<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: PSG-Bayern és más finomságok

Elsőrangú csata várható Párizsban, ahol a Bayern igyekszik megőrizni minimális előnyét. A női BL-meccs mellett két kosárötletünk is van. Fogadjunk!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

18372. Nanterre - Telekom Bonn, 1, hendikep -2.5 pont (1.60) – férfi kosárlabda FIBA Európa-kupa, 19:00

Már az elődöntőnél járnak a csapatok a FIBA kupájában, két francia, valamint egy-egy német és belga együttes maradt versenyben. A Nanterre-t jól ismerjük, néhány hónapja a Körmenddel is összemérte az erejét: mindkét meccsen a házigazda győzött. A Nanterre 16-8-as mérleggel áll hazája bajnokságában, az otthoni mutató: 9-3. A forma rendben van, még úgy is, hogy múlt szombaton a Gravelines meglepte a házigazdát.

A Bonn csak a hatodik a német ligában (15-10), idegenben igencsak gyenge a teljesítmény, az öt diadal mellett már hét zakó áll. A Telekom egyaránt tíz-tíz ponttal veszített a legutóbbi európai kupameccsén és bajnokiján, és a Nanterre elleni párharcból sem meríthet, hiszen 2015-ben oda-vissza győztek a franciák (23, illetve 9 pont). Az előző körben 110-82-re nyert a Nanterre a török Usak Sportif ellen, Butterfield 11 triplát szerezve jutott el 39 pontig. Ha az amerikai szerdán is elkapja a fonalat, akár jelentős hátrányba is kerülhet a Bonn a jövő heti visszavágóra.

05483. PSG - Bayern München, 1 (1.45) - női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 20:00

A negyeddöntők visszavágóira kerül sor a női BL-ben, a PSG számára pedig nem lehetetlen a továbbjutás, hiszen Münchenben csupán 1-0-ás hátrányba kerültek. A tavalyi francia ezüstérmes ezúttal trónfosztásra készül a francia élvonalban, ám 17 kör után 7 pontos a hátránya a Lyon csapata mögött, vagyis nem lesz egyszerű dolga. A BL-ben viszont jól megy a szekér: a legjobb 32 között a Kvinner csapatát búcsúztatták úgy, hogy idegenben 3-1-re kaptak ki, majd a visszavágót 4-1-re nyerték meg. Ezt követően a Shymkent jóval könnyebb préda volt: 7-1-es összesítéssel jutottak be a legjobb 8 közé. A keret ütős, a támadósorban 4 hatékony gólvágója is van, akiket a középpálya remekül szolgál ki.

A Bayern 15 kör után a 3. helyen áll a német tabellán, 6 pont a hátránya az éllovas Potsdamtól, és ha össze akarják hozni a címvédést, akkor erős tavaszt kell produkálniuk. A BL-ben két könnyed párosításon van túl a gárda: a Hibernian csapatát 10-1-gyel, míg a Rosszijanka csapatát 8-0-lal búcsúztatták. A franciákkal szemben itt probléma, hogy csupán egy igazán gólerős támadójuk van, akit ha kikapcsol az ellenfél, akkor gondban lehetnek a bajorok. A müncheni első meccset uralni tudta a PSG, azonban rengeteg helyzete közül egyet sem tudott gólra váltani, míg a Bayern egyetlen kaput eltaláló lövéséből gól született. Nem kell azonban ezúttal emberfelettit nyújtani, mint mondjuk a Kvinner ellen, csupán a helyzetkihasználáson kell javítani. Jobb erőkből áll a PSG, mint a német bajnoki címvédő, és Párizsban győzhet is.

13512. Venezia - Karsiyaka, 1 (1.55) - férfi kosárlabda BL, negyeddöntő, 20:30

A visszavágókat rendezik a kosárlabda BL negyeddöntőiben, és ez a párosítás még korántsem nevezhető lefutottnak. A Venezia ugyanis csak 3 ponttal, 74-71-re kapott ki Törökországban, így minden esélye megvan még a továbbjutásra. Nem játszottak rosszul az olaszok az odavágón, csak az első negyed nem jött össze, viszont az ott összeszedett 10 pontos hátrányt végül nem sikerült ledolgozni. Az olasz élvonalban egyébként a 2. helyen áll a csapat, ott zsinórban négy sikert számlál jelenleg, otthon pedig 9-3 mérleggel áll, csak a Sassari-Reggiana-Trento hármas nyert nála, nemrég 19-el verték a Torinót, illetve 24-gyel a Pesaro, 21-gyel pedig a Cantu együttesét. A Karsiyaka a török tabella 6. helyén tanyázik 12-11-es mérlegével, vendégként pedig csupán 4 győzelme van, a legutóbbi 3 idegenbeli bajnokiját elveszítette, még a gyengécske Usak otthonában is 15 pontos vereségbe szaladt bele. A BL-ben eddig a Besiktas, valamint a Frankfurt csapatait búcsúztatták az egyenes kieséses szakaszban, de a németeknél pl. 10 pontos vereséget szenvedtek el. A főcsoportban 3 idegenbeli zakójuk is volt, épp a Venezia ellen az egyik, amikor is 75-61-re kaptak ki Olaszországban. Nagyjából ezt várjuk szerda este is: a Venezia idegenben sem játszott rosszul (az első negyed kivételével), otthon pedig kifejezetten erősnek mondható, a 3 pontos hátrányt simán ledolgozhatja.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!