<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: barátságos meccsekkel 3.25-ös odds

Barátságos mérkőzésekre fogadunk szerdán: a finnek a németek ellen, a norvégok Fehéroroszországgal, míg a csehek az örményekkel hangolódnak a vb-selejtezőkre.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

16444. Csehország - Örményország, 1 (1.45) - barátságos mérkőzés, 19:15

A FIFA világranglista 34. és 102. helyezettje csap össze barátságos meccsen szerda este Mladá Boleslavban. A csehek ott voltak az Eb-n, ám maradandót nem sikerült alkotniuk, miután hajrában kapott góllal kikaptak a spanyoloktól, remiztek a horvátokkal (2-2) és végül a török csapat ellen pontot sem sikerült szerezniük (0-2). Ez mindenképp csalódás volt a válogatott számára, pláne a selejtezőkben mutatott játék alapján. A cél természetesen kijutni a vb-re is, ez azonban nem lesz könnyű egy olyan csoportban, ahol ott lesz a német-norvég-északír hármas (mellettük még Azerbajdzsán és San Marino). Elsősorban az északírek elleni szeptember 4-i meccsre fókuszál a cseh válogatott. A keretben már nem lesz ott a válogatottságot lemondó Cech, viszont a hírek szerint ott lesz a védelemben Sivok, vagy épp a támadósorban a Lafata-Necid kettős.

Az örmény együttes nem meglepő módon nem tudott kijutni a kontinenstornára, miután 2 ponttal a selejtezőcsoportja utolsó helyén zárt. A dánok és a szerbek ellen sikerült megcsípniük 1-1 pontot, mindkét meccset hazai pályán játszották. Az örmény bajnokság, illetve a válogatott színvonala az elmúlt években nem emelkedett, így a vb-részvételre sincs komoly esélyük, pláne hogy a csoportjukban ott van Dánia vagy épp Lengyelország is. Bár a csehek elsősorban a hétvégi selejtezőre koncentrálnak, így is nagyságrendekkel erősebb a keretük, mint az örményeknek. A két együttes 4 közös meccséből hármat megnyerte a csehek, szerda este pedig jöhet a 4. győzelem.

17337. Norvégia - Fehéroroszország, 2.5 gól alatt (1.55) - barátságos mérkőzés, 19:30

A norvégok az ellenünk elszenvedett pótselejtező óta csak egy barátságos mérkőzést játszottak, akkor kikaptak az Eb-re készülő Belgiumtól. A vébé-selejtezők a napokban kezdődnek, a norvég nemzeti csapat a címvédő Nationalelffel kezdi meg a sorozatot. A csoportja erős, hazai pályán minden pontra szükségük lesz. A fehéroroszok évek óta nem tudnak komolyabb eredményt felmutatni tétmeccsen, a nyár elején bár nyertek Írországban, az Eb-selejtezőn gyengén ment a piros-zöldeknek. A vébé-selejtezőn semmi esélyük a továbbjutásra, a franciákkal kezdenek otthon, majd októberben elutaznak Hollandiába. És még a svédek is ebben a hatosban szerepelnek. Nem lesz látványos meccs, kevés gól esik majd.

20838. Németország - Finnország, félidő/végeredmény Németo./Németo. (1.45) - barátságos mérkőzés, 20:45

A vb-címvédő német válogatott a finn csapat ellen készül a világbajnoki selejtezőkre szerda este Mönchengladbachban. A finneket jól ismerjük, hiszen az Eb-selejtezők során egy csoportban harcoltunk, végül az északiak 12 pontjukkal a 4. helyen zártak mögöttünk. Nem egy acélos csapat, a "nagyok" elleni meccseken rendre elvéreznek, nemrég Svédország (0-3), Olaszország (0-2), Lengyelország (0-5) és Norvégia (0-2) is elverte őket. Nem került kifejezetten nehéz csoportba a vb-selejtezőkön a csapat (Horvátország, Izland, Koszovó, Törökország és Ukrajna), ettől függetlenül komoly meglepetés lenne, ha megcsípnék az első két hely valamelyikét.

Löw és csapata az Eb-n nem igazán alkotott maradandót, miután az elődöntőben elvéreztek a francia csapat ellen. Nem is mutatott igazán meggyőző játékot a gárda, csupán a szlovákok elleni meccsen játszott igazán jól. Papíron a selejtezőcsoportból való kijutás nem jelenthet gondot ennek a csapatnak, ehhez Csehország, Azerbajdzsán, Észak-Írország, Norvégia és San Marino válogatottjait kell majd megelőzni. Ez a meccs lesz egyébként Schweisteiger búcsú fellépése a válogatottban (eredetileg Podolskié is, csak ő közben megsérült), és a társak minden bizonnyal győzelemmel búcsúztatnák őt. A keretben vannak fiatalok is, így az olimpián szereplő Meyer-Brandt kettős, de meghívót kapott a Hoffenheim védője, Sule is. A németek ugyan fél szemmel már a norvégok elleni vasárnapi selejtezőre fókuszálnak, így semmit sem kockáztatnak majd. Az újak minden bizonnyal maximális erőbedobással lépnek majd pályára, a finn csapat megfelelően súlytalan ahhoz, hogy a németek sima győzelemmel vegyenek búcsút Schweinsteigertől.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!