<>

 
 
 
Német rangadót játszanak a férfi kézilabda BL-ben. A Flensburg és a Hamburg tíz napon belül harmadszorra találkozik, eddig mindkétszer sokgólos meccsen a hazai pályán játszó csapat nyert.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.40

Nem spórolnak a gólokkal a német kézisek

Észak-német rangadót játszanak a férfi kézilabda BL-ben. A Flensburg és a Hamburg tíz napon belül harmadszorra méri össze az erejét, eddig mindkétszer sokgólos meccsen a hazai pályán játszó csapat nyert.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, D csoport, 6. forduló
Flensburg–Hamburg
Csütörtök, 19:00

Az előző idény ezüstérmese, a Flensburg a második helyen áll pillanatnyilag a Bundesligában, öt hazai meccséből négyet megnyert, egyet pedig döntetlenre adott. A csapat a Bajnokok Ligája D csoportjában is a második helyen áll, ott 3-1-1-es a mérlege. A Flensburg másfél hete 31-29-re legyőzte hazai közönség előtt a Hamburgot, és sokan arra számítottak, hogy Lasse Svanék lendületből akár a két csapat BL-meccsén is behúzhatják a sikert idegenben. Nem így történt, mert a második félidő közepétől a Hamburg felőrölte a Flensburgot, amelynél a jó kapusteljesítmény és az összeszedett védekezés is hiányzott, így 32-27-es vereség lett a vége. A hazaiak nem igazán engedhetnek meg maguknak több botlást, mert az első hely megszerzése akkor elúszhat, és még a második pozíció is veszélybe kerülhet. Lars Kaufmann régóta sérült, viszont Thomas Mogensen a legutóbbi bajnokin már rövid időre játéklehetőséget kapott.

Tippünk

Flensburg–Hamburg, több, mint 56,5 gól (1.40)

Szintén jó lehet

Flensburg–Hamburg, 1, X (1.40-1.45)

Bátrabbaknak

Flensburg–Hamburg, 1 (1.75) - Betclic

A Hamburg 6. a bajnokságban, eddig három vereség áll a neve mellett, ám tudni kell, hogy két meccsel kevesebbet játszott, mint a Flensburg. Idegenben eddig hat találkozójából négyet megnyert, kettőt elveszített. A BL-ben szenzációsan szerepel a csapat, eddig mind az öt találkozóját megnyerte, így értelemszerűen vezeti is a csoportját. Johannes Bitter kapus szenzációs napot fogott ki múlt szombaton a Flensburg elleni hazai BL-találkozón, a jobb szélső Hans Lindberg nem ismert kegyelmet, de nagyot játszott Domagoj Duvnjak is, míg Joan Canellas már a sokadik egymás utáni meccsén hozta kimagasló formáját. Ami némi aggodalomra adhat okot a vendégeknél, hogy két stabil védője, Pascal Hens és Blazenko Lackovic sokat bizonytalankodott. A Hamburg malmára hajthatja a vizet, hogy a legjobb 16 közé jutását már semmi sem veszélyezteti, sőt még egy esetleges vereség esetén is marad a csoport első helyén, így felszabadultan kézilabdázhat.

Összegzés

Mivel a két csapat közelmúltbeli mindkét meccsén potyogtak a gólok (60, 59), arra számítunk, hogy a harmadik rangadójuk is hatalmas intenzitású, gyors akciókkal tarkított összecsapás lesz, ahol most sem lesz hiány találatokban. A végkimenetelre fogadni meglehetősen veszélyes, mert a Hamburgon nincs nyomás, viszont a Flensburg saját közönsége előtt mindenképpen szeretne nyerni. Azt sejtjük, nem kap ki a hazai együttes.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!