<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Két BL-meccs és egy tenisztipp

A Dortmund meglepetésre készül a Real ellen, a Leverkusen ismét eseménydús meccsbe szaladhat bele, de van ötletünk a chengdui férfi tenisztornáról is.

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

32981. M. Baghdatis - P. Carreno-Busta, 1 (1.80) - tenisz, Chengdu férfi egyes, 12:00

Már elkezdődtek a mérkőzések Chengduban is, mi viszont egy nyitó meccset néztünk ki magunknak. Két olyan játékos találkozik egymással, akiket mindössze három hely választ el a világranglistán. Baghdatis 36. helyen található,míg ellenfele Carreno-Busta a 39. jelen pillanatban. Carreno-Busta jó formában érkezett a kínai versenyre, hiszen tornagyőzelmet tudott aratni az amerikai Winston-Salemben megrendezett versenyen. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy a sokkalta szebb napokat megélt ciprusi (mind játékban, mind eredményekben) Baghdatis tud majd nyerni ezen a mérkőzésen. Bár idén nincs kiemelkedő eredménye, ennek ellenére a játéka nem sokat kopott. Stabil alapvonal játékkal rendelkezik, és a kemény pálya is kedvezhet neki. Kemény szerva és támadó tenisz jellemzi a játékát, amelyet ha tud hozni, nem jelenthet nagy gondot a főként salakon otthonosan mozgó Carreno-Busta ellen.

21498. Monaco - Leverkusen, 2.5 gól felett (1.85) - Bajnokok Ligája, 20:45

Az E-csoportot egy londoni sikerrel kezdő Monaco ezúttal a CSZKA-val végül nem bíró Leverkusent látja vendégül. A házigazda meglepően jó játékkal rukkolt elő a Tottenham vendégeként és az első 31 percben szerzett 2 gól elég is volt a 3 pont begyűjtéséhez. Ebben a kiegyenlített négyesben fontos ez a siker a továbbjutás szempontjából, azonban a védelem sokszor átjátszhatónak bizonyult és csak az angolok gyenge helyzetkihasználásán múlt a 3 pont sorsa.

Most pedig érkezik az a Leverkusen, amely hiába tett szert 2-0-ás vezetésre 15 perc alatt a CSZKA ellen, végül csak egy ponttal gazdagodott, amely a meccs képét és a helyzetek számát tekintve komoly csalódás. A Leverkusen csapatára hagyományosan jellemző a nyílt játék, így gyakran megy bele adok-kapokba a társaság, melyet a hétvégi, Mainz elleni bajnoki is remekül mutat, ezt egyébként 3-2-re megnyerte idegenben a Bayer. A Monaco is győzelemmel hangolódott (Angers 2-1) erre a meccsre, ahol nem tartjuk kizártnak, hogy folytatódik az első fordulóban megkezdett trend, vagyis eseménydús 90 perc elé nézhetünk.

18298. Dortmund - Real Madrid, 1. félidő 1 (3.00) - Bajnokok Ligája, 20:45

A Bayern ellen elvesztett Német Szuperkupa óta szárnyal a Dortmund: az idény hét tétmeccse közül hatot megnyert, csak Lipcsében szenvedett vereséget két és fél héttel ezelőtt. A Bundesliga második helyén álló Borussia öt bajnoki találkozón 16 gólt szerzett, és a kupában a Trier, valamint a BL-ben a lengyel Legia sem úszta meg a kiütést. Jellemző Aubameyangék formájára, hogy a már említett idénybeli hat diadalt úgy érték el, hogy már az első félidőben előnyhöz jutottak.

A Real Madrid ugyanakkor kisebb hullámvölgyben van, a jó bajnoki rajt után a múlt héten mindkét találkozóján csak döntetlenre volt képes, a Bajnokok Ligájában pedig hazai pályán csupán a hajrában tudott fordítani a Sporting Lisboa ellen. Zinedine Zidane vezetőedző dolgát nem könnyíti meg a keddi meccs előtt az sem, hogy két alapemberére, Casemiróra és Marcelóra sem számíthat, ráadásul legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo nemcsak, hogy szenved a pályán, hanem látványosan nem örült, amikor a hétvégén a Las Palmas ellen lecserélte őt a francia szakember.

A madridi csapat számára a múlt sem ad sok okot a bizakodásra, Németországban ugyanis harminc tétmeccséből csak négyet (!) tudott megnyerni, Dortmundban pedig legutóbbi három találkozóját elvesztette. Nem kizárt, hogy ezúttal is a több mint 80 ezer szurkoló által repített sárga mezesek diadalmaskodnak – mi abban látunk hatalmas értéket, hogy a szünetre Dortmund-vezetéssel mennek a csapatok.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!