<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: gólvadászat és egy kosártipp

Két kupameccsen, Svájcban és Hollandiában is gólokra vadászunk, de hoztunk tippet a férfi kosárlabda Euroligából is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

16147. Maccabi TA - Olympiakosz, 2, hendikep -2.5 pont (1.55) - férfi kosárlabda Euroliga, 20:05

A 8-15 mérleggel álló izraeli együttes ezúttal a 16-7 sorral álló görög sztárcsapatot látja vendégül. Nem megy jól a Maccabi sora az Euroligában és gyakorlatilag minden továbbjutási esélye elszállt. Marad a tisztes helytállás, de saját közönsége előtt is egyelőre negatív mérleggel állnak (5-6), igaz a legutóbbi két hazai derbijüket megnyerték (Baskonia, UNIKSZ). Az Olympiakosz a top4-ben végezne, ezen a meccsen elsődleges feladata, hogy megtartsa jelenlegi 3. helyét a táblázaton. Komoly érvágás ugyan, hogy jó eséllyel Spanoulis nem lesz ott a csapatban ezen a meccsen, azonban Young a hírek szerint visszatérhet, míg a hazaiaknál is lesz hiányzó Miller személyében. Az Olympiakosz védelme kiváló ebben az idényben, mindössze 73.6 pontot átlagolnak ellenük a csapatok meccsenként, ezzel szemben a Maccabi védelme a leggyengébb a ligában. Ez lehet a kulcs csütörtök este is. A görögök Spanoulis hiánya ellenére is ütősebb kerettel rendelkeznek, az izraeli csapatnál nagyobb játékerőt képviselő Fener otthonában is csak 3 pontos vereséget szenvedtek Spanoulis nélkül. Legalább 3 pontos vendég győzelmet várunk.

15272. Basel - FC Zürich, 2.5 gól felett (1.55) - Svájci Kupa, 20:30

A Svájci Kupában a negyeddöntőket rendezik, a továbbjutás egy meccsen dől el. A hazaiak az első ligát vezetik, már-már bajnoknak tekinthetőek, előnyük 17 pont a második helyezett Young Boysszal szemben. Otthon kegyetlen házigazdák, 11 bajnokijuk közül tízszer győztek, csak egy meccset adtak döntetlenre. A gólok is jönnek a meccseiken (37–8). A formájuk igazán jó, sorra nyerik a mérkőzéseket. A sorozatban eddig két kis csapatot búcsúztattak, mindkettőt idegenben. Az FC Zürich tavaly kiesett az első osztályból, ez akkor nagy meglepetésnek számított.

A cél egyértelmű, vissza akar jutni a gárda a legjobbak közé, és eddig úgy tűnik, sikerül is teljesíteni a feladatot. Simán vezeti a ligát, és idegenben is jól teljesít (9-2-1). Mai ellenfeléhez hasonlóan a kék-fehéreknek is a támadójátékuk az erősségük. A kupában már két kört mentek, legutóbb a St. Gallent ejtették ki. Az egymás elleni meccseiken  gyakori a gólváltás, és a +2.5-ös fogadási lehetőség is szinte mindig jött. Ma is erre érdemes fogadni.

03048. AZ Alkmaar - Cambuur, 2.5 gól felett (1.50) - Holland Kupa, 20:45

Az elődöntőben találkozik a két gárda, a továbbjutás ma este eldől. Az AZ az első osztályban szerepel, ott az 5. helyen áll, tagja lesz jó eséllyel az Európa-ligás helyekért folyó rájátszásnak. A piros-fehérek otthon sok döntetlent játszanak (3-6-2), a formájuk nem igazán jó, Lyonban történelmi vereségbe futottak bele (7–1), így kettős zakóval estek ki a sorozatból. A bajnokságban sem sikerült javítaniuk, otthon nem bírtak a Zwolléval (1–1). A kupában eddig kapott gól nélkül léptek tovább. A Cambuur tavaly esett ki a másodosztályba, az őszt elrontotta a gárda, így az első helyről, és a sima feljutasról lemondhat. Az eredményes sorozat hatására már playoff-helyen vannak a sárga-kékek, akik támadásban erősek. A kupában már két élvonalbeli együttest búcsúztattak, az Ajaxot (!) és az Utrechtet ejtették ki, utóbbit büntetőkkel idegenben. Ma is bátor játék várható a Cambuurtól, de az alkmaariak is felvállalják a nyílt játékot. Három gól várhatóan lesz a kilencven perc során.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!