<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: ausztrál, grúz diadal, no és gólok

Figyelem, korán kezdünk csütörtökön: fix kettest húzunk az egyik ázsiai vb-selejtezőn. Ezen kívül lesz szó teniszről, valamint dél-amerikai futballról is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

17264. Irak - Ausztrália, 2 (1.65) - vb-selejtező, Ázsia, 13:00

Ázsiában folytatódnak a selejtező küzdelmek. A B csoportban 5 mérkőzés után Szaud-Arábia És Japán 10-10 pontos, Ausztráliának és az Emirátusnak 9-9, Iraknak 3, Thaiföldnek pedig 1 pontja van. Az ötösök első két helyezettje automatikusan kijut a vébére, a harmadikok selejtezőre kényszerülnek. Iraknak nincs sok esélye erre, csak a sereghajtót verték, azon kívül elveszítették minden mérkőzésüket. Szombaton felkészülési találkozón meglepetésre legyőzték Iránt.

A "kenguruk" még veretlenek, viszont csak kétszer győztek (2-3-0). Muszáj lesz javítaniuk, ha nem akarnak pótvizsgázni. Jedinakéknak különösen az utolsó selejtezőn történt pontvesztés fájhat a legjobban: a csoport leggyengébb alakulatánál végeztek döntetlenre (Thaiföld, 2–2). Ma javíthatnak a sárga-zöldek, ha nem, nagy bajba kerülhetnek. Tavaly otthon nyerni tudtak simán az auszik, ma idegenben is esélyesek.

05745. Basilasvili - Robredo, 1 (1.55) - tenisz, Miami, férfi egyes, 16:00

Éppen hogy vége lett az Indian Wells-i mesterverseny, mely a 2017-es év első ilyen kategóriás tornája volt, nem kellett sokat utazni a játékosoknak, ugyanis Miamiban is összegyűlik a tenisz színe java. Bár a szervezők nagy valószínűséggel szomorúan vették tudomásul, hogy sem Murray, sem Djokovics nem áll rajthoz. Mi az első fordulóban a grúz Nikoloz Basilasvili és a rutinos Tommy Robredo összecsapását választottuk.

Fantasztikusan kezdte az évet Basilasvili, talán sokan nem számítottak rá, hogy ilyen formában érkezik meg a 2017-es esztendőre, hiszen elődöntőzni tudott Szófiában, ahol Grigor Dimitrovtól kapott ki (tőle ki lehet egy számára hazai versenyen), majd rögtön ezután következhetett egy döntő Memphisben, ahol az ott élete első ATP tornagyőzelmét szerző Ryan Harrison állította meg. Az Indian Wells-i tornán is eljutott a harmadik körig, ám ott meglepetésre egy nálánál alacsonyabban rangsorolt amerikai verte meg. Közte és Robredo közt szakadéknyi a különbség a világranglistán: Robredo, a korábban nagyon sokáig Top 10-es spanyol jelenleg a 438. - ő is belekerült már abba a korba, amikor főként kisebb Challenger-versenyeken ér el sikereket. Jelen borítás sem neki kedvez, hiszen legnagyobb sikereit salakon érte el, és az idei forma alapján is úgy gondoljuk, a grúz juthat tovább.

23448. Venezuela - Peru, mindkét csapat szerez gólt (1.80) - vb-selejtező, Dél-Amerika, péntek 00:30

A 10. a 8. ellen, azaz egyik csapatnak sincsen esélye az oroszországi világbajnokságon való részvételre. A hazaiak a kontinens leggyengébb csapata, 12 mérkőzésen csak öt pontot szereztek, otthon 1-1-4-es statisztikája lehangoló. Eddig csak Bolíviát győzték le Otéróék, őket viszont nagyon (5–0). Legutóbb novemberben Ecuadorban játszottak selejtezőt, akkor megint kikaptak (3–0). Mellettük szólhat, hogy betaláltak négy selejtezőn saját hazájukban, például Chilének és Argentínának is. Peru 14 pontos, vendégségben eddig vagy nyertek, vagy kikaptak a keresztcsíkosak (2-0-4). Hullámzóan teljesítenek Cueváék, tavaly ősszel kikaptak Chilében, majd nyertek Paraguay-ban, végül otthon szenvedtek vereséget Brazíliától. A peruiak csapata valamennyivel erősebb, idegenben is jó lehet egy találatra. Viszont Venezuela is gólt szerezhet. Peruban, tavaly márciusban 2–2 lett a végeredmény. Ma is jól fizet a gólváltás.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!