<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: brit tippekkel 5.2-es odds

Nagy-Britannia felé vesszük az irány szombaton: Angliában három ligából válogatottunk tippeket, de jövünk egy északír gólos ötlettel is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

01587. Leicester - Chelsea, 2 (1.60) - angol bajnokság, 16:00

A címvédő, ám ebben a szezonban egyelőre felemásan teljesítő Leicester ezúttal a szezon egyik bajnokesélyesét látja vendégül, Conte csapata utazik hozzájuk. A Leicester remek őszt futott a BL-ben, habár az is egyértelmű, hogy egy könnyebb csoportból sikerült első helyen továbblépnie Ranieri gárdájának. Ennek volt ára, hiszen a Premier League-ben nem úgy sikerült az ősz, mint ahogyan azt tervezték. Jelenleg 21 pontjával csak a hátsó régió tagja az együttes, nem sok esélye van odaérni a top5-be, valószínűleg tehát igaza lesz azoknak, akik arra számítottak, hogy a bajnoki cím után a középmezőnybe süllyed a gárda...

A Chelsea ezzel szemben remekül teljesít Conte vezetésével, 49 pontjával vezeti a tabellát, és a riválisokkal szemben komoly előnye, hogy nincs nemzetközi kupaérdekeltsége, vagyis csak a bajnokságra kell fókuszálnia. Diego Costa vezeti a góllövőlistát 14 találattal, a védelem pedig masszív, mindössze 15 gólt kapott, vagyis kiválóan működik az olasz szakember taktikája. Három vereségéből kettőt idegenben szenvedett el, legutóbb derbit veszített a Tottenham vendégeként (0-2). Alapvetően ebben a szereposztásban ez egy kiegyensúlyozott párosítás lehetne, azonban az Afrikai Nemzetek Kupája kissé átrajzolta a dolgokat... A házigazdánál ugyanis nem lehet ott három meghatározó játékos: Mahrez, Slimani és Amartey is érdekelt a tornán, emellett pedig Vardy sincs 100%-os állapotban, de ő jó eséllyel ott lehet a meccsen. A hiányzókat kihasználhatja a Chelsea, kijavíthatja a Tottenham elleni botlást a címvédő idegenbeli legyőzésével.

03919. Fulham - Barnsley, 1 (1.55) - angol másodosztály, 16:00

A 26. fordulóban a 10. fogadja a 8. helyen állót. Mindkét együttesnek reális esélye van az őszi teljesítménye alapján az osztályozóra, de ez inkább a vendégektől meglepően jó eredmény. A Fulham célja ugyanis eredetileg is ez volt, jelenleg 36 pontosak és úgy vannak 6 pontra az osztályozós helyektől, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak. Otthon a 4-5-4 mérlegen lenne mit csiszolni, támadásban viszont a liga egyik leghatékonyabb csapata. A Barnsley sem fukarkodik a gólokkal, 43-szor vették be eddig az ellenfelek kapuját, itt azonban egy gyenge védelem is párosul mindehhez a maga 37 kapott góljával. Remek formát futnak a vendégek, 4 forduló óta veretlenek, legutóbb a Nottingham vendégeként diadalmaskodtak. Kérdés azonban, hogy meddig tart ki ez a lendület, hiszen a keret nem annyira erős, mint hazai oldalon. A házigazda jobb erőkből áll, ráadásul a Barnsley csapatának lesznek hiányzói a védelemben és a középpályán is. Esik is a hazai sikerre adott odds, a netes irodáknál még 1.60 körül elcsíphető, de Tippmixen is érdemes behúzni 1.55-ért.

11593. Bolton - Swindon, 1 (1.40) - angol harmadosztály, 16:00

Az angol harmadosztály 27. körében a feljutásra hajtó Bolton a gyenge középcsapatként teljesítő Swindon gárdáját látja vendégül. A házigazda az előző idényben búcsúzott a második vonaltól, és nem is lehet kérdés, hogy egyből vissza szeretne jutni, lehetőleg elkerülve az osztályozót, egyenes úton. Ehhez minden adott, hiszen 50 pontjával ott van az élbolyban, ráadásul otthon is kiválóan teljesít (9-3-1). Egy meccsel kevesebbet játszott az előtte álló Scunthorpe-Sheffield párosnál, vagyis optimális esetben akár a 2. helyen is állhatna.

A Swindon ezzel szemben a kiesés ellen harcol, csak 4 pontra van a veszélyzónától. Formája nem ad túl sok okot a bizakodásra: november 26. óta nem nyert bajnokit, azóta 3-3 vereség és döntetlen jött össze. Problémákkal küzd a védelem és a támadósor is, márpedig ez nem túl jó előjel, hiszen a Boltoné a liga legjobban teljesítő védelme. Erősebb a házigazdák kerete, komolyabbak a céljai is, a jobb forma és a hazai pálya is mellettük szól.

24624. Glentoran - Crusaders, 2.5 gól felett (1.50) - északír bajnokság, 16:00

Az északír élvonalban immáron a 25. fordulót rendezik, az éllovas Crusaders pedig az alsóházi Glentoran csapatánál vendégeskedik. A vendégek remek úton haladnak a bajnoki címvédés felé, hiszen a rivális Linfield csapatát már 7 ponttal előzik meg, igaz nemrég 2-1-re kikaptak tőlük. Ettől függetlenül kiemelkedik a mezőnyből a gárda, amelynek 3 gólerős támadója is van: Heatley és Owens 13-13 gólos, Allen pedig 8 találatnál jár. A Glentoran az előző idényben becsusszant a felsőházba, ahol azonban végül nem sikerült elérnie az El-indulást. Ezúttal nehezebb feladat vár rá, ha meg akarja ezt ismételni, de a helyzet még közel sem reménytelen. Csupán 5 ponttal van lemaradva a top6-tól, formája pedig biztató, három kör óta nem talált legyőzőre, pedig találkozott a Linfield együttesével is. Nem lesz könnyű dolga a címvédővel, hiszen a liga legjobb támadósora tesz most náluk látogatást, azonban a Crusaders védelme közel sem sebezhetetlen az utóbbi időben. Így joggal bízhat gólban/gólokban a hazai együttes, ez pedig eseménydús meccshez vezethet.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!