<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Tottenham, Chievo és az Atleti-Barca

Angol, olasz és spanyol futballban utazunk a hét utolsó napján. Pályán a Tottenham, és természetesen van ötletünk az Atlético Madrid-Barcelona LaLiga-rangadóra is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

15968. Tottenham - Stoke, 1 (1.40) - angol bajnokság, 14:30

A Tottenham kisebb meglepetésre búcsút intett az Európa-ligának a Gent ellenében, egyrészt egy buta piros lapnak köszönhetően, másrészt annak, hogy Belgiumban képtelen volt gólt lőni a gárda. Pedig fontos terep lehetett volna az El a csapatnak, hiszen akár ott is biztosíthatta volna helyét a következő BL-idénybe. Így marad a bajnokság, ahol a top4-ben kellene végezni, de ez sem ígérkezik könnyed harcnak. Jelenleg 50 pontjuk van, a 2-6. helyekért nagyon komoly csata zajlik, a 6. helyen tanyázó MU is csupán két pontra van tőlük.

A nehézkes szezonkezdet után lendületbe jött a gárda, legutóbb azonban Liverpoolban 2-0-ás vereséget szenvedtek, így ismét összesűrűsödött a mezőny. Otthon még mindig veretlenek (10-2-0) és a 12 hazai meccsen kapott 5 gól is beszédes adat. Most jön a középcsapat Stoke, amely leginkább hazai pályán lehet veszélyes bárkire. Útjai során már csak 3-3-6 mérleget tud felmutatni, ráadásul komolyabb céljai sincsenek már a csapatnak. A Stoke ugyan kompakt és masszív csapat, a házigazda vállán pedig ott van a győzelmi kényszer, de szerintünk megoldja ezt a feladatot a Tottenham.

22710. Chievo - Pescara, mindkét csapat szerez gólt (1.55) - olasz bajnokság, 15:00

A Serie A-ban a 26. fordulóban érkezik a Pescara Veronába. A házigazdának különösebb veszítenivalója nincsen, stabil középcsapat, 32 pontjával a 12. helyen áll. Otthon 4-4-5-ös statisztikával rendelkezik, a formája jó volt, egészen a múlt hét végéig. Ekkor a Napoli papírforma győzelmet aratott nála (1–3). A sárga-kékeknél a legnehezebb feladat az idény hátralévő részében a motiváció fenntartása lesz. A Pescara edzőt váltott, Oddo helyére Zeman érkezett, és az új trénerrel kiütéses győzelmet arattak a kék-fehérek a Genoa ellen (5–0). Az újonc helyzete még így sem igazán reményteljes, mivel 12 ponttal az utolsó - tíz pontos a lemaradása a már bennmaradó Empolival szemben. Idegenben 1-2-9-es mérleget teljesített eddig, de a "győzelme" zöld asztal mellett jött össze. 13 gólra 28-at kapott vendégként. Carpariék nem tehetnek mást, muszáj támadniuk. Ez viszont veszélyes lehet, mert a Chievo - rutinjából adódóan - könnyen megbüntetheti a Pescarát. A vendégek pontszerzésére is van sansz, de a gólváltás biztosabb.

19811. Atlético Madrid – Barcelona, mindkét csapat szerez gólt (1.60) – spanyol bajnokság, 16:15

A Real Madrid valenciai botlásával nagy lehetőséget kapott a Barcelona arra, hogy minden szempontból visszatérjen a bajnoki címért folytatott harcba. A helyzet ugyanakkor csöppet sem egyszerű, hiszen vasárnap csúcsderbi vár Messiékre: a Vicente Calderónban kellene győzni. Ami azt illeti, a katalánoknak nem megy rosszul az Atlético ellen, elég csak a február eleji kupacsatára gondolni: a Barca 2-1-re győzött Madridban, majd a hazai 1-1 után jutott tovább. A vendégeknél Mascherano és Vidal nem bevethető, a legnagyobb sztárok valamennyien ott lehetnek a pályán (Arda Turan is visszatérhet).

Nézzük a Simeone-együttest! A forma rendben van, hiszen a már említett kupazakó óta négy gőzelem és egy döntetlen a mérleg. Figyelemre méltó, hogy a felek legutóbbi hét párharcában jött a 2-3 gólos opció, ám a „matracosok” támadósora óvatosságra int bennünket. A Celtának hármat, a Gijónnak és a Leverkusennek négyet lőttek Gameiróék, és egyáltalán nem lenne meglepő, ha ezúttal is eljutna két-három találatig a valamelyest tartalékos házigazda (Juanfran és Tiago nem játszhat, míg Diego Godín szereplése kérdéses). Márpedig a Barcának tartania kell a tempót, vagyis a gólváltást erősebb tippnek érezzük.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!