<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Hollandia, Olaszország, Uruguay

Romokban a holland válogatott, mi mégis várunk tőle legalább egy gólt az olaszok elleni barátságos találkozón. Dél-Amerikában élesben megy a játék, Uruguay Peruban feledtetheti a braziloktól kapott pofont.

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

36606. Hollandia – Olaszország, mindkét csapat szerez gólt (1.80) – felkészülési mérkőzés, 20:45

Botrányos, ahogy a holland válogatott az utóbbi években szerepel: lemaradt a tavalyi Európa-bajnokságról, a vb-selejtező eddigi öt meccsén mindössze hét pontot szerzett. A 2-0-s bulgáriai vereség Danny Blind szövetségi kapitány állásába került. A 2014-es vb óta egyébként a bolgárok elleni volt az ötödik tétmeccs, amelyen nem szerzett gólt a holland csapat - Blind ebből négyen irányította az együttest -, ami pontosan megegyezik az ezt megelőző tizenhét (!!) év gól nélküli meccseinek számával...

Az olaszok klasszisokkal jobban állnak, négy győzelem és egy döntetlen a vb-selejtezős mutató, az egyetlen pontvesztés a spanyolok elleni 1-1. Fontos megjegyezni, hogy kedden tesztmeccset vívnak a felek, könnyen elképzelhető, hogy itt is, ott is előrelépnek olyanok is, akik máskor kevesebb lehetőséget kapnak. Hollandia egész egyszerűen nem teheti meg, hogy újra csődöt mondjon, a Blind helyett beugró Fred Grim ráadásul remek játékosokkal számolhat, legyen elég a támadóként bevethető Depayt, Dostot vagy Robbent említeni. Gyaníthatóan az olaszok is kísérleteznek majd, a feszes védelem lazulhat annyira, hogy legalább egy gólt kapjon. Nem lenne meglepő az 1-1-es döntetlen…

35882. Peru - Uruguay, 2 (2.40) - vb-selejtező, Dél-Amerika, szerda 04:15

Magyar idő szerint szerda hajnalban találkozik egymással a csoport 8. és 2. helyezettje. Habár Peru jelenleg a világranglista 18. helyén áll, sok esélye nincs arra, hogy kiharcolja a vb-részvételt ebben a csoportban. Ugyan még hátravan néhány forduló, és a hátrányuk is csupán 5 pont, jelenleg az kijelenthető, hogy a csoport első 5 helyezettje mind komolyabb játékerőt képvisel náluk, otthon is csak 2-2-2 mérleget tud felmutatni Gareca mester együttese. A 2016-os Copa America tornán meglepetésre a negyeddöntőig jutott a csapat, csoportjában veretlenül zárt és megelőzte Brazíliát és Ecuador válogatottját is, de végül Kolumbia ellen véget ért a menetelés. Problémáikat remekül mutatja a Venezuela elleni derbi is, ahol már a félidőben 2-0-ra vezetett a házigazda, de a 2. játékrészben végül összejött a perui pontszerzés. A keretben a hírek szerint ott lesz a középpályán Tapia (Feyenoord) és Carrillo (Benfica) is, de a Flamengo 33 éves támadója, a selejtezőben 4 gólnál járó Guerrero is kezdő lehet.

Uruguay 23 pontos jelenleg, azonban közel sem dőlhet hátra, ugyanis a két zsinórban elszenvedett vereség miatt magára húzta a többi csapatot. A brazilok után a 2. legtöbb gólt lőtték, de a Chile elleni 1-3 és a brazilok elleni legutóbbi 1-4 mindenképp intő jel kell, hogy legyen. A keret egyébként nem rossz, elég csak a védelemben Godín, vagy épp a támadósorban Cavani nevét említeni, a hírek szerint mindketten ott lesznek a perui meccsen. Sőt, csatlakozik a kerethez a Barcás Suarez is, aki letöltötte eltiltását Brazília ellen. Az elmúlt esztendőkben nem túl sűrűn találkoztak a felek, csupán a 2016-os vb-selejtező az említésre méltó meccs, amelyet Uruguay otthon 1-0-ra nyert meg. Ezúttal is ő, valamint a Godín nevével fémjelzett védelem lehet a döntő tényező. Uruguay számára kulcsfontosságú ez a derbi, egy győzelemmel megszilárdíthatja helyét a top4-ben.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!