<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 4 meccs, 4 ötlet, 6.6-os szorzó

Ragyogó válogatottakra fogadunk a vb-selejtezőben: szó lesz az angolok és a németek meccséről is. Emellett hozunk egy-egy tenisz- és kosárötletet is. Fogadunk?

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

02675. Halep - Kontaveit (1.45) – tenisz, női egyes, Miami, hétfő, 1:30

Második meccsét játssza a harmadik kiemelt, a világranglistán pedig ötödik helyen álló Simona Halep, aki a 21 éves, észt Anett Kontaveit ellen lép pályára. Jól alakult számára a 2016-os év, Wimbledonban és a US Openen negyeddöntős volt, nem talált legyőzőre a hazai tornán Bukarestben, illetve Montreálban. A kisebb törés a játékában az év végére, a Fed Kupa küzdelmek után alakult ki, ám tehetsége abszolút vitathatatlan. Alacsony játékos révén szó, nem a szervái a legerősebbek, ám nagyon stabil alapvonaljátékkal rendelkezik, és a legnagyobbakat is képes megszorítani, vagy akár megverni bármikor.

Ellenfele a selejtezőből érkezett, és dicséretes, hogy meg tudta verni a 32. helyen kiemelt, páros-specialista Makarovát az előző körben. Hasonlóan játszanak, mindketten erős támadó tenisszel lépnek fel, igyekeznek lerövidíteni a labdameneteket, viszont a rutin, amit ezeken a nagy kaliberű versenyeken már összeszedett Halep, nagyon sokat érhet. Jó tornával az önbizalmát is visszaszerezheti a román lány, mi az ő győzelmét várjuk.

27991. Anglia - Litvánia, Anglia mindkét félidőben szerez gólt (1.60) - vb-selejtező, 18:00

Az F-csoport 5. körében találkoznak egymással a felek, Anglia veretlenül áll az élen 10 pontjával, míg Litvánia 5 ponttal a 4. pozícióban tanyázik. Kétségtelen, hogy a házigazda felé egyértelmű elvárás, hogy megnyerve csoportját, egyenes úton jusson ki az oroszországi tornára. Erre minden esélye meg is van a gárdának: Szlovákia otthonában fontos győzelmet arattak (1-0), majd Málta ellen nem villogtak, de hozták a kötelezőt (2-0), Szlovénia otthonában értékes lehet a 0-0-ás döntetlen, Skóciát meg lefocizták (3-0), így 4 kör után kapott gól nélkül áll a csapat. Gareth Southgate erős kerettel dolgozhat, és bár a játék dinamikáján van még mit csiszolni a vébéig, panaszra egyelőre nem lehet ok. Az angolok keretében helyet kapott a Middlesbrough védője, Gibson, a kapuban vélhetően Hart kezd majd, Smalling viszont sérült, míg Cahill eltiltott.

Litvánia a szlovének és a skótok elleni döntetlenekkel nyitott, majd Málta legyőzése nem okozott gondot. Szlovákia ellen azonban elfogyott az a bizonyos lendület és tudomány, 4-0-lal mosták le őket északi szomszédaink a pályáról, a meccs már gyakorlatilag az első félidőben eldőlt. Nem túl mély a litván keret, amelyből ráadásul még eltiltott is lesz, a védő Freidgeimas sárga lapok miatt hiányzik majd erről a meccsről. Kétségtelen, hogy ki a meccs esélyese: nagyjából olyan játékot várunk az angoloktól, mint amit Skócia ellen mutattak, már az első félidőben feltörhetik a litván védelmet, majd a 2. játékrészben bebiztosíthatják győzelmüket.

35363. Azerbajdzsán – Németország, 2 és 3.5 gól alatt (1.80) – vb-selejtező, 18:00

Hibátlan teljesítménnyel, négy győzelemmel és 16-0-s gólkülönbséggel áll a C-csoport élén a világbajnok német válogatott. A vasárnapi ellenfél megnyerte az első két találkozóját (San Marino, Norvégia 1-0, 1-0), ezt követően 0-0-t játszott Csehországban, majd 4-0-ra kikapott Észak-Írországban. Az erősen sanszos, hogy a németek behúzzák az ötödik összecsapásukat is, ehhez annyit teszünk hozzá, aligha várható gólzápor. Azerbajdzsán mindössze két találatot hozott össze eddig, a Hummels vezette német védelem alighanem képes lesz megállítani.

Löw együttese 1-0-ra győzött szerdán az Anglia elleni tesztmeccsen, melyet különböző okok miatt Mesut Özil, Julian Draxler és Mario Gomez is kihagyott. Azerbajdzsánban ott lehet a trió, és a Kicker című lap szerint mindhárman helyet kapnak a kezdőcsapatban (a tervezett német 11: Ter Stegen - Kimmich, Höwedes, Hummels, J. Hector - Khedira, T. Kroos - T. Müller, Özil, Draxler – Gomez). Valószínűsíthető forgatókönyv, hogy Németország berámol egy-két gólt, majd őrzi az előnyét. Ha megnézzük a csapat utóbbi eredményeit, találunk 1-0-s, több 2-0-s és 3-0-s diadalt, Gomezék a tavalyi Európa-bajnokságon sem ütöttek ki senkit.

28142. Körmend – Szolnok, meccsgyőztes, 1 (1.60) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

Az alapszakasz második helye a tét az egyaránt 17-8-as mérleggel álló Körmend és a Szolnok összecsapásán vasárnap délután (tv: M4 Sport), a 26. fordulóban. A két csapat első mérkőzését az Olaj nyerte meg 72-60-ra januárban, de a vasi csapat otthonában jóval nehezebb dolga lesz a címvédőnek. Hazai környezetben ugyanis mindössze bajnoki vereséget szenvedett a Körmend, legutóbb az Alba tudott nyerni. Az Olaj viszont kellemetlenek emlékeket őrizhet, hiszen tavaly májusban 89-53-ra kikapott a kis vasi csarnokban.

Meglepő módon a Szolnok ebben az évadban elég gyenge idegenben: az öt siker mellett már hétszer kikapott. Úgy tűnik, minden játékos bevethető, nagy valószínűség szerint a Petty - Smith - Ferencz - Allen – Csorvási kezdő fut ki a pályára a Pavlicsevics - Vojvoda - Barnies - Eilingsfeld – Andrics ötös ellen. Óriási harc várható, hiszen nagy a tét, és mi a házigazdára voksolunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!