<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Biztosra megyünk a Barca-Real csúcsmeccsen

Van fantázia az X2-ben, a gólváltás szinte garantálható, mi azonban más ötlettel jövünk az El Clásicóra. A legutóbbi tíz Barca-Real meccsen született legalább három találat – ezúttal négyig is eljuthatnak.
Spanyol bajnokság
Barcelona - Real Madrid
Szombat, 16:15 óra

A címvédő FC Barcelona a listavezető Real Madridot fogadja a LaLiga 14. fordulójának rangadóján. Az összecsapás meghatározó lehet a vetélkedés további alakulása szempontjából: a fővárosiak előnye ugyanis hat pont a katalánok előtt, s egy esetleges sikerrel kényelmes helyzetbe kerülhetne a Bajnokok Ligája-győztes királyi gárda.

Mindkét együttest sérülések sújtják: a Barcelonánál múlt pénteken állt edzésbe Andrés Iniesta, akinek pályára lépése lényeges lenne a gránátvörös-kékek számára. A madridiak legnagyobb hiányzója kétségkívül Gareth Bale lesz, aki bokaműtéte miatt biztosan nem segítheti csapatát. Hazai oldalon Mathieu és Jordi Alba nem szerepelhet, míg a Real rosszabbul áll, hiszen a walesi klasszis mellett Danilo, Morata, Kroos és Coentrao is kimaradt.

A felek legutóbbi összecsapását áprilisban a Nou Campban 2-1-re a Real Madrid nyerte, ezúttal azonban egyik csapat sem tekinthető egyértelmű esélyesnek. Bár a Real Madrid 32 tétmérkőzés óta veretlen, nem tökéletes a játéka: az elmúlt hetekben több találkozót is csak nehezen tudott megnyerni, és csak négy téttel bíró összecsapás volt a szezonban, melyen nem kapott gólt. A legutóbbi találkozók viszont önbizalommal tölthetik el Zinedine Zidane együttesét: két hete 3-0-ra nyert a városi rivális Atlético vendégeként, s a közvetlen hangolódás is jól sikerült a rangadó előtt, legjobbjai pihentetésével szerdán 6-1-re legyőzte a harmadosztályú Leonesát a Király Kupában, s kettős sikerrel továbbjutott.

12096. Barcelona - Real Madrid, 3.5 gól felett (1.90) - Tippmix

A Barcelona - ugyancsak erősen tartalékosan - 1-1-es döntetlent játszott a harmadik ligás Hércules otthonában a kupapárharc első felvonásán. A címvédő katalánok legutóbbi négy tétmérkőzésükből három döntetlen mellett csak egyet nyertek meg, ám hazai pályán vélhetően kiegyenlített találkozót vívnak majd a királyi gárdával a szombaton 16.15-kor kezdődő El Clásicón.

A legutóbbi tíz Barca-Real meccsen született legalább három találat, esetenként több is (1-3, 2-2, 3-2). A katalánok védelme messze van a tökéletestől, ám a Messi, L. Suárez, Neymar támadósor félelmetes produkcióra képes, főleg, ha a brazil futballista is odateszi magát (erre tökéletes alkalom lehet az El Clásico). Meglátásunk szerint jó esély mutatkozik a döntetlenre, ám a háromesélyes fogadásba ezúttal nem mernénk belemenni – a gólok viszont potyoghatnak. Ha gyorsan megzörren Ter Stegen vagy Navas hálója, igazán eseménydús szombat délután vár a világ futballrajongóira…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!