visszavágóra.

16526. Ajax – PAOK, 1 (1.60) – BL-selejtező, 20:45

A legutóbbi bajnoki ezüstérmes holland Ajax a görög második PAOK-kal csap össze a Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik fordulójában. Az új idényben még egyik gárda sem játszott tétmérkőzést, a legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeihez is kedden csatlakoznak. A felkészülési időszakot a görögök zárták jobban. A PAOK mindössze a román Steaua Bukaresttől szenvedett vereséget, három győzelem és egy döntetlen mellett. Az Ajax csupán a francia Bezierst győzte le. A hazaiak számára a legnehezebb feladat a csapatkapitány Davy Klaassen pótlása lehet. A holland középpályás sérüléssel bajlódik. A másik oldalon mindenki bevethető. A két csapat eddig kétszer találkozott egymással, s mindkétszer döntetlen született. A 2010-es BL-selejtezőben Amszterdamban 1-1 lett, míg a visszavágón 3-3, így idegenben lőtt több góllal a hollandok jutottak tovább. Úgy gondoljuk, az Ajax győzelemmel utazhat Görögországba.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!