<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Félelmetes házigazdák: Real, Juve, Bayern, Paks

Hiába írunk márciust: az öt topbajnokságban még kilenc csapat veretlen hazai pályán. Az NB I-ben a tolnai együttes a rekorder.

Hamarosan újra a nagy tavaszi hajrához érkeznek az európai bajnokságokban vitézkedő csapatok. Az öt topligát (LaLiga, Premier League, Serie A, Bundesliga és Ligue 1) jól szemügyre véve azt láthatjuk: hiába írunk már márciust, még mindig akad kilenc olyan együttes, amely hazai pályán továbbra is veretlen a 2016-2017-es kiírásban. Társoldalunk, a Rangadó.hu összeállítása a fogadók számára is roppant hasznos olvasmány.

TOTTENHAM – lejátszott hazai bajnoki mérkőzés: 15 | 13 győzelem, 2 döntetlen; 35 rúgott, 8 kapott gól

Mauricio Pochettino alakulata a Premier League második helyéről várja a folytatást. Harry Kane-ék remek hazai veretlenségi sorozatuknak (is) köszönhetően tudják maguk mögé utasítani a Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal négyest. Odahaza tizenöt mérkőzés óta nem kaptak ki.

REAL MADRID – lejátszott hazai bajnoki mérkőzés: 14 | 11 győzelem, három döntetlen; 36 rúgott, 14 kapott gól

Zinédine Zidane tanítványai - a most futó évadban - már tizennégy mérkőzés óta veretlenek a Santiago Bernabéuban, gólátlaguk ráadásul 2,58 meccsenként, előnyük így már hat pont a Barcelona előtt.

JUVENTUS– lejátszott bajnoki mérkőzés: 15 | 15 győzelem; 38 rúgott, 8 kapott gól

A torinóiak győzelme szériája – eltekintve az idei szezontól – már 33 mérkőzésre nyúlik, zsinórban pedig már 31 mérkőzést nyertek meg hazai környezetben. Legutóbb 2015 augusztusában az Udinese tudott bajnoki mérkőzésen nyerni Torinóban. Ezen mutatók alapján csöppet sem meglepő, hogy Massimiliano Allegri csapata szokás szerint vezeti az olasz pontvadászatot.

FIORENTINA – lejátszott bajnoki mérkőzés: 14 | 7 győzelem, 7 döntetlen; 22 rúgott, 13 kapott gól

A Juventuson kívül akad még egy Serie A-s csapat, amelyik veretlen a mostani szezonban hazai pályán. A korábbi Videoton-mester, Paulo Sousára hiába hárul időnként egyre nagyobb (szurkolói) nyomás – a hazai találkozók ötven százalékát abszolválták győzelemmel és még veretlenek, hátrányuk így is 25 (!) pont a torinóiak mögött.

BAYERN MÜNCHEN – lejátszott bajnoki mérkőzés: 12 | 9 győzelem, 3 döntetlen; 38 rúgott, 5 kapott gól

A Bundesliga-csapatok közül csak az FC Köln, a Hoffenheim és a Schalke tudott pontot rabolni a mostani versenykiírásban az Allianz Arénából, Carlo Ancelotti csapata nyílegyenesen robog a újabb salátástál felé.

BORUSSIA DORTMUND – lejátszott bajnoki mérkőzés: 12 | 9 győzelem, 3 döntetlen; 29 rúgott, 7 kapott gól

A dortmundiak hátránya azért rúghat már tizenhat pontra a bajorok mögött, mivel hiába a pazar forma hazai pályán, idegenben már ötször nullázták, de ezzel párhuzamosan négy döntetlen is becsúszott. Mindeközben otthon sokkal jobban megy Aubameyangéknak.

HOFFENHEIM – lejátszott bajnoki mérkőzés: 13 | 8 győzelem, 5 döntetlen; 28 rúgott, 11 kapott gól

A harmadik klub, amelyik még veretlen hazai pályán a Bundesligában, az nem más, mint Szalai Ádám Hoffenheimje. A egyesület ugyanakkor hiába húzott be csupán két vereséget a 2016-2017-es szezonban, illetve veretlenek továbbra is hazai pályán – tizennégy döntetlenjük miatt az európai kupaindulást érő helyekért csatározhatnak.

PARIS SAINT-GERMAIN – lejátszott bajnoki mérkőzés: 15 | 10 győzelem, 5 döntetlen; 30 rúgott, 6 kapott gól

Hárompontos hátrányból üldözi az éllovas Monacót a PSG, Unai Emery fiai odahaza hatvanhat százalékos győzelmi mutatóval rendelkeznek. Ha a szezon végén előzni szeretnének, idegenben sem botladozhatnak…

NICE – lejátszott bajnoki mérkőzés: 15 | 11 győzelem, 4 döntetlen; 31 rúgott, 11 kapott gól

A dobogós Nice-nél hasonló a helyzet, mint a Hoffenheimnél: Balotelliék odahaza még veretlenek, ráadásul idegenben is csupán kétszer maradtak pont nélkül, viszont a tíz döntetlen miatt nagyra nőtt a hátrányuk az éllovas hercegségbeliek mögött.

Mi a helyzet az NB I-ben?

Egyetlen csapat van a magyar élvonalban, amely a 2016-2017-es szezonban még veretlen hazai pályán. Az egyre jobb formát mutató, és a tavaszi, remek menetelésnek köszönhetően a kiesőzónát egyre nagyobb ívben elkerülő Paksi FC odahaza még nem szenvedett vereséget.

A hazai pályás szereplésük ilyen sormintát mutat:
Videoton FC 1-1, Ferencvárosi TC 0-0, DVTK 2-1, Gyirmót FC Győr 0-0, MTK Budapest 0-0, DVSC 1-1, Újpest FC 1-1, Budapest Honvéd 1-1, Swietelsky Haladás 2-1, Vasas FC 2-1, Mezőkövesd Zsóry FC 5-0.

Mindez azt jelenti, hogy Csertői Aurél csapata a 2016-2017-es bajnoki kiírásban saját tábor előtt négy győzelmet és hét döntetlent húzott be, ezen tizenegy mérkőzés alkalmából pedig 15 gólt rúgtak, míg csupán hetet kaptak az atomvárosiak.

PAKSI FC – lejátszott bajnoki mérkőzés: 11 | 4 győzelem, 7 döntetlen; 15 rúgott, 7 kapott gól

 
 
  • 1baboca2017március27.07:48ÚjVálasz

    Tegnap ügyesek voltatok! Elhatároztam, hogy hallgatok rátok :)
    Latina - Vercelli döntetlen ✔
    Entella - Cesena háromesély 1 ✔
    Észak-Írország - Norvégia háromesély 1 ✔

    a 2. legnagyobb nyereményt szereztem meg (kb. 4000 ft) :D

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!