<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Bajban a Dortmund, jön a meglepetés Lisszabonban?

A számtalan sérülttel Lisszabonba érkező Dortmundra újabb kemény 90 perc vár a Madridban kis híján meglepetést okozó Sporting elleni meccsen.
Bajnokok Ligája
Sporting CP - Dortmund
Kedd, 20:45 óra

Egy hajszál és mindössze pár perc választotta el az előző portugál idény ezüstérmesét attól, hogy meglepetést okozzon Madridban a Real vendégeként, ugyanis a 89. percig tartotta 1-0-ás előnyét. Végül pont nélkül távozott Spanyolországból, amely mentálisan minden bizonnyal komolyan megviselte a csapatot. A 2. fordulóban aztán összejött a javítás, de a mélyponton lévő Legia ellen Lisszabonban ez nem is volt meglepetés (2-0). Jorge Jesus erős kerettel dolgozhat és minden bizonnyal ezúttal is a bajnoki címért való (lehetőleg sikeres) harc az elsődleges feladat, a Dortmund-Real kettős mellett a BL-csoportból való továbblépés már csak hab lenne a tortán. A bajnokságban egyelőre mindkét riválisa megelőzi, így 7 kör után a 3. helyről várja a folytatást a csapat.

A Dortmund gálázott a Legia otthonában Varsóban és végül 6-0-ra nyert, majd a Real ellen is otthon tartott egy pontot a 2-2-es döntetlennel, amely a továbbjutás szempontjából mindenképp fontos pontnak nevezhető. A bajnokságban a remek rajt után az utóbbi két fordulóban döcög az a bizonyos szekér: 2-0-ás vereség a Leverkusen otthonában, legutóbb pedig Dortmundban csak 1-1 a Hertha ellen úgy, hogy az egyenlítés csak a hajrában jött össze. Már a hétvégén is beszámoltunk róla, hogy elképesztő sérüléshullám söpör végig a vendégeken, többek közt ennek is betudható volt a hétvégi eredmény. A helyzet továbbra sem rózsás: Reus, Piszczek, Papastathopoulos és Durm biztosan kihagyja az összecsapást. Az alábbi játékosok sincsenek 100%-os állapotban, így pályára lépésük kérdéses: Schürrle, Ramos, Guerreiro, Castro és Bender.

Tippmixen fogadható tipp

Sorszám

Kimenetel

Tipp

Odds

14890HMindkét csapat szerez gólt (IGEN)1.55

A dortmundi sérüléshullám tudatában nem is meglepő, hogy a vendégek sikerére adott odds 1.85-ről indulva immáron 2 felett jár. A Sporting számára ez egy vissza nem térő lehetőség arra, hogy fontos pontot, vagy épp pontokat szerezzen ebben a csoportban. Adrien Silva és Dost vezetésével a Sporting támadósora nem rossz és ezt bizonyították már Madridban is, míg a dortmundi védelem igencsak sebezhető a hiányzóknak köszönhetően. Az is kétségtelen viszont, hogy Aubameyang vagy épp Götze okozhat kellemetlen perceket a meccs során a házigazda védelmének. Megjósolhatatlannak tűnik a fentiek ismeretében, hogy a végkimenetel hogyan alakul majd ezen a derbin, arra viszont jó esélyt látunk, hogy mindkét fél beköszönjön.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!