<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Használjuk ki, hogy Isztambulban a Galata a király

Futballban is elsőrangú párosítás, kosárlabdában is az: hétfőn ismét összecsap a két isztambuli óriás. Érdekes tendenciára bukkantunk a Besiktas–Galatasaray párharcban.
Török férfi kosárlabda-bajnokság
Besiktas – Galatasaray
Hétfő, 18:00 óra

Kezdjük talán a legfontosabbal: az utóbbi években nagyon nem megy a Besiktasnak a Galata ellen. Az utóbbi hét párharcot – háromszor pályaválasztóként – elvesztették a „fekete sasok”, csaknem három éve tudtak győzni legutóbb. A török ligában jobban áll a Besiktas (16-5), amely otthon meggyőző, bár a Fener és az Efes megmutatta, hogy egyáltalán nem legyőzhetetlen.

A Besiktas a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében intett búcsút az európai kupának, miután oda-vissza vereséget szenvedett egy másik török csapattól, a Pinar Karsiyakától. A Galatasaray a legrangosabb sorozatban érdekelt, ám túlzás lenne azt állítani, hogy az Euroliga elitjéhez tartozik. Huszonhat forduló elteltével a 13. helyen áll a társaság, ám bravúrokra azért képes: az elmúlt hetekben nyerni tudott Barcelonában, otthon legyőzte az éllovas Real Madridot, múlt pénteken pedig idegenben verte a nagyszerű Olympiakoszt. Ez utóbbi meccsen Micov, Tyus és Koksal játszott roppant ponter?sen.

A Galatának kevés az esélye a legjobb nyolc közé jutásra az Euroligában, ahol egyébként már szerdán pályára lép, hiszen a Kazanyt fogadja. Utazni nem kell, hiszen mindkét találkozót Isztambulban vívják. A török ligában elfoglalt nyolcadik pozíció sem jelent életbiztosítást, vagyis igyekezni kell, és érdekes módon az együttes az utóbbi időben jobban teljesít vendégként, mint otthon.

07383. Besiktas – Galatasaray, 2, hendikep +4.5 pont (1.80) – Tippmix

Ha ehhez hozzátesszük a már említett Besiktas elleni fölényt, akkor erős tipp lehet a Galatasaray favorizálása. A bátrabbak a „sima” kettessel is megpróbálkozhatnak, mi úgy fogadunk, hogy 4.5 ponttal megtámogatjuk a vendégeket.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!