<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.70

Közelebb kerülhet a továbbjutáshoz a címvédő

Az alapszakaszgyőztes, egyben címvédő Tappara a városi rivális Ilvesszel küzd a Liiga negyeddöntőiben, jelenleg 2-2-re állnak, otthon nyerniük kell.
Finn jégkorongbajnokság, rájátszás
Tappara - Ilves
Szerda, 17:30 óra

A címvédő Tappara magabiztosan nyerte a Liiga alapszakaszát, így végig pályaelőnyben lesz a rájátszás során. A két legjobb játékosuk a Liiga legjobbja is volt, Haapala 60 (15+45), Savinainen 56 ponttal (30+26) nyújtott kiemelkedőt. A kapuban a cseh Dominik Hrachovina remekel, 41 alapszakaszmeccsen 2,05-ös kapott gólátlagot és 92,4%-os védési hatékonyságot hozott.

Az Ilves Tampere éppen csak bejutott a rájátszásba, a 10. helyen kvalifikálták magukat. Emiatt plusz körre kényszerültek, ahol a negyeddöntőbe jutásért 2-1-es összesítéssel búcsúztatták a 7. Ässätet. Legponterősebb játékosaik a 33 pontos D'Amigo (13+20) és Laakso (9+24). Kapusaik felváltva védtek, Lehtonen 91,8%-kal, Toivonen 91,3%-kal hozta az alapszakaszt 2,12-es, illetve 2,48-as gólátlag mellett.

12253. Tappara - Ilves, 1 (1.70) - Tippmix

Az alapszakasz 6 meccséből 5-öt a Tappara nyert, viszont a playoffban most 2-2 meccset hoztak, egyszer-egyszer hosszabbításban és rendes játékidőben nyertek a felek. A Tapparának most muszáj nyernie, különben a kiesés szélére kerül a címvédő együttes.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!