<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 3 meccs, 3 ötlet, 4.1-es szorzó

Három sportág egy-egy ötlete került terítékre csütörtökön. Körmenden és Szkopjéban hazai sikert várunk, és van ötletünk a manchesteri futballderbire is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

20455. Körmend – Szolnok, meccsgyőztes, 1 (1.53) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

A második Körmend az ötödik helyen álló címvédőt fogadja csütörtök este a felsőház nyolcadik fordulójában. Az előző mérkőzését mindkét csapat elvesztette - egyaránt a Zalaegerszegtől kaptak ki -, így mindkét fél javítana, ez azonban nem lesz egyszerű: a vasi csapatnál ezúttal sem tudni, ki lesz hadra fogható (a hírek szerint Allen játékára már van esély), míg a középszakaszban idegenben még nyeretlen Szolnoknál Andric szereplése kérdéses.

A Körmend roppant megbízható hazai környezetben, 15 győzelem mellett mindössze egy veresége van (az Alba nyert a vasi kisvárosban). Az Olaj ugyanakkor gyengélkedik ebben az évadban, az 5-10-es vendégmutató kifejezetten pocsék. A legutóbbi négy túrán - Körmend, Zalaegerszeg, Székesfehérvár, Szombathely - kikapott a csapat. Ami az egymás elleni párharcokat illeti, ebben az évadban mindhárom derbit a házigazda nyerte, március végén a Körmend 103-82-re diadalmaskodott. Csütörtökön talán nem várható ekkora különbség, ám ezúttal is győzhetnek Ferenczék.

17768. Vardar Pro Skopje - Flensburg, 1 (1.65) - férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 19:00

A Final Four-ba jutás a tét immáron a kézilabda BL-ben, ahol a Vardarnak minden esélye megvan arra, hogy ott legyen a kölni négyes döntőben június 3-4-én. Az első meccset ugyanis idegenben 28-26-ra meg tudta nyerni a macedón együttes, amely egyébként 10-4 mérleggel nyerte meg a B-csoportot, így egyenesen a legjobb 8-ba jutott. Az első félidőben megállíthatatlanok voltak: a horvát Cindric-Cupic páros mellett Dibirov és Dujshebaev is bőven kivette a részét a sikerből. A Felnsburgban gyakorlatilag csak a svéd Jakobsson tartotta a lelket a maga 6 góljával. Fontos lélektani előny lehet a macedónok számára, hogy a Flens-Arénában nem túl gyakran nyernek a csapatok, habár a csoportkörben háromszor is kikaptak a németek otthon, és az előző körben a fehérorosz Brest is csak 2 góllal kapott ki a visszavágón. A Flensburg kerete ugyan mély, de most a hazai kétgólos vereség után nagyon komoly a nyomás rajtuk, és a Vardar képes arra, hogy az alapvetően rohanáson alapuló Flens-játékot széttördelje. Jól látszott az első meccsen is, hogy a németek nem igazán tudnak mit kezdeni a masszív felállt macedón fallal, ez várható a visszavágón is.

09692. Manchester City - Manchester Utd., mindkét csapat szerez gólt (1.65) - angol bajnokság, 21:00

Eredetileg a 26. fordulóban rendezték volna meg a manchesteri derbit a City pályaválasztása mellett, de végül április végére csúszott. Rangadó lesz ez a javából, hiszen a City a 3. helyre pályázna, amely BL-csoportkört érne, és a helyzet az, hogy a United is esélyes még a dobogóra, ugyanis csak 3 pontra vannak a Crystal Palace ellen hétvégén botló Liverpool csapatától és jelenleg 2 meccsel kevesebbet játszottak náluk. Jó formának örvend mindkét csapat: a City zsinórban két bajnokit nyert meg, míg a MU három sikerrel a háta mögött érkezik erre a találkozóra. A City saját közönsége előtt szép számmal termeli a gólokat, immáron 37-nél járnak ebben az idényben, ehhez azonban egy életbiztosításnak közel sem nevezhető védelem párosul a maga 20 otthoni bekapott góljával.

Mindannyian ismerjük a Mourinho-féle minimalista United-taktikát, amely egész idényben jellemezte a csapatot. Ehhez még hozzájön az a tény is, hogy Ibra és Mata sérültek, de ezt sikerült megoldaniuk valahogy a legutóbbi meccseiken is. Rashford, Rooney, Martial és Mkhitaryan is képes bármikor villanni. Jó esélyt látunk rá, hogy a Guardiola-féle City ellen is meglesznek a helyzetei a MU-nak, ám amilyen instabil ez a United-védelem, nehezen tudjuk elképzelni, hogy a City ászai közül ne találjon be valaki. Szeptemberben fordított felállásban 2-1-re nyert a City, van tehát miért visszavágni. Kemény meccsre van kilátás, ahol az őszi derbihez hasonlóan ezúttal is betalálhat mindkét együttes.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!