<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Ez a tipp lehet a szerdai nap tutija

A Fiorentina első idei tétmeccse lesz a szerda esti Chievo elleni derbi, melyet szerintünk be is húzhatnak hazai közönség előtt.
Olasz Kupa
Fiorentina - Chievo
Szerda, 17:30 óra

A lilák még nem játszottak tétmeccset az idén, a Pescara elleni mérkőzésük ugyanis elmaradt. A karácsonyt a középmezőnyben töltötte a társulat, otthon még veretlen, de rengeteg pontot hullajtott el (4-5-0). Az Európa Ligában továbbjutott csoportjából, és most az Olasz Kupában is ez a terve Paulo Sousáéknak. A portugál trénerrel nem feltétlenül elégedettek Firenzében, az ultrákkal és a tulajdonosokkal sem felhőtlen a viszonya a szakembernek. Most egy újabb esély adódik azonban a szakmai stáb előtt, hiszen hazai környezetben vívhatja ki a brigád a legjobb nyolc közé kerülést a sorozatban. A gárdában vannak hiányzók, Borja Valero és Tomovics is edzéseket hagyott ki. Aztán az átigazolási börze hatása is érződik: Iliciscsért, Kalinicsért és Badeljért is vannak jelentkezők, ám a klub szeretné megtartani alapembereit - nagy kérdés, hogy van-e az az összeg, amely hozzájárul a fájdalmas búcsúzáshoz...

A Chievo beleszaladt a késbe az év első meccsén: az idei meglepetéscsapatot, az Atalantát a veronaiak sem tudták megfékezni, Maran mester fiai hazai környezetben kaptak egy négyest a bergámóiaktól (1-4). A Chiveo így is tisztességes középcsapat, idegenben sem veszélytelen (3-1-5), igaz, csak kiscsapatoknál tudtak nyerni a sárga-kékek. A stabilitás jellemzi Birsáék játékát, idegenbeli 8-11-es gólkülönbségük is ezt támasztja alá. A védelemben és a középpályán van egy-egy hiányzó, de őket elméletileg lehet pótolni. A sorozatban eddig az Entellát és a Novarát is magabiztosan búcsúztatták Ingléséék, igaz, mindkétszer a Marc Antonio Bentegodiban volt a mérkőzés. A kupát komolyan veszi a klub, bár azért néhány helyen biztosan belenyúl majd alapcsapatába Rolando Maran.

07573. Fiorentina - Chievo, 1 (1.55) - Tippmix

A firenzeiek számára nagy esélyt jelenthet a kupa. Ma erős összetételben legyőzhetik a szürke Chievót. A legutóbbi hat, ebben a felállásban megrendezett meccsüket a violák nyerték... Tippünk így: 1-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!