<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 3 sportág, 5 tipp, 9.44-es odds

Három sportág tutijait gyűjtöttük össze péntekre: tenisszel, kosárral és focival támadunk. Az oddsok pedig: 1.40, 1.55, 1.60, 1.60 és 1.70!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

44712. K. Anderson - G. Dimitrov, 2 (1.40) - tenisz, Stockholm férfi egyes, 11:00

Negyeddöntőjéhez érkezett a stocholmi férfi tenisztorna, ahol a dél-afrikai Kevin Anderson, és a bolgár Grigor Dimitrov játszik majd. Ha az év közepét nézzük, mélyrepülésben volt a "bébi Federer"-ként is aposztrofált Dimitrov, hiszen öt versenyen is az első körben pottyant ki, ami az önbizalmának nem tehetett jót. Ám a profi tenisz azért profi tenisz, mert innen is fel lehet állni. Dimitrov jelenleg a 18. a ranglistán, köszönhetően annak is hogy cincinatiben elődöntőt, legutóbb pl. most Pekingben pedig rangos versenyen játszott döntőt Andy Murrayvel, igaz, azt elvesztette, de újra közel áll a sikerhez. Most egy magas, jó adogató ellenféllel fog játszani Anderson személyében. Nem mondjuk, hogy az összes adogatás vissza fog érkezni a dél-afrikai térfelére, de ha labdamenetre kerül a sor, abban Dimitrov a ruganyos és laza mozgásával előnyben lesz sokkal, mint hórihorgas ellenfele. Egy break döntő fontosságú lehet. Legutóbbi három meccsüket is Dimitrov nyerte, ezúttal is az ő győzelmét várjuk.

10977. WSG Wattens - LASK Linz, 2.5 gól felett (1.55) - osztrák másodosztály, 18:30

Elképesztően gyenge formát mutat a feljutásra hajtó LASK. Az előző fordulóban képtelen volt kihasználni az éllovas Liefering botlását, miután csak 2-2-re végzett hazai pályán a Neustadt ellen. Így immáron 4 forduló óta nyeretlen a csapat és jelenleg 6 pont a hátránya a riválistól. A támadósor hiába remekel és átlagol közel 2 gólt meccsenként, a 21 kapott gól 14 meccsen sok.

A Wattens az alsó régió tagja, 15 pontig jutott 14 kör alatt, de hazai pályán sosem szabad leírni. Mindössze egyszer kapott ki otthon, emellett 1 sikere és 5 döntetlenje van. Egy gólra jónak érezzük legalább a házigazdát, a LASK-nak azonban hajtania kell a három pontra, ehhez pedig jó eséllyel nem lesz elegendő egy lőtt gól péntek este. A vendégek gyatra formája miatt a gólokban nagyobb értéket látunk.

39173. Gefle - Sundsvall, 2.5 gól felett (1.60) - svéd bajnokság, 19:00

A kiesés elkerüléséért harcol a Gefle, már csak négy forduló van hátra, lemaradása öt pont az osztályozós Helsingborggal szemben. A kékek 17 pontosak, otthon nagyon gyengék, statisztikájuk 1-5-7, gólkülönbségük pedig 13–25. A formájuk kiegyensúlyozott, három döntetlent játszottak zsinórban, de nem rossz csapatokkal. Rendesen estek a gólok ezeken a meccseken, az Örebrö és az Elfsborg ellen 2–2-re, a Göteborg ellen idegenben 3–3-ra végeztek. A Sundsvall 29 pontos, jó eséllyel már megúszta az osztályozót, az elmúlt háárom fordulóban öt pontot szedett össze, ez nagyon kellett a nyugalomhoz. Idegenben 3-5-5-ös mérleget hozott össze, gólkülönbsége 16026 volt a kimozdulások alkalmával. Felszabadultan futballozhat a Sundsvall, nem úgy a házigazda, amely győzelmi kényszerben lép pályára. A Geflének 15–11, a vendégeknek 16–10 az over-under mutatója. Tavasszal a Gefle győzött idegenben 2–1-re. Ma is jó esély van legalább három gólra.

11126. CSZKA Moszkva – Panathinaikosz, 1, hendikep -12.5 pont (1.60) – férfi kosárlabda Euroliga, 19:00

Félelmetes teljesítménnyel tette le a névjegyét a múlt héten a CSZKA, amely gyorsan nyomatékosította, címvédőként remekelni akar ebben az évadban. Az oroszok 109-84-re verték idegenben a megerősített Galatasarayt, nehéz lenne eldönteni, hogy a „régi” sztárok közül Teodoszics, De Colo, netán Fridzon teljesített-e jobban. A Moszkva célja ezzel a bombaerős, és ezen a szinten is egyedülállóan mély kerettel nem lehet más, mint az újabb győzelem, hatalmas meglepetés lenne, ha nem sikerülne legalább a Final Fourba bejutnia.

A csapat valamennyi tétmeccsét megnyerte az új évadban, a VTB-ligában 13, valamint 16 ponttal diadalmaskodott idegenben. A görög Pana is igyekezett megerősíteni a keretét, a Diamantidisz utáni korszak kezdetét Pedulakisz mester kezébe adták, a karmesteri pálca pedig immár teljes egészében Calathesé lesz a legendás 13-as visszavonulásával. A Baszkföldről hazatérő Buruszisszal sokat erősödött az együttes centerposzton, mindenesetre az Euroliga-rajt csak közepesre sikeredett, hiszen az utolsó negyed (33-24) nagy rohama kellett ahhoz, hogy 84-76-ra le tudják győzni a közepes Zalgiris Kaunast. Hétfőn viszont méretes pofonba futottak bele a fiúk, ugyanis az Olympiakosz 88-63-ra kiütötte őket.

Márpedig a CSZKA brutálisan erős, és, ha megérzi a vérszagot, ugyancsak nem fog leállni. Jó tipp lehet a sok kosár is, nagy kérdés persze, hogy a Panathinaikosz mennyire lesz képes tartani a tempót a sorozat májusi győztesével.

14226. Hamburg - Eintracht Frankfurt, 2.5 gól alatt (1.70) – német bajnokság, 20:30

Nehéz lenne azt állítani, hogy remekül rajtolt a Hamburg a Bundesligában: az Ingolstadt elleni 1-1 és a múlt heti, ’Gladbachhal szembeni 0-0 között öt vereséget volt kénytelen elkönyvelni. Talán még a megszerzett két pontnál is kínosabb a 2-12-es gólkülönbség… Az északi együttes öt bajnoki óta nem talált be az ellenfél kapujába, és nem táplálhatja a reményeket az sem, hogy péntek este többen is hiányoznak majd. Gregoritschra, Djouroura és a legutóbb kiállított brazil Cléberre sem számíthat a csapatot nemrég átvevő Gisdol edző.

A túloldalon még hosszabb a hiányzók listája, nem léphet pályára a Bayern ellen kiállított Huszti Szabolcs sem. A Frankfurtnak 11 pontja van, ezek közül mindössze kettőt szerzett a legutóbbi két mérkőzésén. Tíz gólt szerzett és mindössze nyolcat kapott az Eintracht, amely vendégként kétszer 1-0-ás vereséget szenvedett, Ingolstadtban pedig 2-0-ra diadalmaskodott. Nem várható, hogy újra megszórják a házigazdát, amely legfeljebb abban bízhat, hogy megtöri a gólcsendet, és egyszer talán betalál. Vagy nem. Még a 0-0-ás végeredményt sem zárnánk ki...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!