<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Messi nélkül is győznie kell a Barcának

Öt pontot vesztett már a címvédő a La Liga most futó idényében, újabb botlás nem fér bele. A Gijón nincs valami nagy formában, ideális ellenfél lehet Neymarék számára.
Spanyol bajnokság
Sporting Gijón – Barcelona
Szombat, 16:15 óra

Megállás nélkül folytatódik a spanyol futballbajnokság, melynek csütörtökön záruló ötödik fordulóját követően már pénteken kezdődött a hatodik kör. A Barcelona szombat délután lép pályára, mégpedig Gijónban.

A bajnoki címvédő, és tíz ponttal jelenleg harmadik Barcelona szerdán döntetlent játszott, ám a Primera División legutóbbi szezonjának bronzérmese, az Atlético Madrid elleni pontvesztés nem nevezhető meglepetésnek. A Gijónba készülő katalánok edzője, Luis Enrique vélhetőleg nem is emiatt volt igazán mérges a meccs után, hanem sokkal inkább szupersztárja, Lionel Messi sérülése dühítette fel. Az ötszörös aranylabdás argentin támadót ugyanis le kellett cserélni, az orvosi szakvélemény szerint pedig lágyéksérülése miatt legalább három hétig nem játszhat majd.

Messin kívül Umtiti, a francia védő sem bevethető, és a hírek szerint Busquets játéka is kérdéses, bár a szerződését a héten meghosszabbító középpályás tagja a keretnek. A katalánok támadósorába minden bizonnyal Arda Turan kerül Neymar és Suárez mellé, ami azért semmiképpen sem drámai, hiszen a török focista remekül teljesített a felkészülési meccseken. A Barcelona ebben az idényben megnyerte mindkét idegenbeli meccsét: Bilbaóban 1-0-ra, a Leganés pályáján 5-1-re diadalmaskodott.

26765. Sporting Gijón – Barcelona, 2 és 2.5 gól felett (1.65) – Tippmix

A Gijón 2-1-2-es mutatóval áll, ám a formája nem az igazi, hiszen elvesztette a legutóbbi két bajnokiját. Az Atlético nagy zakóval küldte haza Madridból (5-0), majd 2-1-re kikapott a Celtától Vigóban. A Sporting kétszer szerepelt otthon, és mindkétszer 2-1-re győzött, szombaton alighanem minden játékos hadra fogható lesz, egyedül Moi Gómez szereplése bizonytalan.

Talán mondani sem kell, hogy a párharc hatalmas Barca-fölényt mutat, az előző évadban otthon 6-0-ra, idegenben 3-1-re győztek a katalánok. Luis Enrique csapata nem nagyon engedhet meg újabb pontvesztést, Messi nélkül is győznie kell, és tippünk szerint meg is teszi – gólokkal megspékelve.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!