<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Lesz-e újabb Guardiola-csoda Barcelonában?

Visszatértek a spanyol bajnok sérültjei, ez pedig nem sok jót ígér a Manchester City számára. A kapuban Bravo, a kispadon a korábbi katalán sztáredző: felettébb pikáns lesz a BL szerdai csúcsütközete.
Bajnokok Ligája
Barcelona - Manchester City
Szerda, 20:45 óra

A hatpontos Barcelona a négy egységet gyűjtő Manchester Cityt fogadja szerdán a Bajnokok Ligája C-csoportjában. A spanyol bajnok erőt meríthet abból, hogy az utóbbi időben rendre legyőzi angol riválisát, igen ám, de a vendégek olyan menedzserrel érkeznek, akinél kevesen ismerik jobban a Barcát.

Josep Guardiola visszatér a Nou Campba, és már csak emiatt sem mehetnek biztosra Leo Messiék. A katalán együttes korábbi csapatkapitánya szakvezetőként négy év alatt 14 trófeát gyűjtött be Barcelonában.

A Manchester City az összes sorozatot tekintve tíz győzelemmel kezdte az idényt, ám azután két döntetlen és közte egy vereség következett. Legutóbb szombaton angol bajnoki fellépésen vesztett pontokat a manchesteri csapat, amikor két 11-est hibázva 1-1-et játszott otthon az Evertonnal. A BL előző körében, Glasgow-ban sem tudott nyerni, három hete 3-3-s eredményt ért el a Celtickel szemben. A Premier League-ben ezzel együtt az élen áll, és a Bajnokok Ligájában is kedvező helyzetben van, mivel négy pontjával követi az eddig két győzelmet aratott Barcelonát, miközben a Celticnek csak egy pontja van, a Mönchengladbach pedig pont nélkül áll.

Guardiola a szerdai találkozó előtt jelezte, nem egy újabb döntetlen elérésére fognak berendezkedni. „Négy meccsünk van még, ezek közül kettőt meg kell nyernünk, hat pontot kell szereznünk, hogy a következő szakaszba jussunk. Első pontjainkat már a most következő mérkőzésen szeretnénk begyűjteni” - utalt arra, hogy győzni mennek Barcelonába.

Ennek megvalósítása ugyanakkor már csak azért sem lesz egyszerű, mert a Barca 2013 óta veretlen hazai pályán a BL-ben. A City reményeit táplálhatja ugyanakkor, hogy a Barcelona sem verhetetlen hazai pályán, az újonc Alavés például 2-1-re nyerni tudott a Camp Nouban a Primera División harmadik fordulójában, szeptember 10-én.

12183. Barcelona - Manchester City, 1 és 2.5 gól felett (1.75) - Tippmix

A Barcelona jelenleg negyedik a spanyol bajnokságban, de a hétvégén biztosan nyert a Deportivo ellen. A 4-0-s győzelemből egy góllal kivette a részét Lionel Messi is, aki sérüléséből felépülve bő háromhetes kényszerszünet után jutott szerephez csereként. Luis Enrique edző Messi mellett akár már Sergi Robertóra és Jordi Albára is számíthat, akik felépülve bekapcsolódtak az edzésekbe. A Cityből ugyanakkor biztosan hiányozni fog Bacary Sagna.

A vendégcsapat védelmét (Zabaleta, Stones, Otamendi, Kolarov) közel sem érezzük olyan erősnek, hogy megállítsa a mágikus MSN-t, s bár egy gólra jó lehet a City, tippünk szerint a Barcelona robog tovább, és begyűjti évadbeli harmadik BL-sikerét.

 
 
  • 1huntippp2016október18.18:50ÚjVálasz

    HunTipp
    Facebookon: https://www.facebook.com/HunTipp/
    Weboldal: http://huntipp.wixsite.com/huntipp
    Október Duplázó: +18alaptét
    Statisztika: http://huntipp.wixsite.com/huntipp/statisztika

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!