<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Klikk, ha csak egy meccset keresel mára

A csehek már két rangadót is játszottak a világbajnokságon, most könnyebb meccs vár rájuk. Mi azt mondjuk, sima ügy Norvégia legyőzése.
Jégkorong-világbajnokság
Csehország - Norvégia
Csütörtök, 16.15

Csehország rangadóval indította a vb-t, Kanadától 4-1-re kikapott, aztán 6-1-re átgázolt Fehéroroszországon, hétfőn pedig háromgólos hátrányból felállva 4-3-ra verte büntetőkkel Finnországot. Legeredményesebb játékosuk a négypontos Vorácek (1+3), rajta kívül Pastrnák emelkedik ki három gólpasszal, mögötte heten kétpontosak. Kapusaik közül Mrázek 87,5 százaléka és Francouz 85,7%-a nem túlságosan biztató, ellenben előbbi mutatói rangadókon született, utóbbié a kevés kapura lövés miatt fals.

Norvégia könnyű meccsekkel kezdte a vb-t, Franciaországot 3-2-re, Szlovéniát 5-1-re verte, míg Svájctól 3-0-ra kikapott. Kiváló csatársoruk van, ahol Thoresen 6 pontos (3+3), míg az Olimb testvérek közül Ken André 5 (2+3), Mathis pedig 3 pontos (1+2). A kapuban Haugen a jobb, a két győztes meccsen 92,5 százalékkal védett három kapott gól mellett.

30267. Csehország – Norvégia (0-1), 1 (1.50) – Tippmix

A két csapat közös múltját egyértelműen Csehország uralja, legutóbb 2010-ben győztek a skandinávok, a 2016-os vb-n 7-0-ra gázoltak a csehek, így legalább kétgólos sikerük nem lenne meglepő. A felek legutóbbi 12 összecsapása cseh diadalt hozott, a már említett 7-0 mellett született 6-3-as, 4-0-s, 5-1-es, 6-1-es diadal is. Hasonló forgatókönyv szerint alakulhat a csütörtöki ütközet is…

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!