<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Több mint négyszeres szorzó két keddi meccsel

Újabb francia skalpot gyűjthet a fehérvári kosárcsapat, míg a kézi-vb-n Franciaországot favorizáljuk a svédek ellen.

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

27471. Alba Fehérvár – Pau-Orthez, 1, hendikep +2.5 pont (2.00) – férfi kosárlabda FIBA Európa-kupa, 18:00

Egyszerű a képlet: amelyik csapat győz, megnyeri az O-csoportot, vagyis továbbjut. A fehérváriak (4-1) vezetik a négyest, de francia siker esetén a Pau (3-2) végez az élen, és biztos, hogy másodikként egyik csapat sem léphet tovább. Az Alba eddig valamennyi meccsét megnyerte a sorozatban hazai pályán, az első csoportkörben már szerzett egy francia skalpot is, a Chalon ellen, legutóbb pedig kétszer nyert idegenben (Kolozsváron és Pardubicében) Dzunics csapata. Ugyanakkor a Pau odahaza 26 ponttal győzte le a fehérváriakat, ami jelzi, hogy nagyon kemény, papíron erősebb együttes a rivális.

Igen ám, de a Pau-Orthez rémesen gyengén szerepel idegenben, és ez igaz a francia bajnokságra, valamint az európai kupaporondra is. Ebben a négyesben Kolozsváron 10, Pardubicében 15 ponttal veszítettek, s úgy állnak a harmadik helyen a francia ligában, hogy otthon 9-9, idegenben 3-5 a mérlegük. Nem vagyunk biztosak abban, hogy a Pau rettenetesen törné magát a továbbjutás kiharcolásáért, miközben az Alba Fehérvár nagyszerű formában szerepel: az NB I-ben 12-2-es mutatóval az élen áll, és minden sorozatot beleszámítva megnyerte az utóbbi öt meccsét (hazai környezetben csak a Körmendtől kapott ki a fehérvári csarnokban). Kedden dől el, hogy Justin Edwards pályára léphet-e, a többiek bevethetők. A Chalon, amely a francia bajnokságban megelőzi a Pau-t, 111-91-es vereséget szenvedett az Alba otthonában: könnyen elvérezhet a keddi rivális is.

08397. Franciaország - Svédország, Franciaország 1-5 góllal nyer (2.20) - férfi kézilabda vb-negyeddöntő, 19:00

A helyzet az, hogy a címvédő franciák esélyei a végső sikerre tovább nőttek a nyolcaddöntők során a dánok és a németek búcsújával. Eddig is lehengerlő játékot mutattak a házigazdák, a védekezést kissé háttérbe szorították a tornán, azonban ezt a pazarul teljesítő támadósor magabiztosan ellensúlyozza. Remekül működik a lerohanás, sok gólt szereznek rendezetlen védelem ellen. Felállt fal ellen is jól megy az átlövés, eddig csak a lengyelek elleni meccsen nem jutott el 30 gól fölé a csapat. Izland nem igazán volt ellenfél számukra a nyolcaddöntőben még úgy sem, hogy kissé álmosan kezdték a meccset.

A svéd válogatott játéka pozitív csalódás, a dánok elleni vereségtől eltekintve jól jött ki a lépés eddig nekik, vasárnap pedig a fehérorosz csapatot gyakorlatilag földbe taposták (41-22). A franciákhoz hasonlóan gyors csapat, ugyanakkor komoly hátrányuk lehet ezen a meccsen, hogy még nem találkoztak igazán ütős csapattal Dánián kívül, a franciák viszont már játszottak egy jó játékra képes orosz csapattal, és a norvég válogatott sem volt gyenge ellenfél. Ez a francia csapat megállíthatatlannak tűnik, egy szoros meccsre jók lehetnek az északiak, de meglepni nem fogják tudni Karabaticékat.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!