<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Dortmund, Real Madrid, német gólok

1.50, 1.65, 1.70 és 1.75 - izgalmas meccseket kerestünk szombatra. Futballban utazunk, irány Németország, Anglia és Spanyolország. Fogadjunk, hogy nyersz!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

14919. Darmstadt - Freiburg, 2.5 gól felett (1.75) - német bajnokság, 15:30

A sereghajtó fogadja a 6. helyezettet a német élvonal 31. körében. A házigazda hiába utolsó, matematikailag még nem mondható biztos kiesőnek, ugyanis legutóbbi két bajnokiját megnyerte, így hátránya 11 pont az osztályozót érő 16. helytől, a 15. helyhez pedig 12 pont hiányzik. Valljuk be: elég lehetetlen küldetés ez, így nem maradt más, mint szépen búcsúzni a legjobbaktól. Ennek meg is adja a módját a kiscsapat: előbb a Schalkét verték 2-1-re, majd a Hamburg otthonában nyertek ugyanilyen arányban.

A Freiburg a várakozások felett teljesít, a szezont megelőzően nem volt elvárás az El-indulás, továbbra sem az, persze nem lenne gond, ha összejönne. Idegenben és otthon is erős középcsapat képét mutatják, a Lipcse elleni 4-0-ás zakót a lelketlenül focizó Leverkusen elleni sikerrel kompenzálták (2-1). Van potenciál a támadósorban, de a védelem olykor kapitális hibákat vét, az 52 kapott gól nagyon nem illik a top6-ba. Mindent összevetve egy küzdelmes sereghajtó, és egy felszabadultan focizó Freiburg várható a pályára. Az irodák is észrevették, hogy komoly esély mutatkozik itt a gólokra, csökken is az over oddsa (1.95-ről már 1.75-re esett), ezen a szorzón még megéri behúzni.

15425. Dortmund - 1. FC Köln, Dortmund mindkét félidőben szerez gólt (1.65) - német bajnokság, 15:30

Aki látta hét közben a Dortmund és a Bayern kupacsatáját, annak nem kellett csalódnia: hamisítatlan német rangadó volt gólokkal, fordulatokkal és izgalmakkal, melynek során végül a Dortmund jutott a döntőbe. Azonban a kupa mellett a bajnoksággal is foglalkoznia kell a minden bizonnyal mentálisan és fizikálisan is fáradt házigazdának, ha BL-indulást akar ősszel. A 3-4. hely ugyan nincs veszélyben, de nagyon nem mindegy, hogy egyből a csoportkörben találja-e magát a gárda, vagy selejtezőt kell-e vívnia... Motiváció tehát van, ellentétben a kölni legénységgel. A vendégek ugyan csak 3 pontra vannak az El-indulást jelentő helyektől, azonban ez minden bizonnyal meghaladná a csapat jelenlegi képességeit. Idegenben ráadásul rendre elfogy a kölniek tudománya, akik utoljára január végén tudtak nyerni vendégségben - az egyébként csont utolsó Darmstadt otthonában. Szép számmal nyeli a gólokat a Köln útjai során: a legutóbbi 5 idegenbeli bajnoki egyikét sem úszták meg 2 kapott gól alatt. Most pedig jön a motivált Dortmund, amely hiába fáradt, a Bayern elleni siker lendületben tarthatja őket. Már az első félidőben gólt várunk a házigazdától, majd a 2. játékrészben bebiztosíthatja győzelmét a Borussia.

17067. Preston - Rotherham, 2.5 gól felett (1.50) - angol másodosztály, 16:00

A Championshipben a 45., utolsó előtti fordulót rendezik, és ennek a mérkőzésnek semmi tétje nincs. A Preston a középmezőnyben állt szinte végig, most tizenegyedik 61 ponttal. Otthon volt erősebb, statisztikája 11-5-6, ehhez 39–25-ös gólkülönbség jött össze a zöld-fehéreknek. A gárda hetek óta rossz formát mutat, négyszer kapott ki egymás után. Jellemzően beveszi az ellenfelek kapuját, de a védelme gyenge. 25 olyan meccset játszott, amelyen esett legalább három gól. A Rotherham a bajnokság elején elfoglalta az utolsó helyet, és ezt meg is őrizte végig. Hetekkel ezelőtt már kiesett, ami nem meglepő, mivel 44 találkozón csak 21 pontot szerzett. Idegenben egy döntetlen mellett 21-szer kikapott, gólkülönbsége pedig 16–63 volt. 28 alkalommal volt legalább három találat a bajnokijain. Meglepetésre a múlt héten nyerte (Ispwich, 1–0). Ma megint sok gól várható.

27427. Real Madrid – Valencia, 1 és mindkét csapat szerez gólt (1.70) – spanyol bajnokság, 16:15

Erősen tartalékos összeállításban gálázott a Real szerdán a Depor vendégeként (2-6), és, ahogy fogynak a meccsek, úgy válik egyre inkább „bajnoki döntővé” minden 90 perc. A Zidane-együttes ugyanis a Barca elleni zakó után is az aranyérem fő várományosa, ehhez viszont nem engedhet meg magának pontvesztést. A Bernabéuban összehozott 12-4-1-es mérleg elég jó, az már kevésbé, hogy az utóbbi két hazai találkozón nem sikerült győzni. Igen ám, de a Valencia jóval gyengébb az Atléticónál és a Barcelonánál, ráadásul idegenben kifejezetten gyenge: az évadbeli 17 túrán tíz vereséget jegyez (mellette négy győzelem és három döntetlen a mutató).

A madridiaknál Bale és Pepe hiányzik, míg a Valencia Zazára, Cancelóra, Morenóra és Abdennourra nem számíthat. Sanszos ugyanakkor a gólzáporos ütközet. Ebben a párharcban hagyományosan potyognak a találatok, és termel rendesen a Valencia is. Idén februárban, fordított szereposztásban 2-1-re győztek Naniék, és a LaLiga 12. helyén álló csapat bevette a Real Madrid kapuját az utóbbi nyolc (!) összecsapáson. Legutóbb több mint négy éve fordult elő, hogy a Real „lenullázta” a Valenciát, azóta játszottak több 2-2-t, 3-2-t és 2-1-t. Valami hasonlót várunk szombat délután is: a fővárosi siker szinte borítékolható, ugyanakkor egy gólra jók lehetnek Munirék is.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!