<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ha csak egy meccset választasz, ez legyen az

A nemzetközi porondra való kilépés a tétje a playoff döntőjének. Az első meccsen gólokat várunk - mindkét fél részéről...
Holland bajnokság, rájátszás az Európa-ligáért
AZ Alkmaar – Utrecht
Csütörtök, 20.45

A holland élvonal alapszakasza már befejeződött több mint másfél hete, ám vannak alakulatok, amelyek túlóráznak. Édes teher, gondolhatjuk, hiszen hőseink nem a bennmaradásért harcolnak, hanem, hogy kiléphessenek a nemzetközi kupaporondra.

Az AZ Alkmaar a hatodik helyen zárt 49 ponttal, hazai közegben 5-9-3-as, meglehetősen szerény mérleget produkálva. Az AFAS Stadionban a támadójátékkal nem volt gond, hiszen 31 találatot jegyeztek, viszont a védelem nem működött megfelelően, ezt a 25 kapott gól bizonyítja. A bajnokság hajrájában gödörbe kerültek a piros-fehérek, kétszer is kikaptak egymás után, ráadásul elbukták a Vitesse-szel szemben a kupadöntőt is, viszont a play off előző közében oda-vissza 4-1-re verte a gárda a Groningent. John van den Brom vezetőedző egy fontos balbekkre nem számíthat a mai összecsapáson. Az iráni balszélsőjük sérülés miatt nem játszhatott a múlt heti visszavágón, nevetése ma is kérdéses.

Az Utrecht a negyedik helyen zárt 62 egységgel, a piros-fehér-kékek szenzációs hajrát toltak: legutóbbi 10 tétmeccsük közül kilencet megnyertek, így a play offban a Heerenveent is oda-vissza kaszálták el a fiúk. Erik ten Hag vezetőedző komoly eredményt ért el a csapattal, annak tükrében pedig még inkább megsüvegelendő a társulat produkciója, hogy a fél csapatnak lejár a szerződése, az egyik legjobb támadójuk például már aláírt a Frankfurthoz. Az Utrecht idegeben is hatékony volt (8-5-4, 26-21), és érdemes megemlíteni azt is, hogy a záró fordulóban az AFAS-ban nyertek Zivkovicék (2-3). A keretben jó néhány hiányzó lesz, minden csapatrészben van sérült.

04600. AZ Alkmaar – Utrecht, mindkét csapat szerez gólt (1.45) – Tippmix

Az elmúlt években rendre gólgazdag meccseket vívott egymással a két brigád - ezúttal is erre látunk jó esélyt. Azt gondoljuk, mindkét fél betalál majd, és jöhet könnyedén a +2.5-ös opció is.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!