<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.50

Szerintünk ez lehet a csütörtöki nap tutija

A Lyon számára az egyetlen esély az őszi BL-indulás kiharcolására az El megnyerése, ehhez azonban nyerniük kellene a negyeddöntő első mérkőzésén a török éllovas ellen.
Európa-liga
Lyon - Besiktas
Csütörtök, 21:05 óra

A bajnokságban meglehetősen felemás szezont fut az előző francia idény ezüstérmese. Az őszi gyengébb produkció még betudható volt a BL-szereplésnek, azonban a tavaszi teljesítményt már ez sem magyarázza. Mindössze a 4. helyen állnak 54 pontjukkal, és a dobogóról garantáltan le fognak maradni, a 3. helyen álló Nice már 70 pontnál jár. Hátrafelé viszont érdemes nézelődniük, ugyanis a Bordeaux 49, míg a Marseille 48 pontos, tehát még akár az is elképzelhet, hogy hátrébb csúszik a társaság. A dobogóról való lemaradás azért is fájó a csapat számára, mert így csak az Európa-liga megnyerésével van lehetőségük kvalifikálni magukat a következő BL-szezonra, a fináléhoz azonban még hosszú út vezet. Pedig Génésio mester nem dolgozik gyenge kerettel, elég csak a Fekir-Lacazette-Valbuena hármas nevét megemlíteni. Lacazette már 24 gólnál jár a francia bajnokságban, viszont Fekir teljesítménye messze alulmúlja a várakozásokat. A BL-ből érkezett csapat számára nem okozott gondot a holland Alkmaar kiejtése (11-2-es összesítéssel), legutóbb pedig a Roma volt az áldozat (4-2-es hazai siker után 2-1-es idegenbeli vereség). A keretből mindössze a lengyel védő Rybus bajlódik sérüléssel, Gonalons pedig eltiltott lesz, így gyakorlatilag a legjobb kezdő futhat majd ki a pályára csütörtök este.

Az ellenfél ezúttal a török élvonal listavezetője, a szintén BL-ből érkezett Besiktas lesz. A gárda remek úton halad a bajnoki trófea felé, azonban még nem dőlhet hátra, 7 fordulóval a vége előtt 5 pont az előnye a Basaksehirspor csapatával szemben. A BL csoportkörében az utolsó meccsig volt esélyük a továbbjutásra, azonban a kijevi 6-0-ás zakó megpecsételte sorsukat. Marad az Európa-liga, azonban kérdéses, hogy mit akar ebből kihozni a gárda. Ha megnyerné a sorozatot, akkor egyenesen a BL-csoportkörbe jutna, de ugyanez igaz a török élvonal megnyerésére is, a kettős terhelés az ő esetükben nem feltétlenül szerencsés. Ha valahol, akkor idegenben egyébként verhető a Besiktas: a bajnokságban ugyan 8-4-2 vendég mérlege a legjobb a mezőnyben, de szinte minden pontvesztése útjai során következett be. Az El-ben kettős győzelemmel ütötték ki az izraeli Sheva csapatát, majd az Olympiakosz következett 5-2-es összesítéssel, saját közönségük előtt emberhátrányban nyertek 4-1-re. Ami biztos, hogy Quaresma nagyon fog hiányozni a szélről, a támadósorban Aboubakar eltiltását tölti, az ő góljai is nagyon fognak hiányozni, rajtuk kívül a védő Erkin (6/0) nem áll Günes mester rendelkezésére csütörtök este.

12675. Lyon - Besiktas, 1 (1.50) - Tippmix

Ami biztosnak tűnik, hogy a Lyon feladta gyakorlatilag a harcot a francia élvonalban, és beletörődött abba, hogy már csak a 4. hely megtartása legyen a cél. A BL-induláshoz tehát meg kellene nyerni ezt a sorozatot, és olyan játékkal, mint amit a Roma elleni hazai meccsükön mutattak, erre meg is lehet minden esélyük. A Besiktas semmiképp sem lebecsülendő csapat, de Quaresma hiánya komoly érvágás a kontrákat, pontrúgásokat és széljátékot tekintve, és Aboubakar személyében egy igazi gólvágó is hiányzik majd a vendégektől. Ráadásul a törökök nem túl ütősek idegenben, melyet mind a BL-ben, mint pedig a török élvonalban bemutattak már. Taktikus 90 perc elé nézünk, ahol a Besiktas elsősorban kontrákból fog építkezni. A Lyon kerete megfelelően rutinos ahhoz, hogy előnyt szerezzen a pokolian keménynek ígérkező isztambuli visszavágóra.

 
 
  • 2eglerandrew2017április13.18:11ÚjVálasz
    Idézet: lupetto
    Mégis mi ez az idiótaság, hogy "nem túl ütősek idegenben..."? A török élvonalban övék a legjobb idegenbeli statisztika, basszátok meg. Ne legyünk már ennyire fogalmatlanok, komolyan.
    ...

    A Lyonnak tökmindegy volt a hétvégi bajnoki ha nem tűnt volna fel, magasról tettek rá mi lesz ott az eredmény, mert az EL érdekli őket. A törököknél se Quaresma, se Aboubakar nem lesz. Korrekten leírta a cikk a Besiktas idegenbeli mérlegét és azt is leírta hogy a török élvonalban övék a legjobb. De attól még szenvedtek nem is egy vendég meccsükön: Antalyaspor, Karabukspor, Kasimpasa, Fener, Gencler, és az Oly ellen is elég harmatosak voltak. A Napoli elleni szép idegenbeli meccset meg köszönhetik annak az Aboubakarnak, aki ma nem is játszik...

     
  • 1lupetto2017április13.15:50ÚjVálasz

    Mégis mi ez az idiótaság, hogy "nem túl ütősek idegenben..."? A török élvonalban övék a legjobb idegenbeli statisztika, basszátok meg. Ne legyünk már ennyire fogalmatlanok, komolyan. Emberek pénze múlik azon, hogy ti miket írkáltok itt össze. Beleszaladtak a BL-ben egy 6-0-ba, de azért ott is van egy-két szép idegenbeli eredményük, a Lyon meg köztudottan szarul védekezik és most otthon csúnya vereségbe szaladtak bele.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!