<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: dán hoki, a Barca és a PSV

Gólzuhatag vs. csendesebb ütközet. Talán meglepő, de az utóbbit várjuk a tét nélküli Barcelona-Mönchengladbach meccsen. A PSV ugyanakkor beindulhat...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

30607. Rungsted - Rödovre, 5.5 gól felett (1.55) - dán jégkorongbajnokság, 19:00

A 3. fogadja a 9. helyen állót a dán hokiliga keddi játéknapján. A házigazda 38 ponttal tartja magát az élmezőnyben, kétmeccses győzelmi szériát fut, támadójátéka az egyik legeredményesebb a mezőnyben a maga 69 góljával. A védelem ugyanakkor sebezhető, a mögötte álló Fredrikshavn pl. 37 kapott góllal áll, míg ők immáron 53-mal. Otthon a liga legjobbjai 7 győzelemmel és 2 vereséggel, ehhez 34-20-as gólkülönbség tartozik. A Rödovre az előző idényben bejutott a playoff-ba, ezúttal is ez lenne a cél, ettől azonban jelenleg 5 pont távolságra vannak. Védekezésben gyászos a csapat, máris 86 kapott gólnál jár, és ehhez csak 53 lőtt gól párosul. Vendégként 3 sikere van 8 zakó mellett, legutóbb a sereghajtó Herlev otthonában nyertek 8-2-re. Beszédes a két gárda két egymás elleni meccse is ebben a szezonban: 7-1-re és 8-5-re nyert a Rungsted ezeken az összecsapásokon, gólokból tehát nem volt hiány. A Rungsted 6.3-as, míg a Rödovre 6.8-as gólátlaggal áll, nem lepődnénk meg, ha ismét gólzáporos meccset játszanának egymással a felek.

34480. Barcelona – Mönchengladbach, 3.5 gól alatt (1.65) – Bajnokok Ligája, 20:45

Mindkét fél szempontjából tökéletesen tét nélküli összecsapással zárul a csoportkör, ugyanis a Barca már bizonyosan elsőként lép tovább, míg a német együttes harmadikként zár. Nem állíthatnánk, hogy csúcsformában futballoznak a csapatok, hiszen az Enrique-együttes 1-1-et játszott a legutóbbi három fellépésén (múlt szombaton a Real Madrid elleni csúcsmeccsen), míg a Mönchengladbach minden sorozatot figyelembe véve képtelen volt győzni a legutóbbi hét (!) fellépésén. Fordított szereposztásban, szeptember végén 2-1-re győztek a spanyolok, akik minden bizonnyal igencsak tartalékosan lépnek pályára kedden.

Neymar terheléses izomsérüléssel bajlódik, ráadásul eltiltás miatt egyébként is ki kellett volna hagynia a meccset, mint ahogy Rakitic és Mathieu sem szerepelhet. Könnyen lehet, hogy lehetőséget kapnak azok is, akik máskor kevesebbet töltenek a pályán. Érdemes megemlíteni, milyen eredményeket ért el az FCB az utóbbi hetekben: a már említett döntetleneket megelőzően 2-0-ra verte a Celticet, 0-0-t játszott a Málagával, illetve 2-1-re verte a Sevillát, vagyis a legutóbbi hat összecsapásán nem jutottak el négy találatig. A legutóbb Dortmundban nagy zakót (4-1) kapó, és amúgy is rém gyenge formában futballozó ’Gladbach alighanem inkább megúszni akarja a barcelonai kiruccanást – kevésbé valószínű, hogy góleső lesz ebből a párharcból…

34686. PSV - Rosztov, 1 (1.60) - Bajnokok Ligája, 20:45

A D-csoportban az már eldőlt, hogy a hollandok és az oroszok már nem juthatnak a nyolcaddöntőbe. A csoportot a 15 pontos Atlético Madrid vezeti, a Bayernnek kilenc, a Rosztovnak négy, a PSV-nek mindössze egy pontja van. Az eindhoveniek mind a két hazai mérkőzésüket elveszítettél, a döntetlent Rosztovban érték el. A formájuk nem a legjobb, többször is csak döntetlenezni tudtak csak nem is nagy csapatok ellen, legutóbb szombaton a Rodánál hagytak két pontot (0–0). A Rosztov a hatodik az orosz bajnokságban, otthon kiemelkedően erős, vendégként viszont nagyon gyenge. A BL-ben vendégként nem szerzett pontot, hazai pályán viszont legyőzte a Bayernt. A formája hullámzó, idegenben nem jönnek az eredmények. A Zenittel a hétvégén 0–0-ás döntetlent játszott. A PSV, ha nyer, legalább az EL-ben folytathatja. A Rosztovnak eddig nem sok babér termett, ha elhagyta otthonát. Ma sem számíthat pontra Eindhovenben.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!