<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: északi tippek mellé Dzsudzsákék

Folytatódik az ázsiai BL-ben is a küzdelem, ahol Dzsudzsákék meccsére fogadunk, de ellátogatunk a svéd és a norvég élvonalba is 1-1 tippért.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

07328. al-Vahda - al-Rajjan, 2.5 gól felett (1.65) - ázsiai BL, 17:35

Az 5. fordulónak futnak neki a csapatok az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörében, a D-jelű kvartettben pedig az 1 ponttal sereghajtó al-Vahda látja vendégül a hétpontos al-Rajjan csapatát. Dzsudzsákéknak nem igazán megy a szekér a sorozatban, csupán az al-Hilal elleni hazai meccsen sikerült megcsípniük egy pontot, és így elképesztően távol vannak a továbbjutástól. Emellett a bajnokságban sem szerepel túl fényesen a gárda: 23 kör után az 5. helyen állnak, és a dobogó biztosan elúszott. A gólszerzéssel nincs gondja a házigazdának, viszont a védelem kapitális hibákat követ el meccsről meccsre, ezt a csoportban összehozott 5-8-as gólkülönbség, valamint a bajnokságban a 49-34-es gólkülönbség is remekül mutat.

Az Al-Rayyan 7 pontjával jó helyzetben van, de még egy nagyon kemény meccs vár rá az al-Hilal vendégeként. Idegenben a szaúdi csapatnál kikaptak, de a Persepolis otthonában értékes döntetlent értek el. A katari élvonal küzdelmei véget értek már, ott végül bronzérmet szerzett a csapat, messze lemaradva az első két helyezettől. Az al-Rajjan számára itt fontos lenne a pontszerzés a továbbjutás szempontjából, és a támadósoruk Tabata és a spanyol García vezetésével elég erős ahhoz, hogy 1-2 gólt berámoljanak a védekezésben gyenge al-Vahda kapujába. Dzsudzsákék pedig nem tartalékolhatnak, hiszen csak a győzelemmel maradhat meg a halvány továbbjutási esélyük. Eseménydús meccset várunk, legalább három találattal és nem kizárt, hogy a magyar szélsőnek is lesz pár villanása a meccsen.

31521. FF Malmö - Djurgarden, 1 (1.50) - svéd bajnokság, 19:00

A címvédő Malmö az előző idény 7. helyezettjét látja vendégül hétfő este. Nem kérdéses, hogy a házigazda azzal a céllal vágott neki ennek a szezonnak, hogy megvédje címét. Ehhez kiváló alapot adhat az első három kör, ahol 7 pontot szedtek össze. A Göteborg elleni fontos derbivel nyitottak idegenben, ahol 1-1-es döntetlent harcoltak ki, és a játék képe alapján igazságos döntetlen született. A Sundsvall és a Halmstad ellen ugyanakkor már minden rendben ment a védelemben, és nem kegyelmezett a bajnokesélyes, kapott gól nélkül hozta le a legutóbbi két kört a gárda (3-0 és 2-0). Mindképp jó hír, hogy a Malmö megtartotta a támadósorában télen a Rosenberg-Berget párost, ugyanakkor az izlandi Kjartansson távozott, a védelem és a középpálya viszont szinte érintetlen maradt.

A Djurgarden évek óta erős középcsapatnak mondható a svéd élvonalban, de a 6-7. helynél előrébb nem nagyon jut a csapat. Az első három forduló alapján ezúttal sem várható tőle jobb eredmény: a Sirius elleni meglepő vereséggel rajtoltak (0-2), majd jött a Häcken elleni 0-0, legutóbb viszont simán lépett át az Elfsborg csapatán (3-0). Komoly javulás az előző évhez képest azért sem várható, mert távozott pl. a kezdő kapus, egy meghatározó védő, két kezdő középpályás és három gólerős támadó is, a helyükre pedig új játékosok érkeztek. A csapatnak mindenképp idő kell, hogy összeérjen a játék. Nem nagyon tudjuk elképzelni, hogy meg tudják ismételni Malmőben az Elfsborg ellen mutatott játékot. Az egységesebb, és erősebb kerettel bíró házigazda újabb három ponttal gazdagodhat.

36094. Haugesund - Molde, 2.5 gól felett (1.65) - norvég bajnokság, 19:00

A norvég első osztályban az ötödik fordulót rendezik. Tavaly a Haugesund meglepetésre a negyedik helyen végzett, otthon nagyon erős volt, csak egyszer kapott ki a saját stadionjában. Az idei bajnokságot vegyesen kezdte a gárda, kétszer nyert, kétszer kikapott, igaz, csak egyszer játszott otthon (Valarenga, 4–3). Csak egyszer nem esett három gól a mérkőzésein. Legutóbb Bergenben nem járt sikerrel (Brann, 3–1). A Molde 2016-ban csak az ötödik lett, ezúttal jobb szereplés várható el a kék-fehérektől. Négy bajnokin 9 pontot szereztek, csak a listavezető, címvédő Rosenborgnál szenvedtek vereséget. Hétfőn javítottak, a Valarengát kiütötték otthon (4–0). A támadósora erős, gólkülönbsége négy mérkőzésen 8–3. A vendégek egy fokkal esélyesebbek, de a gólokra nagyobb biztonsággal lehet fogadni. Tavaly májusban itt 3–3 lett a végeredmény.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!