<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: svéd, francia és magyar ötletek

A svéd és a francia élvonal mellett a magyar másodosztály felé vesszük az irányt a hét utolsó napján, két hazai siker mellett gólokra (pontosabban gólok ellen) fogadunk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

33843. Hammarby - Sundsvall, 1 (1.50) - svéd bajnokság, 15:00

A negyedik fordulót rendezik a svéd első ligában. Tavaly mindkét gárda az alsóházban végzett, de mégis nagy volt a különbség kettejük teljesítménye között. A hazaiak a középmezőnyhöz zárkóztak fel a hajrában, a vendégek alig tudták kivívni a bennmaradást. Az idei bajnokságban a Hammarby vereséggel kezdett, de a Norrköpingnék ez nem okozott különösebb meglepetést. Aztán a Kalmaral nem bírtak otthon, majd az AIK-nál sikert arattak. Jelenleg négy pontosak, a múlt heti győzelmük lendületet adhat a zöldeknek. A Sundsvall jól nyitott, verte az egyik újoncot (Eskilstune, 3–1), utána viszont simán kikapott a Malmőnél, majd a Hacken is nyert nála. A Hammarby erősebb játékosállománnyal rendelkezik, és hazai pályán érvényesíti is az esélyét.

12509. Békéscsaba - Csákvár, 1 (1.40) - magyar másodosztály, 17:00

Vasárnap délután már a 31. fordulónak futnak neki a csapatok a honi második vonalban, élesedik tehát a küzdelem itt a célegyenesben. A Békéscsaba a feljutásra pályázik, és mivel rossz nyelvek szerint a Soroksár nem igazán vágyik a feljutásra, így "csak" a Kisvárda együttesét kellene maga mögé utasítania a csapatnak az osztályozóért (jó eséllyel a Puskás megnyeri a pontvadászatot). A viharsarkiak formája remek, hiszen az elmúlt 5 fordulóban 15 ponttal gazdagodtak, ráadásul ezeken a meccseken ellentmondást nem tűrően játszottak, legutóbb a Cigándot elképesztően simán intézték el idegenben (5-0). A védelem jól működik, ha ezen múlnak, akkor egyértelműen odaférne a legjobb kettőbe a csapat.

A Csákvár a kiesés elől menekülne, ehhez azonban nem feltétlenül olyan csapatok ellen kell bravúrt bemutatni, mint pl. a Békéscsaba. Nem mostanában nyert bajnoki meccset a társaság, egészen pontosan december elejéig kell visszalapoznunk ahhoz, hogy győztes meccsre bukkanjunk, akkor a Siófokot verték 3-0-ra, azóta 10 bajnokit hoztak le a srácok nyeretlenül. Idegenben a 2-4-9 mérleg nagyon halvány, az elmúlt időszakban csak Szolnokon tudtak pontot rabolni. Egyértelműek az erőviszonyok ezen a meccsen, a Csákvár minden bizonnyal maximális erőbedobással küzd majd, de ez is kevés lesz a Viharsarokban. Ez a meccs lehet a hét utolsó napjának egyik tutija, még akkor is, ha a magyar másodosztályról beszélünk és a Tippmixen csak hármas kötésben fogadható.

15771. St-Etienne - Rennes, 2.5 gól alatt (1.50) - francia bajnokság, 17:00

A francia bajnokságból már csak öt forduló van hátra. A hetedik helyezett fogadja a kilencediket, Mindkét együttes leszakadt már az élmezőnytől, lemaradásuk tekintélyes a 6. Marseille-jel szemben. A zöld-fehérek 45 pontosak, hazai környezetben 7-7-2-es eredménysort hoztak eddig össze. A védelemmel nincsen nagyobb probléma, viszont a csatárok gyengén teljesítenek, 33 találkozón csak 35 gólt rúgtak. A formájuk nem jó, leszálló ágban vannak. A Rennes 43 pontos, vendégségben csak egyszer tudott nyerni, hétszer döntetlenezett, nyolcszor kikapott, csak 8 gólt rúgott, 25-öt viszont kapott. Az utóbbi időben gyengén szerepeltek a piros-feketék, viszont a múlt héten megverték otthon a Lille-t. A hazaiak 21-szer, a vendégek 24-szer játszottak olyan bajnokit, amelyen nem esett három gól. Ősszel 2–0-ra győzött a Rennes. Ma sem várható sok találat, iksz körüli eredmény és kevés gól várható.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!