<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.60

Nyerő tipp a Barca csütörtöki meccsére

Habár gyakorlatilag tét nélküli a csütörtök esti Barca-Maccabi rangadó az Euroligában, mégis értékes tippre leltünk ezen a derbin.
Férfi kosárlabda Euroliga
Barcelona - Maccabi TA
Csütörtök, 21:00 óra

Mindkét gárda már csak becsületből küzd a hátralévő két fordulóban, hiszen már egyiküknek sincs matematikailag esélye arra, hogy odaérjen a legjobb 8-ba. A Barcelona önmagához képest gyenge szezont futott ebben a sorozatban: 11 siker és 17 vereség a mérleg, a hazai 8-6 mérleg még csak-csak elmegy, de az idegenben nyújtott 3-11-es teljesítmény katasztrofális. A spanyol élvonalban nem megy ennyire rosszul a szekér: a rivális Real csapatához hasonlóan 17-7 mérleggel áll jelenleg, biztosan ott lesz a rájátszásban, kérdés hogy milyen kiemeléssel. Ott is idegenben vannak inkább gondjai, saját közönsége előtt 11-1 mérleggel áll. A Barca helyzetét persze nagyban nehezítették a folyamatos sérülések, a mostani meccs pikantériája, hogy épp a két korábbi Maccabi-kiválóság, a veterán Rice-Koponen kettős nyújt kiemelkedő teljesítményt hazai oldalon.

A Maccabi 2014-ben megnyerte a sorozatot, ezt követően azonban a csapat gyakorlatilag széthullott, szinte minden meghatározó játékos távozott a vezetőedzővel együtt. Ennek ellenére a 2014-15-ös Euroliga-szezonban még bejutott a rájátszásba a csapat, ahol a Fener három meccs alatt simán ütötte ki őket, a 2015-16-os sorozatban pedig már a legjobb 16-ba sem sikerült bekerülni. A jelenlegi csapat szinte nyomokban sem emlékeztet a 2014-es gárdára, ez a szezon még bőven a csapatépítés jegyében zajlik. Ez meg is látszik a mutatott játékon: 10-18-as mérleggel állnak jelenleg, és az idegenbeli 4-10-es sor sem túl fényes. Támadásban Goudelock nyújt kiemelkedőt (17.3 pont/meccs), triplákban pedig Landesberg teljesít hatékonyan (48%).

12319. Barcelona - Maccabi TA, hendikep -4.5 pont 1 (1.60) - Tippmix

A Maccabi elsősorban támadásban jeleskedik ebben az Euroliga-idényben: átlagosan 78.6 pontig jutnak meccsenként, védekezésük viszont az egyik legrosszabb 83.4 engedett ponttal meccsenként. A Barca épp ellenkező mutatókkal rendelkezik: csak 75.1 pontot enged ellenfeleinek meccsenként (legutóbb a Crvenát 60 alatt tartották), támadásban viszont csak halvány 71.42 pont/meccs teljesítményt tud felmutatni (otthon valamivel magasabb, 74.42 pont/meccs). Érdekes lesz megfigyelni, hogy mire lesz képes a hatékony izraeli támadójáték a masszívan védekező spanyolok otthonában. A Barca célja mindenképp a játék lassítása, hiszen a gyors és sok pontos meccs a Maccabi csapatának kedvezne inkább. A Maccabi oldalán három fontos hiányzó is lesz: Ohayon, Seeley és a már említett Goudelock sem játszik majd Barcelonában. A Barca már a novemberi izraeli meccsen is bemutatta a két együttes közti reális különbséget, akkor 79-69-re tudott nyerni a spanyol együttes. Ha ezúttal is tudja hozni az akkor mutatott védekezést (ami Goudelock hiányában talán még könnyebb lesz), akkor megnyerheti utolsó hazai meccsét ebben az Euroliga-kiírásban.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!