<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: indul a pénteki tutivadászat

Hollandia, Németország, Írország. Mindenhonnan hozunk tippet, van, ahonnan többet is. Dortmundi gála, holland gólzápor: lehet választani...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

09568. Venlo - Utrecht 2, 2.5 gól felett (1.40) - holland másodosztály, 20:00

Immáron a 8. fordulónak futnak neki a csapatok a holland kettőben, ebben a párharcban a feljutásra hajtó, jelenleg 8. helyen álló Venlo fogadja a 18. helyezett utrechti tartalékcsapatot. A házigazda meglehetősen kiszámíthatatlanul teljesít eddig, így pedig nem lesz egyszerű kiharcolni majd a feljutást. A 4-0-3 mérleg csak a középmezőnyre elegendő, a legutóbbi két bajnokiját zsinórban elbukta. Otthon hiába nyerte meg első két bajnokiját, a legutóbbi 2 hazai fellépésén is botlott.

Az Utrecht második csapata újonc a ligában és a rajt alapján még szoknia kell a csapatnak ezt a szintet. Jó hír azonban, hogy a legutóbbi két fordulót lehozták veretlenül, vagyis formájuk ellentétes a házigazdáéval. A támadósor meccsről meccsre eredményes, viszont a védelmi problémákat ez képtelen ellensúlyozni, immáron 15 kapott gólnál járnak. A Venlo formáját elnézve nem tartjuk kizártnak, hogy az utrechti csapat képes lehet egy szoros meccset összehozni és gólt/gólokat lőni, márpedig ebből kiindulva az over tipp lehet itt a legjobb választás.

08766. Helmond - RKC Waalwijk, 2.5 gól felett (1.60) – holland másodosztály, 20:00

Két középcsapat találkozik péntek este, közös bennük, hogy ipari tempóban szerzik és kapják a találatokat. A Helmond 11-13-as, a Waalwijk 11-11-es gólkülönbséget hozott össze hét forduló alatt, a házigazda mindössze egy olyan meccset játszott, amelyen nem született legalább három találat. A három pont mindkét fél számára roppant fontos, hiszen a győztes tapad az élmezőnyre, míg a vesztes (ha lesz…) igencsak visszacsúszik a tabellán.

Februárban, fordított szereposztásban 2-2-re végeztek, könnyen lehet, hogy ezúttal sem adják alább…

09223. Dortmund – Freiburg, a Dortmund legalább három gólt szerez (1.55) – német bajnokság, 20:30

Ahogy azt külön cikkünkben is írtuk, igencsak felpörgött a Dortmund az utóbbi hetekben: a legutóbbi három összecsapásán hat, hat, illetve öt gólt szerzett csöppet sem gyenge riválisok ellen. A Bundesliga harmadik helyén álló alakulat péntek este a Freiburgot fogadja, amely mindkét hazai meccsét megnyerte, ugyanakkor vendégként pont nélküli, a Hertha 2-1-re, a Köln 3-0-ra verte. Márpedig a Tuchel-együttes sokkal erősebb mindkét eddigi riválisnál, így sok jóra nem számíthat a Freiburg.

Sérültek mindkét oldalon vannak bőven, ám a sárga mezesek kerete nagyságrendekkel erősebb, vagyis aligha törik meg a lendület. Az élvonal újonca az előző évadban nem találkozott a Borussiával, ám ezt megelőzően oda-vissza kapott egy hármast, ami nem is volt olyan gyászos a Freiburg számára, hiszen korábban előfordult, hogy négy-öt találat alatt nem úszta meg. A Dortmund a legutóbbi tíz meccsét megnyerte a Freiburg ellen, odahaza mások ellen sem nagyon hibázik a Bundesligában – érzésünk szerint a pénteki meccs is tükörsima lesz.

44460. Shamrock Rovers - Galway, 1 (1.65) - ír bajnokság, 21:00

Rémes formát mutat a dobogóra hajtó Shamrock csapata, hiszen a legutóbbi 5 bajnokijából csupán egyet sikerült megnyernie, ezalatt pedig két rangadót is elveszített a Derry-Cork kettős ellen. Azt az egyetlen sikert viszont épp pénteki ellenfele, vagyis a Galway ellen sikerült elérnie, idegenben tudtak nyerni 1-0-ra. Az 1-2. helyről gyakorlatilag lemondhat a házigazda, hiszen a 2. helyen álló Cork úgy szerzett 7 ponttal többet nála, hogy 3 meccsel kevesebbet játszott. A 3. hely viszont még elérhető, így mostantól ez lesz a prioritás, a Derry 2 ponttal szerzett náluk többet.

A Galway mindenképp verhető ellenfél, a vendégek a legutóbbi fordulóban megszakítottak egy 5 meccses nyeretlen szériát, de a Bohemians legyűrése nem mondható komoly fegyverténynek. Idegenben ráadásul különösen sebezhetőek a maguk 3-4-6 mérlegével és 13-15-ös gólkülönbségével, a legutóbbi 10 idegenbeli tétmeccsükből csupán egyet tudtak megnyerni - azt is még május közepén. Ez nem túl jó előjel, a Shamrock erőt meríthet a címvédő otthonában elért 1-1-es döntetlenből, illetve a két együttes egymás elleni mérlegéből is. Utoljára ugyanis 2009-ben fordult az elő, hogy a Shamrock nem tudta legyőzni pénteki riválisát, azóta zsinórban 14 közös meccset nyertek meg a Galway ellen. Péntek este jöhet a 15. meccs!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!