<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 4 meccs, 4 ötlet, 7.5-ös szorzó

Jó kis derbiket válogattunk szombatra: Leverkusenben potyoghatnak a gólok, a Barca roboghat tovább, aztán jönnek az NB I-es kalandozások...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

20958. Leverkusen - Hoffenheim, mindkét csapat szerez gólt (1.50) - német bajnokság, 15:30

A német élvonal 8. fordulójában a 10. fogadja a 6. helyen állót. A Hoffenheim még veretlen a szezonban és ezt rajta kívül csak az élen álló Bayern-Leipzig-Köln hármas mondhatja el magáról. Ráadásul a legutóbbi három bajnokijának mindegyikét megnyerték a vendégek. Az viszont sokat elmond a védelemről, hogy a legutóbbi 4 bajnoki mindegyikén kaptak gólt. A támadójáték viszont jól teljesít és közel két gólt átlagol meccsenként, vendégként mindhárom idegenbeli bajnokiján betalált az együttes.

A Leverkusen a BL-ben is érdekelt és ez a kettős terhelés egyelőre a bajnoki szereplésen is meglátszik. Kedd este a Tottenham csapatával játszottak 0-0-át, ahol mindkét együttesnek meg voltak a lehetőségei a győztes gól megszerzéséhez. A bajnokságban otthon még nem kaptak ki: 3-1-es és 2-0-ás sikert mellett egy Augsburg elleni 0-0 szerepel. Nem vár könnyed 90 perc a házigazdára, a Hoffenheim ezúttal is találhat egy gólt a sebezhető Bayer-védelem ellen.

35163. Valencia – Barcelona, 2 és 2.5 gól felett (1.75) – spanyol bajnokság, 16:15

A címvédő és kétpontos hátránnyal negyedik Barcelona Valenciába látogat szombaton. A Lionel Messit három héten át nélkülözni kénytelen csapat nem volt igazán átütő a legjobbja nélkül, de az ötszörös aranylabdás argentin támadó a múlt héten visszatért, és csereként gólt szerzett, majd szerdán a Manchester City ellen mesterhármast ért el, illetve tizenegyest harcolt ki a Bajnokok Ligájában. A két 4-0-s győzelemnek köszönhetően a Barcelona optimistán várhatja az újabb mérkőzést, de gondot okozhat Luis Enrique vezetőedzőnek, hogy a BL-találkozón kidőlt a védelemből Jordi Alba és Gerard Piqué. A vendégcsapat persze így is bombaerős, a Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne alkotta védelem képes lehet megoldani a feladatot, a középpályán nagy a választék, támadni pedig alighanem ismét az MSN fog.

A Valencia három győzelemmel és öt vereséggel szerénykedik, azonban bizakodásra adhat okot, hogy a pocsék kezdés után kezd magára találni. A nemrég érkező Prandelli edző minden bizonnyal jócskán erősít majd a télen, hiszen a jelenlegi keret elég harmatosnak tűnik. Ebben az idényben bevette Valenciát a Las Palmas (4-2), a Betis (3-2) és az Atlético (2-0) is, egyedül az Alavést (2-1) sikerült legyőzni. Noha az elmúlt években többször is megtréfálták a Barcát a „denevéresek”, ezúttal papírformát húzunk, ugyanis a Celta elleni kisiklást leszámítva meggyőző a katalán együttes. Jó tipp lehet a gólváltás is…

43630. MTK - Gyirmót, 2.5 gól alatt (1.65) - magyar bajnokság, 18:00

Alsóházi rangadót rendeznek az NB I-ben. Két tizenhárom pontos együttes találkozik az MTK új stadionjában. A kék-fehérek eddig átmeneti otthonukban szerepeltek, így a 3-0-3-as mérlegük nem reális. A bajnoki szünetről vereséggel tért vissza, a listavezető Vasastól kaptak ki Kantáék 3–2-re. A támadósor gyenge, 12 mérkőzésen hét gólt szereztek Poórék. A gyirmótiak is gyengélkednek az előre játékban, ők csak hatszor voltak eredményesek. A formájuk nagyon jó volt a válogatott miatti leállásig, a múlt szombaton hazai pályán kaptak ki Jancsóék a rivális Mezőkövesdtől. Vendégként nem olyan rosszak a sárga-kékek, statisztikájuk 1-3-2. Torghelléék az esélyesebbek, de ha nyernek, kevés gólos meccsen teszik.

43689. Újpest - Diósgyőr, mindkét csapat szerez gólt (1.75) - magyar bajnokság, 18:00

A lilák a hatodik helyen állnak az NB I-ben, 16 pontosak, "hazai" mérlegük 2-2-2, pontosan ugyan olyan, mint az idegenbeli. A szünet előtt két döntetlent játszottak Lázokék, majd a múlt szombaton a Kispesttel is megosztoztak a pontokon. A DVTK a sereghajtó, még annak ellenére is, hogy a 12. fordulóban legyőzték Elekék a Videotont. A piros-fehérek pocsék sorozatot zártak le a szombati sikerrel, de még így is csak 11 pontosak. Vendégként egyszer nyertek, ötször kikaptak. A három pontot még nyáron Felcsúton a Vidi pályaválasztásával érték el. Bacsáék talán megindulnak felfelé, ehhez pedig gólt kell szerezniük. A találatváltás jó tipp erre a meccsre.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!