<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: félelmetes ötletzuhatag keddre

Ázsiai BL, sok-sok tenisz, olasz futball: számtalan izgalmas ötlettel érkezünk keddre. Fogadjunk, hogy nyersz!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

19629. Muangthong Utd. - Kashima A., 2 (1.65) - Ázsiai BL, 13:30

Az Ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában találkozik egymással a japán bajnok a thaiföldi címvédőhöz látogat. A Muangthong 5 pont előnnyel nyerte az előző thaiföldi pontvadászatot, így története 4. bajnoki trófeáját gyűjtötte be. A Kashima megnyerte a japán élvonal első szakaszát, majd a döntőben a 2. szakasz győztesét, az Urawa együttesét gyűrte le, így nyolcadszor lett bajnok. A BL első csoportkörében a házigazda az ausztrál Brisbane Roar otthonában ért el 0-0-ás döntetlent úgy, hogy előzetesen nem sok esélyt adtak a gárdának, ám végül a győzelemhez is közelebb álltak, mint ausztrál ellenfelük. A Kashima ezzel szemben nagyon simán lépett át a koreai Ulsan csapatán, a 2. félidei teljesítménye alapján megérdemelten kezdte győzelemmel a csoportkört. A vendégek keretét a japán játékosok mellett 4 brazil és egy koreai légiós erősíti, sikerült ráadásul megtartani az előző idény gólfelelőseit is, így továbbra is erős a keretük. A thaiföldi bajnoknál is vannak brazil, illetve spanyol légiósok, ennek ellenére a japánok kerete jóval erősebb. Bár az első körben nem vallott szégyent a Muangthong csapata, itt szerintünk csodaszámba menne, ha pontot sikerülne szerezniük.

09066. Zeballos - Souza, 1 (1.40) - tenisz, Sao Paulo, férfi egyes, 20:00

Egy rutinos salakspecialista szintén hazai teniszezővel néz farkasszemet a Sao Paulo-i salakpályás tenisz verseny első fordulójában. Joao-Olavo Souza legutóbb szerencsét próbált a főtáblán Rió de Janeiroban, ám nem jutott messzire, hiszen az egészen a döntőig menetelő Carreno-Busta ellen szenvedett két szettes vereséget. Zeballos eljutott ugyan a második körig, de ott az ukrán Dolgopolov döntő játszmában bizonyult jobbnak nála. Nagyon érdekes stílusú játék, amit az argentín teniszező képvisel. Nem a legtámadóbb teniszt játssza salakon, bár tegyük gyorsan hozzá, hogy a leglassabb borításon a teniszben sokszor nem az erő, hanem inkább az észjáték dominál, és ebben Zeballos erősebb lehet három évvel fiatalabb ellenfelénél. Taktikus, higgadt, és nagyon sok pörgetésre alapuló játékával kizökkentheti Souzat. S bár a hazai pálya az hazai pálya, a főként Challenger versenyeken induló, ám sokszor ott is elvérző Souzanak úgy gondoljuk nagy falat lesz egy ilyen rutinos ellenfél. Zeballos sikerét tippeljük, ezzel második fordulóba jutását.

32583. Verona - Ternana, 1 (1.45) - olasz másodosztály, 20:30

A Hellas nagyon jól kezdte a bajnokságot, sokáig magabiztosan vezette a Serie B tabelláját, de novembertől megtorpantak a sárga-kékek. Jöttek a vereségek, és azóta nem is tudta állandósítani jó formáját a veronai alakulat. Már csak a negyedik helyen állnak Pazziniék, 46 pontosak, hazai pályán 9-4-1-es mutatóval. Ami inkább aggasztó, hogy az utolsó négy bajnokijukon nem nyertek, a legutóbbi hármon pedig képtelenek voltak betalálni. A Ternana 23 ponttal az utolsó, szinte menthetetlen a helyzete. Idegenben még nem nyert - ezzel egyedül van így a másodosztályban. A formája borzasztó, december közepe óta egyszer győzött, nyolcszor kikapott. A keret gyenge, és lesznek hiányzók is. A Hellas Verona ma kellemes ellenfelet kap, megkezdhetik a felzárkózást a hazaiak.

00183. Sela - Kyrgios, pontos eredmény 0-2 (1.55) - tenisz, Acapulco, férfi egyes, 23:00

Nem sokat gondolkoztunk azon, miért is lehet ebből meglepően sima, de ha nem is sima, kétjátszmás Kyrgios-siker. Nick Kyrgios amolyan meg nem értett zseni, ami a pályára tett játékát érinti. Pokolian erős szerva, kőkemény alapvonalütések, melyek közül a tenyerese jelenleg a világ egyik legjobbja, ám van egy gyengéje, pontosabban kettő. A feje és a kora. Nem éppen botrányoktól mentes teniszező, gondoljunk csak a mérkőzés közbeni odaszólására Stan Wawrinkának, ám azóta változott a hozzáállása. Az előző évben, Tokióban aratott értékes tornagyőzelmet, talán beérik fejben is.

Ami az ellenfelét, Dudi Selát illeti: apró termetű, ám annál mozgékonyabb teniszező az izraeli. Jelentős a kettejük közötti világranglista-helyezés is, és bár még nem játszottak egymás ellen, egyrészt ez egy hátrány lehet Selának, másrészt pedig előny Kyrgiosnak, hiszen ha az elején koncentrál, tényleg odateszi magát kellő komolysággal a mérkőzésbe, megnyerheti ezt a mérkőzést két (akár sima) játszmában a nem túl erős adogatással rendelkező alacsony izraeli ellen.

00238. Lorenzi - Lu, 2 (1.50) - tenisz, Acapulco, férfi egyes, 23:00

Két rutinos róka összecsapását is láthatjuk majd az acapulcói, Mexikóban zajló kemény pályás tornán. A 33 éves, tajvani Yen-Hsun Lu, és a főleg inkább salakpályás specialista, 35 éves olasz, Paolo Lorenzi közt. Ha összehasonlítjuk egymás eredménylistáját, olyan kiemelkedőt egyik oldalon se fogunk tapasztalni. Tavaly Lu inkább Challenger-versenyeken gyűjtögette az önbizalom növelő győzelmeket, és nem is tette rosszul. Hiszen egymás után két kínai versenyt is bezsebelhetett, jó játékosokat legyőzve. Füvön is véghez hajtotta ezt az idézőjeles bravúrt, a wimbledoni Grand Slam-tornát megelőzően. Az, hogy ATP-versenyeken nem hoz kiemelkedő eredményeket, talán már a korhoz is köthető. Viszont egy inkább salakpályás játékos ellen abszolút esélyesnek mondható. Nagyon kulturált tenisszel rendelkezik a tajvani. Letisztult ütések, és türelmes pontok, mind amellett, hogy gyönyörű egykezes fonák ütés tulajdonosa. Ezúttal őt tartjuk esélyesnek a második körbe jutásra.

 
 
  • 1mulika22017február28.18:47ÚjVálasz

    Remek tipp volt a Muangthong Utd. - Kashima A meccsre, leszerződtetek a Zrt-vel? :D

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!