<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Kemény feladat vár a BL-címvédő Madridra

A Real Madrid címvédőként hazai pályán kezdi meg a BL egyenes kieséses szakaszát a Napoli ellen. Kemény, de nem megoldhatatlan feladat vár Zidane együttesére.
Bajnokok Ligája
Real Madrid - Napoli
Szerda, 20:45 óra

A címvédő még akár szerencsésnek is mondhatta magát a csoportban megszerzett 2. helyével, hiszen így a sorsoláskor egészen biztosan elkerülte a spanyol csapatok (Atletico, Barca, Sevilla) mellett az City-t és a Bayernt is. Bár a Napoli kemény ellenfél lehet, közel sem tartozik a verhetetlen kategóriába. A spanyol sztárcsapat a Legia elleni botlásnak köszönhette 2. helyét, ahol hiába vezetett már 2-0-ra, végül örülhetett az egy pontnak is. Kétségtelen, hogy a világ egyik legjobb támadósora a madridiaké jelenleg. Sokan máris válságról beszéltek a Spanyol Kupából való kiesés, illetve a Sevilla elleni bajnoki vereség után, de erről szerintünk szó sincs. Bale ugyan hiányzik a támadósorból, de a Ronaldo-Morata-Benzema hármas életveszélyes, és a Sociedad valamint Osasuna elleni meccsek alapján kijött a gödörből a gárda. A sérültek is visszatértek, így James, Pepe, Varane, Marcelo és Modric is Zidane rendelkezésére áll. Danilo kidőlése a brazil formáját elnézve nem nagy érvágás, talán még a Real előnyére is válhat.

A Napoli egészen elképesztő formában van az őszi hullámvölgy óta. A Juventus elleni október végi zakó óta őrzi veretlenségét, egészen pontosan 18 veretlenül lehozott tétmeccsről van szó, ami nem kis teljesítmény. Azt azonban nem árt látni, hogy nem beszélhetünk igazán veretes ellenfelekről, maximum olasz szinten, de inkább ott sem, hiszen a Milan-Fiorentina páros is csak árnyéka régi önmagának. Az sem elhanyagolandó, hogy a támadósor képes hullámvölgyekre még a győztes periódusokban is, ez látható volt a Palermo vagy épp a Sassuolo elleni bajnokin is. Mertens, Callejón és Insigne személyében három gólerős játékos van elöl, a legutóbbi két bajnokin pedig már Milik is ott ült a padon, vélhetően még ezen a meccsen sem kockáztatnak a bevetésével, jó eséllyel az említett hármas kezd majd Madridban. Ami szintén tény, hogy európai szinten igencsak sebezhető ez a nápolyi védelem, melyet remekül mutatott be a Besiktas, vagy épp a Benfica elleni 2-2 csoportmeccs. Egyetlen hiányzójuk majd az a Tonelli lesz a védelemben, aki egyébként is mindössze 3 Serie A-s fellépést tud felmutatni ebben az idényben.

27030. Real Madrid - Napoli, 1 (1.55) - Tippmix

A Real Madrid címvédőként, hazai pályán mindenképp harapni fog már az első perctől kezdve, emellett azonban Zidane-nak a védelmi stabilitásra is figyelnie kell, hiszen a Napoli életveszélyes kontrajátéka komoly gondot is okozhat. Nagy kérdés lesz, hogy Ronaldo játékát hogyan tudják majd semlegesíteni a vendégek, vélhetően Hysajra vár majd ez a feladat, nem vagyunk benne biztosak, hogy ez össze is jön majd a fiatal albán védőnek. Megindult felfelé a Real Madrid oddsa, amelyre igazán ütős magyarázatot nem találtunk, esetleg Danilo kidőlése (bár fenntartjuk, hogy ez inkább előny a házigazdának) és a Napoli bombaformája lehet erre a magyarázat. Ahogyan a BL-jóslatos cikkünkben is írtuk, a madridiakat tartjuk itt esélyesnek, Sarri csapatának hiányozhat majd itt a komolyabb nemzetközi rutin. Erős kezdőt küldhet pályára Zidane, amely szerintünk szerda este győzelmet ér majd.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!