<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 3 sportág, 4 meccs, 6.6-os szorzó

Nem lesz unalmas a szerda: hozunk tippet Görögországból és Ausztriából, és bízunk a Körmendben, valamint a Barca futballistáiban. Fogadjunk!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

14908. Xanthi - OFI, 1 (1.50) - Görög Kupa, 14:00

A görög kupában a legjobb nyolc közé jutás a tét, a továbbjutás két mérkőzésen dől el. A házigazda az első ligában szerepel, nem is rosszul, a harmadik helyről várhatja a folytatást. A hazai pálya nem mindig előny a gárdának, otthon csak 2-2-2-es statisztikát tudott összehozni, vendégként sokkal erősebb. A formája egészen a hét végéig jó volt, ekkor viszont a listavezetőt nem sikerült feltartóztatnia (0–2). Az OFI a második vonal tagja, célja a feljutás, de egyelőre csak a negyedik helyen áll. Idegenben nem megy a csapatnak, 1-1-2-es mérlegéhez 4–5-ös gólkülönbség társul. A formája egészen jó volt 2016 végén, viszont az év első bajnokiját elveszítette. Azóta korrigált, újra nyert. A párosmeccs első felvonásán a Xanti előnyt szerezhet. Kevés gól és hazai siker várható.

20671. Körmend – Nanterre, 1, hendikep +6.5 pont (1.55) – férfi kosárlabda FIBA Európa-kupa, 18:00

A francia Nanterre 3/3-as mutatóval érkezik Körmendre, ám a házigazdának sincs szégyenkeznivalója, hiszen két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen áll. Mióta Gasper Potocnik átvette a vasiak irányítását, csupán a francia csapat elleni vereséget könyvelték el, így lesz miért visszavágni szerdán. Azt azonban a szlovén szakember is tudja, hogy nem lesz könnyű, de: hol máshol sikerülhetne a bravúr, ha nem hazai pályán?

A vasi csapat jó formában van, az európai porondon és a hazai bajnokságban egyaránt két-két összecsapást nyert meg az utóbbi hetekben, múlt vasárnap a Vasas 48 pontos zakóval mehetett haza. December közepén a Nanterre 87-77-re diadalmaskodott, ám a kis vasi csarnokban nem könnyű a vendégek élete, erről egy másik francia csapat, a Gravelines játékosai is mesélhetnének (85-60). Az „MTE” akár meg is nyerheti a meccset, mi óvatosabbak vagyunk, és 6.5 ponttal megtámogatva fogadunk Ferencz Csabáékra.

23868. Innsbruck - Olimpija Ljubljana, 5.5 gól felett (1.60) - osztrák jégkorongbajnokság, 19:15

Az osztrák hokiliga alapszakaszának 42. köre következik, ebben a párosításban az 5. fogadja a sereghajtót. Az Innsbruck számára még van tét, hiszen nem biztosította be felsőházi szereplését, a már alsóházi Villach 10 pontra van tőle. A mezőny egyik legjobb támadósora az övék 144 lőtt góllal, a Clark-Lammers kanadai duó 42 gólnál jár, de a Smith-Lamoureux-Bishop amerikai hármasra sem lehet panasz. Védekezésben viszont gyenge a házigazda, a Ljubljana mögött a 2. legtöbb gólt kapta, ami majd a felsőházban nem lesz túl szerencsés dolog... A szlovén együttes anyagi nehézségekkel küzd, és meglehetősen szűk kerettel kényszerül lenyomni az idényt, ennek tükrében pedig nem is meglepő utolsó helyezésük, már a 11. helyen álló Dornbirn csapatától is 24 pont távolságra vannak. A 178 kapott gól elképesztően sok, és a helyzetet az sem dobja fel, hogy az előző körben sikerült megszakítani 16 (!!!) meccses nyeretlen szériáját. Gólok tekintetében tehát jól áll a két gárda, a hazaiaknak van is még tét, így az 5.5 gól feletti opciót lehet a nyerő választás.

19042. Barcelona - Athletic Bilbao, 1. félidő 1.5 gól felett (1.80) – Spanyol Kupa, 21:15

Rémes múlt héten van túl a Barca: előbb Bilbaóban kapott ki 2-1-re, majd a Villarreal otthonában játszott 1-1-es döntetlent a LaLigában. A kupában javíthat, hiszen szerda este kiharcolhatja a továbbjutást a baszk riválissal szemben. A Bilbaóban nem lesz ott a nyolcaddöntő első találkozóján kiállított Raúl Garcia és Iturraspe, és nehéz elképzelni, hogy a Barca megint elrontsa az összecsapást. A katalánok jó eséllyel kiharcolják a továbbjutást, de mi nem erre fogadunk.

A múlt héten Aduriz és Williams hozta össze a két találatot az első félidőben, ezúttal Messiéken a sor. A Barcelona futballistái éppen azért hagyták ki a hétfői esti, zürichi FIFA-gálát, hogy a kupameccsre összpontosíthassanak – ezek (no és a bilbaói vereség) után biztosra vehető, hogy Luis Enrique erős együttest dob harcba. Meglepő lenne, ha nem az MSN kezdene elől, és ha a középpályán túl nagy változtatások lennének. Raktitic jó eséllyel visszakerülhet a kezdőbe, hozzá hasonlóan Samuel Umtiti és Jordi Alba is, aki a múlt hétvégén pihenhet. Úgy véljük, a katalán sztárcsapat már az első félidőben nekiesik az ellenfélnek, így pedig könnyedén összejöhet két gól.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!